FEMTO SANİYE LAZER YÖNTEMİ, DÜNYAGÖZ’DE

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2013 - 16:16, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

FEMTO SANİYE LAZER YÖNTEMİ, DÜNYAGÖZ’DE

FEMTO SANİYE LAZER YÖNTEMİ, ANTALYA’DA İLK KEZ DÜNYAGÖZ’DE - KATARAKT CERRAHİSİNDEKİ BİRÇOK UYGULAMANIN, ÖZEL GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ YARDIMIYLA BİLGİSAYAR KONTROLÜNDE YAPILMASINI SAĞLAYAN FEMTO SANİYE LAZER YARDIMLI KATARAKT CERRAHİSİ, DÜNYAGÖZ ANTALYA’DA KULLANILMAYA BAŞLANIYOR
Katarakt cerrahisindeki birçok uygulamanın, özel görüntüleme teknikleri yardımıyla bilgisayar kontrolünde yapılmasını sağlayan Femto Saniye Lazer Yardımlı Katarakt Cerrahisi, Dünyagöz Antalya’da kullanılmaya başlanıyor.Dünyagöz Antalya Başhekimi Opr. Dr. Hakan Sivrikaya, kataraktın ilaçla tedavisi olmadığını hatırlatarak, Femto Saniye Lazer teknolojisiyle katarakt ameliyatının komplikasyon riski en aza inecek şekilde yapılacağını söyledi. Gözdeki doğal merceğin saydamlığını kaybetmesiyle oluşan katarakta 60 yaş üstünde sıklıkla rastlanabilindiğini belirten Dr.Sivrikaya, görme kalitesinin düşmesine ve bulanık görmeye sebep olan kataraktın, her ne kadar yaşa bağlı olsa da doğumdan itibaren her yaşta görülebildiğini kaydetti. Dünyagöz Antalya Başhekimi Opr. Dr. Hakan Sivrikaya, kataraktın en önemli belirtisinin hastanın görme foksiyonlarındaki değişiklik olduğunu söyleyerek, bu değişikliğin bazen uzağı görememe, bazen de yakını göreme şeklinde olabileceğini ifade etti.TEK ÇARE OLAN AMELİYATTA YENİ DÖNEMOpr. Dr. Hakan Sivrikaya, kataraktın tek çaresinin ameliyat olduğunu anımsatarak, kataraktın ilaçla tedavisinin olmadığını söyledi. Katarakt ameliyatlarında kullanılan Femto Saniye Lazer teknolojisi ile yeni bir dönemin başladığını söyleyen Opr. Dr. Hakan Sivrikaya, bu teknoloji ile yapılan katarakt ameliyatlarında, gelişmiş görüntüleme yöntemleri kullanılarak gözün kornea tabakasının kesilmesi, göz merceğinin ön zarının alınması ve katarakt oluşmuş merceğin göz içinde parçalanmasının daha hassas ve daha düzgün olarak yapılabildiğini vurguladı.Opr. Dr. Sivrikaya, “Kataraktın sertliğine bağlı olarak Femto Saniye Lazer yardımlı katarakt ameliyatlarında kullanılan ultrason enejisi yüzde 100 ile yüzde 40 arasında azalmaktadır. Daha az ultrason enerjisinin kullanılması da ameliyat esnasında istenmeyen hasarların ortaya çıkması riskini de en aza indirmektedir” dedi.İLERİ TEKNOLOJİNİN SAĞLADIĞI AVANTAJLAROpr. Dr. Hakan Sivrikaya, Femto Saniye Lazer teknolojisinin getirdiği avantajları şöyle sıraladı:“Göze girişte kullanılan kornea kesileri metal veya elmas bıçak yerine daha hassas olan lazer yardımıyla yapılıyor. Kataraktın ön zararının istenilen boyutta alınması işlemi lazerle çok daha kolay ve istenilen ölçüde gerçekleştiriliyor. Kataraktın göz içinde parçalanma işlemi mekanik aletlerle yapılana göre artık daha kolay ve daha az enerji kullanarak lazer yardımıyla yapılabiliyor”.
FEMTO SANİYE LAZER YÖNTEMİ, ANTALYA’DA İLK KEZ DÜNYAGÖZ’DE - KATARAKT CERRAHİSİNDEKİ BİRÇOK UYGULAMANIN, ÖZEL GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ YARDIMIYLA BİLGİSAYAR KONTROLÜNDE YAPILMASINI SAĞLAYAN FEMTO SANİYE LAZER YARDIMLI KATARAKT CERRAHİSİ, DÜNYAGÖZ ANTALYA’DA KULLANILMAYA BAŞLANIYOR

Katarakt cerrahisindeki birçok uygulamanın, özel görüntüleme teknikleri yardımıyla bilgisayar kontrolünde yapılmasını sağlayan Femto Saniye Lazer Yardımlı Katarakt Cerrahisi, Dünyagöz Antalya’da kullanılmaya başlanıyor.
Dünyagöz Antalya Başhekimi Opr. Dr. Hakan Sivrikaya, kataraktın ilaçla tedavisi olmadığını hatırlatarak, Femto Saniye Lazer teknolojisiyle katarakt ameliyatının komplikasyon riski en aza inecek şekilde yapılacağını söyledi. Gözdeki doğal merceğin saydamlığını kaybetmesiyle oluşan katarakta 60 yaş üstünde sıklıkla rastlanabilindiğini belirten Dr.Sivrikaya, görme kalitesinin düşmesine ve bulanık görmeye sebep olan kataraktın, her ne kadar yaşa bağlı olsa da doğumdan itibaren her yaşta görülebildiğini kaydetti. Dünyagöz Antalya Başhekimi Opr. Dr. Hakan Sivrikaya, kataraktın en önemli belirtisinin hastanın görme foksiyonlarındaki değişiklik olduğunu söyleyerek, bu değişikliğin bazen uzağı görememe, bazen de yakını göreme şeklinde olabileceğini ifade etti.
TEK ÇARE OLAN AMELİYATTA YENİ DÖNEM
Opr. Dr. Hakan Sivrikaya, kataraktın tek çaresinin ameliyat olduğunu anımsatarak, kataraktın ilaçla tedavisinin olmadığını söyledi. Katarakt ameliyatlarında kullanılan Femto Saniye Lazer teknolojisi ile yeni bir dönemin başladığını söyleyen Opr. Dr. Hakan Sivrikaya, bu teknoloji ile yapılan katarakt ameliyatlarında, gelişmiş görüntüleme yöntemleri kullanılarak gözün kornea tabakasının kesilmesi, göz merceğinin ön zarının alınması ve katarakt oluşmuş merceğin göz içinde parçalanmasının daha hassas ve daha düzgün olarak yapılabildiğini vurguladı.
Opr. Dr. Sivrikaya, “Kataraktın sertliğine bağlı olarak Femto Saniye Lazer yardımlı katarakt ameliyatlarında kullanılan ultrason enejisi yüzde 100 ile yüzde 40 arasında azalmaktadır. Daha az ultrason enerjisinin kullanılması da ameliyat esnasında istenmeyen hasarların ortaya çıkması riskini de en aza indirmektedir” dedi.
İLERİ TEKNOLOJİNİN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR
Opr. Dr. Hakan Sivrikaya, Femto Saniye Lazer teknolojisinin getirdiği avantajları şöyle sıraladı:
“Göze girişte kullanılan kornea kesileri metal veya elmas bıçak yerine daha hassas olan lazer yardımıyla yapılıyor. Kataraktın ön zararının istenilen boyutta alınması işlemi lazerle çok daha kolay ve istenilen ölçüde gerçekleştiriliyor. Kataraktın göz içinde parçalanma işlemi mekanik aletlerle yapılana göre artık daha kolay ve daha az enerji kullanarak lazer yardımıyla yapılabiliyor”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.