FETÖ, kaçak içki satışı ve tarihi eser kaçakçılığı operasyonları yapıldı

Asayiş 03.01.2020 - 16:42, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

FETÖ, kaçak içki satışı ve tarihi eser kaçakçılığı operasyonları yapıldı

FETÖ, kaçak içki satışı ve tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyonlar yapıldı.
               Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından; FETÖ, kaçak içki satışı ve tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyonlar yapıldı.                Yapılan operasyonlar kapsamında yakalanan şüpheliler hakkında işlem yapıldı.                    Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre;                  "İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün mahrem yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda; Örgütün haberleşme sistemi olarak kullandığı ankesörlü/sabit hatlar üzerinden ardışık olarak arandıkları tespit edilen 2’si muvazzaf asker, 3’ü kapatılan askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 5 şahıs 31.12.2019 günü Burdur Merkezli Antalya ve Şanlıurfa illerinde yapılan eş zamanlı operasyon ile gözaltına alınmıştır.                Gözaltına alınan şüpheli şahıslar, yapılan işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmışlardır.                   İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin yürüttüğü çalışma kapsamında Bucak İlçesi Kızılkaya Beldesinde M.C. isimli şahsın kendisine ait alkol satışı yaptığı işletmede kaçak içki satışı yapıldığı duyumu alınmıştır.                 Alınan duyum üzerine M.C. isimli şahısın iş yerinde, Bucak Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararına istinaden yapılan aramada (7) Adet 100 cc ’lik BLACK RAM marka kaçak içki ele geçirilmiştir.                 Bucak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen kaçak içkilere el konulmuş olup, yakalanan şüpheli M.C. isimli şahıs alınan ifadesine müteakip serbest bırakılmıştır.                    İl Jandarma Komutanlığı tarafından; M.E ve Ö.Ö. isimli şahısların elinde bulunan tarihi eserleri Karamanlı İlçesine getirerek satacağı yönünde duyum alınmıştır.                  Alınan duyum üzerine Karamanlı İlçesinde M.E. ve Ö.Ö. isimli şüphelilere ait araçta yapılan aramada;  (335) adet sikke, (1) Adet altın yüzük, (5) adet muhtelif malzeme, (1) adet dedektör ve daha sonra evlerinde yapılan aramada (375) adet sikke, (307) adet tarihi eser niteliği olduğu değerlendirilen obje olmak üzere toplam (1023) adet milattan sonra 3-4 Y.Y. Roma Dönemi ve milattan sonra 10-11 Y.Y. Bizans Dönemine ait tarihi eser ele geçirilmiştir.              Tefenni Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen malzemelere Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş olup, M.E. isimli şahıs adli kontrol şartıyla, Ö.Ö. isimli şahıs ise ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır."
FETÖ, kaçak içki satışı ve tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyonlar yapıldı.

 

             Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından; FETÖ, kaçak içki satışı ve tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyonlar yapıldı.

 

             Yapılan operasyonlar kapsamında yakalanan şüpheliler hakkında işlem yapıldı.

   

               Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre;

 

               "İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün mahrem yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda; Örgütün haberleşme sistemi olarak kullandığı ankesörlü/sabit hatlar üzerinden ardışık olarak arandıkları tespit edilen 2’si muvazzaf asker, 3’ü kapatılan askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 5 şahıs 31.12.2019 günü Burdur Merkezli Antalya ve Şanlıurfa illerinde yapılan eş zamanlı operasyon ile gözaltına alınmıştır.

               Gözaltına alınan şüpheli şahıslar, yapılan işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmışlardır.

 

 

              İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin yürüttüğü çalışma kapsamında Bucak İlçesi Kızılkaya Beldesinde M.C. isimli şahsın kendisine ait alkol satışı yaptığı işletmede kaçak içki satışı yapıldığı duyumu alınmıştır.

                Alınan duyum üzerine M.C. isimli şahısın iş yerinde, Bucak Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararına istinaden yapılan aramada (7) Adet 100 cc ’lik BLACK RAM marka kaçak içki ele geçirilmiştir.

                Bucak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen kaçak içkilere el konulmuş olup, yakalanan şüpheli M.C. isimli şahıs alınan ifadesine müteakip serbest bırakılmıştır.

 

 

               İl Jandarma Komutanlığı tarafından; M.E ve Ö.Ö. isimli şahısların elinde bulunan tarihi eserleri Karamanlı İlçesine getirerek satacağı yönünde duyum alınmıştır.
 
               Alınan duyum üzerine Karamanlı İlçesinde M.E. ve Ö.Ö. isimli şüphelilere ait araçta yapılan aramada;  (335) adet sikke, (1) Adet altın yüzük, (5) adet muhtelif malzeme, (1) adet dedektör ve daha sonra evlerinde yapılan aramada (375) adet sikke, (307) adet tarihi eser niteliği olduğu değerlendirilen obje olmak üzere toplam (1023) adet milattan sonra 3-4 Y.Y. Roma Dönemi ve milattan sonra 10-11 Y.Y. Bizans Dönemine ait tarihi eser ele geçirilmiştir.

             Tefenni Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen malzemelere Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş olup, M.E. isimli şahıs adli kontrol şartıyla, Ö.Ö. isimli şahıs ise ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.