GAZETECİLERE YAPILAN SALDIRIYA AGC’DEN KINAMA

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.01.2014 - 12:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

GAZETECİLERE YAPILAN SALDIRIYA AGC’DEN KINAMA

“GAZETECİLERİ TEHDİT EDENLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”
Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Emin Güzbey, kentte dün meydana gelen otel yangınında haber yapmak için olay yerine giden basın mensuplarına, otel görevlileri tarafından yapılan saldırı ve tehditleri yargıya taşıyacaklarını söyledi. Başkan Güzbey, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti olarak bugüne kadar cemiyet üyesi olsun ya da olmasın tehdide, hakarete, her türlü saldırıya uğrayan basın mensuplarının her zaman yanlarında olmaktan asla geri durmadıklarını kaydetti. Başkan Güzbey, açıklamasından şu ifadelere yer verdi:“4 Ocak 2014 günü otelde bir yangın ihbarı alan basın mensuplarımızın olay yerine vardıklarında görevlerini yerine getirmelerinin engellenmesinin yanı sıra otel personeli tarafından ölümle tehdit edilmeleri ve saldırının polis tarafından önlendiği gerek kamera tespitleri ile ve gerekse tanıkların anlatımlarıyla görülmektedir, bu konu hiçbir şekilde kabul edilebilecek bir olay değildir. Gazeteci arkadaşlarımızın uğradıkları hakaret, tehdit ve diğer olaylar hakkında ilgilileri en şiddetli şekilde kınıyoruz. Konu ile ilgili olarak Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağının kamuoyunca bilinmesini istiyoruz. Görevlerini yerine getirmekten başkaca bir amaçları olmayan basın mensuplarımızın her zaman yanlarındayız ve bundan sonra da aynı kararlılıkta olacağız. Her kim olursa olsun, ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar basın mensubuna bu tür harekette bulunanların karşılarında Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyetini bulacaklarını bilmeleri gereklidir. Gazeteci arkadaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimizi iletiyoruz.”
“GAZETECİLERİ TEHDİT EDENLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Emin Güzbey, kentte dün meydana gelen otel yangınında haber yapmak için olay yerine giden basın mensuplarına, otel görevlileri tarafından yapılan saldırı ve tehditleri yargıya taşıyacaklarını söyledi. 
Başkan Güzbey, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti olarak bugüne kadar cemiyet üyesi olsun ya da olmasın tehdide, hakarete, her türlü saldırıya uğrayan basın mensuplarının her zaman yanlarında olmaktan asla geri durmadıklarını kaydetti. Başkan Güzbey, açıklamasından şu ifadelere yer verdi:
“4 Ocak 2014 günü otelde bir yangın ihbarı alan basın mensuplarımızın olay yerine vardıklarında görevlerini yerine getirmelerinin engellenmesinin yanı sıra otel personeli tarafından ölümle tehdit edilmeleri ve saldırının polis tarafından önlendiği gerek kamera tespitleri ile ve gerekse tanıkların anlatımlarıyla görülmektedir, bu konu hiçbir şekilde kabul edilebilecek bir olay değildir. Gazeteci arkadaşlarımızın uğradıkları hakaret, tehdit ve diğer olaylar hakkında ilgilileri en şiddetli şekilde kınıyoruz. Konu ile ilgili olarak Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağının kamuoyunca bilinmesini istiyoruz. Görevlerini yerine getirmekten başkaca bir amaçları olmayan basın mensuplarımızın her zaman yanlarındayız ve bundan sonra da aynı kararlılıkta olacağız. Her kim olursa olsun, ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar basın mensubuna bu tür harekette bulunanların karşılarında Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyetini bulacaklarını bilmeleri gereklidir. Gazeteci arkadaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimizi iletiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.