Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölümünün 6. yılında Burdur'da anıldı

Gündem 19.02.2021 - 16:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölümünün 6. yılında Burdur'da anıldı

Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölümünün 6. yılında Burdur'da anıldı
Ege Üniversitesinde 6 yıl önce öğrenciler arasında çıkan tartışmada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Burdur Ülkü Ocakları tarafından Cumhuriyet Meydanında anıldı.   Burdur Ülkü Ocakları Başkanlığı ve Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Cumhuriyet meydanında yapılan helva dağıtımı ve dua ile Burdur Ülkü Ocakları Başkanı Abdurrahman Arıkan tarafından yapılan basın açıklamasıyla sona erdi.   Burdur Ülkü Ocakları Başkanı Abdurrahman Arıkan; “20 Şubat 2015’de PKK sempatizanlarıyla girmiş olduğu mücadelede hakkın rahmetine kavuşan ülkücü şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmak için toplandık. Fırat Yılmaz Çakıroğlu şehit olduğunda üniversite başkanıydı. Arkasında bir teşkilat vardı. Ama Fırat biliyordu ki ülkücü harekette reislik en önde savaşmaktır. Ülkücü harekette reislik makam mevki için değil hesaba tutulacak vebaldi. En önde yürüdü bayrağı yere düşürmedi. Şahadet şerbetini içti. Geçmişteki vatansız hala vatansız, geçmişteki soysuz hala soysuz. Karşılarındaki ülkücü milliyetçi hareket dimdik ayakta. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şu dizeleri aklıma geldi: ‘His yok, hareket yok, acı yok... Leş mi kesildin? Hayret veriyorsun bana... Sen böyle değildin.’ Bugün taraf olma günüdür. Bugün bir kutlu sancak altında ülkü yolunda hemfikir olma günüdür. Açık ve net söylüyorum ki Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçelinin göstermiş olduğu hedefe Ülkü Ocakları Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım’ın emrinde ve önderliğinde bir adım geri atmadan yürüyeceğiz. Bu anma programında bizleri yalnız bırakmayan MHP İl Başkanlığımıza Merkez ilçe başkanlığımıza İl Kadın Kolları Başkanlığımıza sendikalarımıza ülküdaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.   Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir?   Fırat Yılmaz Çakıroğlu, karşıt görüşlü öğrenciler ile girdiği tartışma sonucu bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden ülkücü Ege Üniversitesi öğrencisi.   1 Ocak 1991 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile annesi Özlem Çakıroğlu'nun tek çocuğu. 1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu'nun Diyarbakır'a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. CHP'li bir ailede yetişmişti. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi.
Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölümünün 6. yılında Burdur'da anıldı

Ege Üniversitesinde 6 yıl önce öğrenciler arasında çıkan tartışmada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Burdur Ülkü Ocakları tarafından Cumhuriyet Meydanında anıldı.

 

Burdur Ülkü Ocakları Başkanlığı ve Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Cumhuriyet meydanında yapılan helva dağıtımı ve dua ile Burdur Ülkü Ocakları Başkanı Abdurrahman Arıkan tarafından yapılan basın açıklamasıyla sona erdi.

 

Burdur Ülkü Ocakları Başkanı Abdurrahman Arıkan; “20 Şubat 2015’de PKK sempatizanlarıyla girmiş olduğu mücadelede hakkın rahmetine kavuşan ülkücü şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmak için toplandık. Fırat Yılmaz Çakıroğlu şehit olduğunda üniversite başkanıydı. Arkasında bir teşkilat vardı. Ama Fırat biliyordu ki ülkücü harekette reislik en önde savaşmaktır. Ülkücü harekette reislik makam mevki için değil hesaba tutulacak vebaldi. En önde yürüdü bayrağı yere düşürmedi. Şahadet şerbetini içti. Geçmişteki vatansız hala vatansız, geçmişteki soysuz hala soysuz. Karşılarındaki ülkücü milliyetçi hareket dimdik ayakta. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şu dizeleri aklıma geldi: ‘His yok, hareket yok, acı yok... Leş mi kesildin? Hayret veriyorsun bana... Sen böyle değildin.’ Bugün taraf olma günüdür. Bugün bir kutlu sancak altında ülkü yolunda hemfikir olma günüdür. Açık ve net söylüyorum ki Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçelinin göstermiş olduğu hedefe Ülkü Ocakları Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım’ın emrinde ve önderliğinde bir adım geri atmadan yürüyeceğiz. Bu anma programında bizleri yalnız bırakmayan MHP İl Başkanlığımıza Merkez ilçe başkanlığımıza İl Kadın Kolları Başkanlığımıza sendikalarımıza ülküdaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir?

 

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, karşıt görüşlü öğrenciler ile girdiği tartışma sonucu bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden ülkücü Ege Üniversitesi öğrencisi.

 

1 Ocak 1991 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile annesi Özlem Çakıroğlu'nun tek çocuğu. 1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu'nun Diyarbakır'a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. CHP'li bir ailede yetişmişti. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.