GAZİPAŞA’NIN 30 YILLIK RÜYASINDA SONA YAKLAŞILDI

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.01.2014 - 13:15, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

GAZİPAŞA’NIN 30 YILLIK RÜYASINDA SONA YAKLAŞILDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinin 30 yıllık rüyası Gökçeler Barajı inşaatında sona yaklaştı.
 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinin 30 yıllık rüyası Gökçeler Barajı inşaatında sona yaklaştı. Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazipaşa’nın suya hasretini dindirecek barajın inşaatında yüzde 86 seviyesine ulaşıldığı bildirildi. Önyüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde ve gövde hacmi 1 milyon 855 bin metreküp olan barajın temelden 103 metre yükseklikle inşa edildiği, yaklaşık 32 milyon TL teklif bedeli ile ihale edilen barajın inşaatına 1 Nisan 2011 tarihinde başlandığı ifade edildi. Açıklamada, sözleşmeye göre, iş bitim tarihinin 17 Nisan 2015 olarak belirlenen barajı, 17 Ekim 2014 tarihinde tamamlamak için çalışmaların hızlandırıldığı ve inşaatta yüzde 86 seviyesine ulaşıldığı kaydedildi. Açıklamada, Gökçeler Barajı’nın tamamlanıp Gazipaşa Ovası Sulaması projesinin de devreye alınmasıyla 47 bin 400 dekar tarım arazisinin modern sulama sistemleriyle suya kavuşacağı belirtilerek "Gazipaşa tarımının önündeki en büyük problemin tarımsal sulama olduğunun farkında olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı sulama projesini en kısa zamanda hayata geçirmek için çalışmalarını hızla sürdürüyor” denildi.GAZİPAŞALI ÇİFTÇİLERİN YÜZÜ GÜLECEKYaklaşık 45 milyon TL bedelle ihale edilen sulama projesinin, sözleşmeye göre bitiş tarihinin 21 Mayıs 2016 olarak belirlendiği ifade edilen açıklamada şu sözlere yer verildi:”Ancak DSİ çalışmalarını hızlandırarak belirlenen tarihten önce sulama projesini hayata geçirmeyi hedefliyor. Sulama projesinin tamamlanmasıyla Gazipaşalı çiftçilerin yüzü gülecek. 261 TL olan tarımsal gelir, projenin gerçekleşmesi ile 1.461 TL’ye çıkacak. Gazipaşa’nın 30 yıllık rüyası Gökçeler Barajı, sulamanın yanında yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak ve kurulacak HES ünitesiyle elektrik üretimi de yapacak. Gökçeler çayı üzerine kurulacak 2,5 MW kurulu gücünde HES ile yılda 10 milyon 850 bin kilowatsaat enerji üretimi gerçekleştirilecek. Gökçeler Barajı aynı zamanda Beyobası, Beyrebucak, Çobanlar, Hoşdere, Kahyalar, Karalar, Kığıcık, Korubaşı, Macarköy ve Aydıncık köylerinin ihtiyacı olan yıllık 11 milyon metreküp içme suyunu karşılayacak.”
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinin 30 yıllık rüyası Gökçeler Barajı inşaatında sona yaklaştı.

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinin 30 yıllık rüyası Gökçeler Barajı inşaatında sona yaklaştı. 
Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazipaşa’nın suya hasretini dindirecek barajın inşaatında yüzde 86 seviyesine ulaşıldığı bildirildi. Önyüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde ve gövde hacmi 1 milyon 855 bin metreküp olan barajın temelden 103 metre yükseklikle inşa edildiği, yaklaşık 32 milyon TL teklif bedeli ile ihale edilen barajın inşaatına 1 Nisan 2011 tarihinde başlandığı ifade edildi. Açıklamada, sözleşmeye göre, iş bitim tarihinin 17 Nisan 2015 olarak belirlenen barajı, 17 Ekim 2014 tarihinde tamamlamak için çalışmaların hızlandırıldığı ve inşaatta yüzde 86 seviyesine ulaşıldığı kaydedildi. 
Açıklamada, Gökçeler Barajı’nın tamamlanıp Gazipaşa Ovası Sulaması projesinin de devreye alınmasıyla 47 bin 400 dekar tarım arazisinin modern sulama sistemleriyle suya kavuşacağı belirtilerek "Gazipaşa tarımının önündeki en büyük problemin tarımsal sulama olduğunun farkında olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı sulama projesini en kısa zamanda hayata geçirmek için çalışmalarını hızla sürdürüyor” denildi.

GAZİPAŞALI ÇİFTÇİLERİN YÜZÜ GÜLECEK
Yaklaşık 45 milyon TL bedelle ihale edilen sulama projesinin, sözleşmeye göre bitiş tarihinin 21 Mayıs 2016 olarak belirlendiği ifade edilen açıklamada şu sözlere yer verildi:
”Ancak DSİ çalışmalarını hızlandırarak belirlenen tarihten önce sulama projesini hayata geçirmeyi hedefliyor. Sulama projesinin tamamlanmasıyla Gazipaşalı çiftçilerin yüzü gülecek. 261 TL olan tarımsal gelir, projenin gerçekleşmesi ile 1.461 TL’ye çıkacak. Gazipaşa’nın 30 yıllık rüyası Gökçeler Barajı, sulamanın yanında yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak ve kurulacak HES ünitesiyle elektrik üretimi de yapacak. Gökçeler çayı üzerine kurulacak 2,5 MW kurulu gücünde HES ile yılda 10 milyon 850 bin kilowatsaat enerji üretimi gerçekleştirilecek. Gökçeler Barajı aynı zamanda Beyobası, Beyrebucak, Çobanlar, Hoşdere, Kahyalar, Karalar, Kığıcık, Korubaşı, Macarköy ve Aydıncık köylerinin ihtiyacı olan yıllık 11 milyon metreküp içme suyunu karşılayacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.