FEMİNİST EYLEME, KADIN ÇEVİK ÖNLEMİ

Asayiş 07.03.2016 - 09:07, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

FEMİNİST EYLEME, KADIN ÇEVİK ÖNLEMİ

FEMİNİST EYLEME, KADIN ÇEVİK ÖNLEMİ
Antalya'da bir grup kadın, Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında izinsiz yürümek istedi. Kadınların eylemi için tedbir alanlar bu defa hemcinslerinden oluşan çevik kuvvet ekipleri oldu.  GÜVENLİ ALANA KARŞI ÇIKTILAR Aralarında HDP'li kadınların da bulunduğu yaklaşık 300 kişilik kadın grubu Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında toplanarak yürüyüş yapmak istedi. Aydın Kanza Parkı içerisinde toplanacaklarını duyuran kadın grubu için emniyet güçleri güvenlik önlemi alarak parkın etrafını demir barikatlarla kapatıp park içerisinde eğitimli köpeklerle bomba araması yaptı. Park girişinde bir araya gelen bazı grup üyeleri arama yapılmasına karşı çıkıp park içerisine girmek istemedi ve toplanma noktalarını Beşşehitler Parkı olarak değiştirdi. KADINLARA KARŞI, KADIN ÇEVİK KUVVET Yeni toplanma yerinin Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısında olması nedeniyle olası bir duruma karşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önü bir TOMA ile korundu. Ayrıca parkın geçiş güzergahı üzerinde çevik kuvvet ekipleri TOMA ile önlem alıp hazırda bekledi. Çevik kuvvet ekiplerinin tamamının kadınlardan oluşması ise dikkat çekti.  Park içerisinde toplanan grup uzun süre bekleyip sloganlar attı. Yola çıkıp bir sürede oturma eylemi yapan gruba, yolu kapatmaya devam etmeleri halinde müdahale edileceği uyarısında bulunuldu. Grup içindeki bir kadın bir ara kadınlardan oluşan çevik kuvvet ekiplerinin karşısına geçerek Kadınlar Günü için düzenledikleri eyleme katılmaları için davet edip uzun süre ısrar etti. Ancak ekiplerden hiçbir yanıt alamayan kadın davetinden vazgeçti. Grup üyeleri eylemlerine son verip dağılmaya başladıklarında slogan attıkları için emniyet güçleri ile kısa süreli bir tartışma yaşandı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
FEMİNİST EYLEME, KADIN ÇEVİK ÖNLEMİ

Antalya'da bir grup kadın, Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında izinsiz yürümek istedi. Kadınların eylemi için tedbir alanlar bu defa hemcinslerinden oluşan çevik kuvvet ekipleri oldu. 

GÜVENLİ ALANA KARŞI ÇIKTILAR
Aralarında HDP'li kadınların da bulunduğu yaklaşık 300 kişilik kadın grubu Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında toplanarak yürüyüş yapmak istedi. Aydın Kanza Parkı içerisinde toplanacaklarını duyuran kadın grubu için emniyet güçleri güvenlik önlemi alarak parkın etrafını demir barikatlarla kapatıp park içerisinde eğitimli köpeklerle bomba araması yaptı. Park girişinde bir araya gelen bazı grup üyeleri arama yapılmasına karşı çıkıp park içerisine girmek istemedi ve toplanma noktalarını Beşşehitler Parkı olarak değiştirdi.

KADINLARA KARŞI, KADIN ÇEVİK KUVVET
Yeni toplanma yerinin Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısında olması nedeniyle olası bir duruma karşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önü bir TOMA ile korundu. Ayrıca parkın geçiş güzergahı üzerinde çevik kuvvet ekipleri TOMA ile önlem alıp hazırda bekledi. Çevik kuvvet ekiplerinin tamamının kadınlardan oluşması ise dikkat çekti. 
Park içerisinde toplanan grup uzun süre bekleyip sloganlar attı. Yola çıkıp bir sürede oturma eylemi yapan gruba, yolu kapatmaya devam etmeleri halinde müdahale edileceği uyarısında bulunuldu. Grup içindeki bir kadın bir ara kadınlardan oluşan çevik kuvvet ekiplerinin karşısına geçerek Kadınlar Günü için düzenledikleri eyleme katılmaları için davet edip uzun süre ısrar etti. Ancak ekiplerden hiçbir yanıt alamayan kadın davetinden vazgeçti.
Grup üyeleri eylemlerine son verip dağılmaya başladıklarında slogan attıkları için emniyet güçleri ile kısa süreli bir tartışma yaşandı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.