GECE ALKOL SATAN İŞLETMELERE CEZA YAĞDI

31.05.2016 - 11:54, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

GECE ALKOL SATAN İŞLETMELERE CEZA YAĞDI

ISPARTA’DA GECE SAAT 10.00’DAN SONRA ALKOLLÜ İÇECEK SATAN İŞLETMELERE YASAL İŞLEM YAPILDI
Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gece 22.00’den sonra alkol satışı yaptığı tespit edilen işyeri hakkında yasal işlem yapıldı. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada: "Asayiş Şube Müdürlüğü gece 22.00’den sonra kanuna aykırı şekilde alkol satışı yapılmasını önlemek amacıyla ekiplerimiz tarafından yapılan denetimler sırasında Bağlar Mahallesinde bulunan bir Tekel Bayiinden elinde siyah renkli bir poşetle çıkan şahıs durdurularak kendisine poşetin içerisinde ne olduğu sorulması üzerine şahıs tarafından açılan poşetin içerisinde 4 adet alkollü içecek olduğu görülmüştür. Konuyla ilgili olarak ilgili kanunlara göre gece 22.00’ den sonra satışının yasak olmasına rağmen alkollü içecek sattığı tespit edilen işyeri sahibi M.Y. isimli şahıs hakkında 4250 Sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler Kanununa Muhalefet suçundan gerekli yasal işlemler yapılmıştır. 4250 Sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanununun 6. Maddesi kapsamında; Alkollü içkiler, 22.00 ila 06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamaz ve Alkollü içkiler, tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere on sekiz yaşını doldurmamış kişilere satılamaz veya sunulamaz, denilmektedir. Ekiplerimiz ve görevlilerimizce, kanunda belirtilen alkollü içki satışının yasak olduğu saatlerde satış yapılmaması ve 18 yaşından küçüklere alkollü içki satılmaması için sürekli denetimler yapılmakta olup, mevzuata aykırı davranan işyerlerine ve kişilere ilgili kanun maddesinden gerekli yasal işlemler yapılmaktadır" denildi.  
ISPARTA’DA GECE SAAT 10.00’DAN SONRA ALKOLLÜ İÇECEK SATAN İŞLETMELERE YASAL İŞLEM YAPILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gece 22.00’den sonra alkol satışı yaptığı tespit edilen işyeri hakkında yasal işlem yapıldı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada: "Asayiş Şube Müdürlüğü gece 22.00’den sonra kanuna aykırı şekilde alkol satışı yapılmasını önlemek amacıyla ekiplerimiz tarafından yapılan denetimler sırasında Bağlar Mahallesinde bulunan bir Tekel Bayiinden elinde siyah renkli bir poşetle çıkan şahıs durdurularak kendisine poşetin içerisinde ne olduğu sorulması üzerine şahıs tarafından açılan poşetin içerisinde 4 adet alkollü içecek olduğu görülmüştür.

Konuyla ilgili olarak ilgili kanunlara göre gece 22.00’ den sonra satışının yasak olmasına rağmen alkollü içecek sattığı tespit edilen işyeri sahibi M.Y. isimli şahıs hakkında 4250 Sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler Kanununa Muhalefet suçundan gerekli yasal işlemler yapılmıştır.

4250 Sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanununun 6. Maddesi kapsamında; Alkollü içkiler, 22.00 ila 06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamaz ve Alkollü içkiler, tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere on sekiz yaşını doldurmamış kişilere satılamaz veya sunulamaz, denilmektedir.

Ekiplerimiz ve görevlilerimizce, kanunda belirtilen alkollü içki satışının yasak olduğu saatlerde satış yapılmaması ve 18 yaşından küçüklere alkollü içki satılmaması için sürekli denetimler yapılmakta olup, mevzuata aykırı davranan işyerlerine ve kişilere ilgili kanun maddesinden gerekli yasal işlemler yapılmaktadır" denildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.