Fasulye piyasası altın çağını yaşıyor

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.09.2019 - 12:38, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Fasulye piyasası altın çağını yaşıyor

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde fasulye piyasası altın çağını yaşıyor.
Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde fasulye piyasası altın çağını yaşıyor. Fasulye üreticileri, ''fasulye önce ağlattı, sonra güldürdü'' diye belirtiyorlar.  Şuhut Fasulye Pazarında fasulye fiyatının 2,8 lira ile 3 buçuk lira arasında olması üreticinin yüzünü gülüyor. Fasulye piyasasının son 5 yılın altın çağını yaşadığını belirten üretici, fiyatların önce ağlattığını sonra güldürdüğünü belirtti. Fasulye fiyatlarında yüzü gülen üreticiler, piyasanın bu şekilde devam etmesi gerektiğini belirtiyorlar  Fasulye üreticisi Mehmet Ali Turan, konuyla ilgili açıklamalarında, ''Fasulyeyi tarladan kaldırdık, fiyatlar 2 ile 3 lira arasında değişiyor. İki lira 80 kuruşa mahsulümüzü verdik, yani fiyatlar normal, zarar etmedik'' dedi. Bir diğer fasulye üreticisi İsa Avcı ise, ''Fasulye fiyatları önce ağlattı, sonra güldürdü. Fasulyeyi 3,5 liraya verdim. Bundan evvel 1,25 liraya da verdik, 1 liraya da verdik. Ama şimdi Allah bereket versin kazanıyoruz. Bu meslek çok riskli, kalbin sağlamsa öyle yapacaksın. Kalbin çürükse fırladı mı heyecandan gidersin. Düştü mü kalp krizinden gidersin bu kadar basit'' ifadelerine yer verdi.   
Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde fasulye piyasası altın çağını yaşıyor.

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde fasulye piyasası altın çağını yaşıyor. Fasulye üreticileri, ''fasulye önce ağlattı, sonra güldürdü'' diye belirtiyorlar. 
Şuhut Fasulye Pazarında fasulye fiyatının 2,8 lira ile 3 buçuk lira arasında olması üreticinin yüzünü gülüyor. Fasulye piyasasının son 5 yılın altın çağını yaşadığını belirten üretici, fiyatların önce ağlattığını sonra güldürdüğünü belirtti. Fasulye fiyatlarında yüzü gülen üreticiler, piyasanın bu şekilde devam etmesi gerektiğini belirtiyorlar 
Fasulye üreticisi Mehmet Ali Turan, konuyla ilgili açıklamalarında, ''Fasulyeyi tarladan kaldırdık, fiyatlar 2 ile 3 lira arasında değişiyor. İki lira 80 kuruşa mahsulümüzü verdik, yani fiyatlar normal, zarar etmedik'' dedi.
Bir diğer fasulye üreticisi İsa Avcı ise, ''Fasulye fiyatları önce ağlattı, sonra güldürdü. Fasulyeyi 3,5 liraya verdim. Bundan evvel 1,25 liraya da verdik, 1 liraya da verdik. Ama şimdi Allah bereket versin kazanıyoruz. Bu meslek çok riskli, kalbin sağlamsa öyle yapacaksın. Kalbin çürükse fırladı mı heyecandan gidersin. Düştü mü kalp krizinden gidersin bu kadar basit'' ifadelerine yer verdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.