EXPO 2016’DA“ŞEHİRLERİN EN İYİ UYGULAMALARI”

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.03.2016 - 14:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

EXPO 2016’DA“ŞEHİRLERİN EN İYİ UYGULAMALARI”

EXPO 2016’DA SERGİLENECEK “ŞEHİRLERİN EN İYİ UYGULAMALARI” SEÇİLDİ
 EXPO 2016’da sergilenecek “Şehirlerin En İyi Uygulamaları” etkinliğinde sergilenmeye değer görülen projeler belli oldu. 521 projenin sunulduğu etkinlik için 38 proje sergilenmeye değer görüldü. Projelerin ortak noktası kentsel yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor olmaları. Ülkelerin bahçe kültürlerini tanıtmanın yanı sıra, EXPO Kulesi, EXPO Göleti, Çocuk Adası, Tarım Müzesi, Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi gibi bir çok unsuru barındıracak olan Aksu İlçesi’ndeki EXPO 2016 Sergi Alanı’nda şehirlerin en iyi uygulamaları da ziyaretçilerle paylaşılacak. Teması “Çiçek ve çocuk” olan EXPO 2016’da Tarih, Biyoçeşitlilik, Sürdürebilirlik ve Yeşil Şehirler alt temalarına uygun olan “Şehirlerin En İyi Uygulamaları” (Urban Best Practice Area - UBPA) etkinliği için yapılan duyurunun ardından Bakanlıklardan, Belediyelerden, Valilik, Kaymakamlık, Üniversite ve derneklerden toplam 521 proje başvurusu yapıldı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül başkanlığında toplanan 5 kişilik değerlendirme ve seçim komitesi 38 projeyi sergilenmeye değer buldu. EXPO 2016’da görselleri ve maketleriyle sergilenecek projeler arasında ekolojik binalar, dikey bahçeler, eko parklar, tema parklar, kentsel tasarım projeleri ile çocuklara yönelik çeşitli projeler yer alıyor. “Şehirlerin En İyi Uygulamaları” etkinliğine katılacak projelerin daha güzel ve yaşanabilir şehirler yaratılmasına katkı sağlaması, EXPO 2016 Antalya’nın “Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya” mottosuna vurgu yapması ve geleceğe bir miras olarak bırakılması hedeflendi.
EXPO 2016’DA SERGİLENECEK “ŞEHİRLERİN EN İYİ UYGULAMALARI” SEÇİLDİ

 EXPO 2016’da sergilenecek “Şehirlerin En İyi Uygulamaları” etkinliğinde sergilenmeye değer görülen projeler belli oldu. 521 projenin sunulduğu etkinlik için 38 proje sergilenmeye değer görüldü. Projelerin ortak noktası kentsel yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor olmaları.

Ülkelerin bahçe kültürlerini tanıtmanın yanı sıra, EXPO Kulesi, EXPO Göleti, Çocuk Adası, Tarım Müzesi, Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi gibi bir çok unsuru barındıracak olan Aksu İlçesi’ndeki EXPO 2016 Sergi Alanı’nda şehirlerin en iyi uygulamaları da ziyaretçilerle paylaşılacak.

Teması “Çiçek ve çocuk” olan EXPO 2016’da Tarih, Biyoçeşitlilik, Sürdürebilirlik ve Yeşil Şehirler alt temalarına uygun olan “Şehirlerin En İyi Uygulamaları” (Urban Best Practice Area - UBPA) etkinliği için yapılan duyurunun ardından Bakanlıklardan, Belediyelerden, Valilik, Kaymakamlık, Üniversite ve derneklerden toplam 521 proje başvurusu yapıldı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül başkanlığında toplanan 5 kişilik değerlendirme ve seçim komitesi 38 projeyi sergilenmeye değer buldu.

EXPO 2016’da görselleri ve maketleriyle sergilenecek projeler arasında ekolojik binalar, dikey bahçeler, eko parklar, tema parklar, kentsel tasarım projeleri ile çocuklara yönelik çeşitli projeler yer alıyor.

“Şehirlerin En İyi Uygulamaları” etkinliğine katılacak projelerin daha güzel ve yaşanabilir şehirler yaratılmasına katkı sağlaması, EXPO 2016 Antalya’nın “Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya” mottosuna vurgu yapması ve geleceğe bir miras olarak bırakılması hedeflendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.