EXPO 2016 ANTALYA’YA VENEZUELA DA KATILACAK

Kültür 12.12.2015 - 11:33, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

EXPO 2016 ANTALYA’YA VENEZUELA DA KATILACAK

EXPO 2016 ANTALYA’YA VENEZUELA DA KATILACAK
Venezuela’nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, ülkesinin EXPO 2016 Antalya projesinde yer alacağını belirtti.  Latin Amerika ülkelerinden Venezuela, Türkiye’nin ilk EXPO’su olan ve ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla kapılarını gelecek yıl 23 Nisan’da açacak EXPO 2016 Antalya’da yer alacak. Venezuela’nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, proje hakkında detaylı bilgi almak ve alanda inceleme yapmak için Aksu İlçesi’ne geldi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül tarafından karşılanan konuk büyükelçi, Proje ve Yapım İşleri Direktörlüğü’nün sunumu izledi, notlar aldı. VENEZUELA GENÇ SENFONİ ORKESTRASINI GETİRECEK Daha sonra bin 121 dönümlük sergi alanına geçen, iç bahçe (indoor garden) ülke bahçeleri, çocuk adası, kongre merkezi ve EXPO Kulesi inşaatlarını gezen Venezuela Büyükelçisi, ülkesinin EXPO 2016 Antalya’ya katılacağını söyledi. Büyükelçi Jose Gregorio Bracho Reyes, “Her şeyden önce projeyi çok enteresan buldum. Sürdürülebilir yeşil bir dünya için çok önem arz eden bir proje olacak. Birinci Dünya ülkelerinin bu tarz bir projelerden sonra yeşil bir dünyanın sürdürülebilmesi gerektiğini farkına varması gerektiğini gösterecek bir proje. Venezuela bu projede ciddi bir şekilde yer alacak ayrıca Çevre Gelişimi Bakanlığı’mızın getireceği Genç Senfoni Orkestraları ve çocukların sağlıklı gelişimine yönelik projelerle bu EXPO’da yer alacağız” dedi. Karakas’ta mimar ve tasarımcıların proje ile ilgili çalıştığını belirten Bracho Reyes, “Halklar arası iletişimi sağlamanın en kolay yolu kültür, bu yüzden de Venezuela olarak kültüre çok önem veriyoruz. Ayrıca Venezuela Latin Amerika ülkelerinde bu projede en çok yer almak isteyen ve niyetini belli eden ülke. Bu bir tesadüf değil. Devrimci Venezuela hükümetinin göstergesi ve biz daha sağlıklı, daha gelecek vaad eden bir ülke yaratmak istiyoruz.” Konuk büyükelçiye, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül, EXPO’nun sembol çiçeği şakayık plaketi takdim etti.
EXPO 2016 ANTALYA’YA VENEZUELA DA KATILACAK

Venezuela’nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, ülkesinin EXPO 2016 Antalya projesinde yer alacağını belirtti. 
Latin Amerika ülkelerinden Venezuela, Türkiye’nin ilk EXPO’su olan ve ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla kapılarını gelecek yıl 23 Nisan’da açacak EXPO 2016 Antalya’da yer alacak. Venezuela’nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, proje hakkında detaylı bilgi almak ve alanda inceleme yapmak için Aksu İlçesi’ne geldi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül tarafından karşılanan konuk büyükelçi, Proje ve Yapım İşleri Direktörlüğü’nün sunumu izledi, notlar aldı.

VENEZUELA GENÇ SENFONİ ORKESTRASINI GETİRECEK
Daha sonra bin 121 dönümlük sergi alanına geçen, iç bahçe (indoor garden) ülke bahçeleri, çocuk adası, kongre merkezi ve EXPO Kulesi inşaatlarını gezen Venezuela Büyükelçisi, ülkesinin EXPO 2016 Antalya’ya katılacağını söyledi. Büyükelçi Jose Gregorio Bracho Reyes, “Her şeyden önce projeyi çok enteresan buldum. Sürdürülebilir yeşil bir dünya için çok önem arz eden bir proje olacak. Birinci Dünya ülkelerinin bu tarz bir projelerden sonra yeşil bir dünyanın sürdürülebilmesi gerektiğini farkına varması gerektiğini gösterecek bir proje. Venezuela bu projede ciddi bir şekilde yer alacak ayrıca Çevre Gelişimi Bakanlığı’mızın getireceği Genç Senfoni Orkestraları ve çocukların sağlıklı gelişimine yönelik projelerle bu EXPO’da yer alacağız” dedi.
Karakas’ta mimar ve tasarımcıların proje ile ilgili çalıştığını belirten Bracho Reyes, “Halklar arası iletişimi sağlamanın en kolay yolu kültür, bu yüzden de Venezuela olarak kültüre çok önem veriyoruz. Ayrıca Venezuela Latin Amerika ülkelerinde bu projede en çok yer almak isteyen ve niyetini belli eden ülke. Bu bir tesadüf değil. Devrimci Venezuela hükümetinin göstergesi ve biz daha sağlıklı, daha gelecek vaad eden bir ülke yaratmak istiyoruz.”
Konuk büyükelçiye, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül, EXPO’nun sembol çiçeği şakayık plaketi takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.