FATMA ORGAN BEKLEYEN HASTALARA UMUT OLDU

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2013 - 09:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

FATMA ORGAN BEKLEYEN HASTALARA UMUT OLDU

BURDUR’DA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBEDEN 8 YAŞINDAKİ FATMA OYMAK’IN ALINAN 2 KORNEA, 2 BÖBREK VE KARACİĞERİ ANTALYA’YA GÖNDERİLDİ
Burdur’un Gölhisar ilçesinde karşıdan karşıya geçerken bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki Fatma Oymak’ın organları Antalya’daki hastalara umut oldu. Gölhisar ilçesinde karşıdan karşıya geçerken bir otomobilin çarptığı 8 yaşındaki Fatma Oymak’ın kaldırıldığı Burdur Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmesi üzerine anne Dudu ve baba Abdullah Oymak, 3 çocuklarından biri olan Fatma’nın organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Uzm. Dr. Yücel Yüksel başkanlığında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Antalya Medikal Park Hastanesi’nden 3 kişilik ekip Burdur’a geldi. Yoğun bakımda bekleyen yakınları, minik kızı operasyon için sedyeyle yoğun bakımdan çıkarılırken son kez öperken gözyaşı döktü. Hastanede Burdur Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram, Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Alper Teker, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Faruk Ozan ve Organ Bağışı Koordinatörü Aysel Karaçam da hazır bulundu. Evlat acılarına rağmen organ bağışında bulunan aileye göstermiş olduğu fedakarlıktan dolayı minnetlerini sunan Burdur Sağlık Müdürü Şenbayram, “Maalesef dün Gölhisar’da Fatma adında bir kızımız kaza geçirdi ve beyin ölümü gerçekleşti. Aile, tüm acısına rağmen organları bağışlamayı kabul ettiler ve şu anda operasyona alındı. Karaciğeri, böbrekleri ve korneası uygun alıcılara nakli yapılacak. Şu anda Antalya’da Medikal Park Hastanesi ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyatlar gerçekleştirilecek. Uyum durumuna göre çalışmalar devam ediyor, oradaki doktorlarımız karar verecekler. Burada ailenin durumu çok önemli, evlat acısına rağmen bu fedakarlığı gösterdi. Tüm vatandaşlarımıza örnek oldu, bunu da ayrıca vurgulamak istiyorum” dedi.Burdur Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 1 buçuk saat süren operasyonla alınan Fatma Oymak’ın 2 korneası, 2 böbreği ve karaciğeri Antalya’ya gönderildi.
BURDUR’DA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBEDEN 8 YAŞINDAKİ FATMA OYMAK’IN ALINAN 2 KORNEA, 2 BÖBREK VE KARACİĞERİ ANTALYA’YA GÖNDERİLDİ

Burdur’un Gölhisar ilçesinde karşıdan karşıya geçerken bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki Fatma Oymak’ın organları Antalya’daki hastalara umut oldu. 
Gölhisar ilçesinde karşıdan karşıya geçerken bir otomobilin çarptığı 8 yaşındaki Fatma Oymak’ın kaldırıldığı Burdur Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmesi üzerine anne Dudu ve baba Abdullah Oymak, 3 çocuklarından biri olan Fatma’nın organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Uzm. Dr. Yücel Yüksel başkanlığında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Antalya Medikal Park Hastanesi’nden 3 kişilik ekip Burdur’a geldi. Yoğun bakımda bekleyen yakınları, minik kızı operasyon için sedyeyle yoğun bakımdan çıkarılırken son kez öperken gözyaşı döktü. Hastanede Burdur Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram, Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Alper Teker, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Faruk Ozan ve Organ Bağışı Koordinatörü Aysel Karaçam da hazır bulundu. 
Evlat acılarına rağmen organ bağışında bulunan aileye göstermiş olduğu fedakarlıktan dolayı minnetlerini sunan Burdur Sağlık Müdürü Şenbayram, “Maalesef dün Gölhisar’da Fatma adında bir kızımız kaza geçirdi ve beyin ölümü gerçekleşti. Aile, tüm acısına rağmen organları bağışlamayı kabul ettiler ve şu anda operasyona alındı. Karaciğeri, böbrekleri ve korneası uygun alıcılara nakli yapılacak. Şu anda Antalya’da Medikal Park Hastanesi ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyatlar gerçekleştirilecek. Uyum durumuna göre çalışmalar devam ediyor, oradaki doktorlarımız karar verecekler. Burada ailenin durumu çok önemli, evlat acısına rağmen bu fedakarlığı gösterdi. Tüm vatandaşlarımıza örnek oldu, bunu da ayrıca vurgulamak istiyorum” dedi.
Burdur Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 1 buçuk saat süren operasyonla alınan Fatma Oymak’ın 2 korneası, 2 böbreği ve karaciğeri Antalya’ya gönderildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.