Expo 2016 Antalya’da Burdur Bahçesine 2 Ödül

Dünya 02.11.2016 - 15:02, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Expo 2016 Antalya’da Burdur Bahçesine 2 Ödül

Expo 2016 Antalya’da Burdur Bahçesine 2 Ödül...
      Expo 2016 Antalya'nın kapanış töreninde “Burdur Bahçesine” iki ödül. Burdur Valiliği, İl Özel İdaresi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinin birlikteliğinde hazırlanan ve EXPO 2016 Antalya'da 521 proje arasından sergilenmeye değer bulunarak ilimizi temsil eden "Burdur Bahçesi" İl Bahçeleri kategorisinde üçüncülük ödülü ve sürdürebilirlik özel ödülü alarak İlimizi gururlandırdı. 29 Ekim Cumartesi günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı EXPO 2016 Antalya'nın kapanış programında Burdur Bahçesi'nin ödüllerini Burdur Valiliği adına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ş.Fırat Erkal ve Burdur Bahçesinde büyük emeği olan Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi Veteriner Hekim Öztürk Sarıca aldı. Düzenlenen program sonrası İl Müdürü Fırat Erkal ve Öztürk Sarıca, Vali Yardımcısı Bülent Uygur ile birlikte Vali Şerif Yılmaz'ı ziyaret ederek, Burdur Bahçesinin almış olduğu iki ödülü kendisine sundu. Vali Yılmaz ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ederek başta Lisinia Doğal Yaşam Merkezi Projesinin sahibi Öztürk Sarıca olmak üzere Burdur Bahçesi’nin aldığı ödüllerden dolayı emeği geçen tüm kurum yetkililerine teşekkür etti. 6 aylık değerlendirmeler sonucunda Uluslararası Değerlendirme Jürisi ve Expo 2016 Antalya Ajansı, Su ve Doğa Temalı Burdur Bahçesine İl Bahçeleri kategorisinde üçüncülük ve Sürdürülebilirlik Özel Ödülüne layık görüldüğünü ifade eden Sarıca, Expo 2016 Antalya kapanış töreni vesilesiyle BIE (Uluslararası Sergiler Bürosu veya Le Bureau İnternationel des Expositions) Başkanı Steen Christensen, BIE İletişim Direktörü Antoine Bourdeix, BIE Türkiye’nin Baş Delegesi Emekli Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçi Murat Ersavcı, Expo 2016 Antalya Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül 30 Ekim 2016 tarihinde derece alan bahçeleri ziyaret etti. Yaklaşık yarım saati gecik proje hakkında bilgi aldılar. Edindikleri bilgilerden çok etkilendiklerini tarafımıza ifade ederek, ileriki Expo’lar da bu projenin olması gerektiğini belirttiler.    
Expo 2016 Antalya’da Burdur Bahçesine 2 Ödül...

 

 

 

Expo 2016 Antalya'nın kapanış töreninde “Burdur Bahçesine” iki ödül.

Burdur Valiliği, İl Özel İdaresi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinin birlikteliğinde hazırlanan ve EXPO 2016 Antalya'da 521 proje arasından sergilenmeye değer bulunarak ilimizi temsil eden "Burdur Bahçesi" İl Bahçeleri kategorisinde üçüncülük ödülü ve sürdürebilirlik özel ödülü alarak İlimizi gururlandırdı.

29 Ekim Cumartesi günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı EXPO 2016 Antalya'nın kapanış programında Burdur Bahçesi'nin ödüllerini Burdur Valiliği adına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ş.Fırat Erkal ve Burdur Bahçesinde büyük emeği olan Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi sahibi Veteriner Hekim Öztürk Sarıca aldı.

Düzenlenen program sonrası İl Müdürü Fırat Erkal ve Öztürk Sarıca, Vali Yardımcısı Bülent Uygur ile birlikte Vali Şerif Yılmaz'ı ziyaret ederek, Burdur Bahçesinin almış olduğu iki ödülü kendisine sundu.

Vali Yılmaz ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ederek başta Lisinia Doğal Yaşam Merkezi Projesinin sahibi Öztürk Sarıca olmak üzere Burdur Bahçesi’nin aldığı ödüllerden dolayı emeği geçen tüm kurum yetkililerine teşekkür etti.

6 aylık değerlendirmeler sonucunda Uluslararası Değerlendirme Jürisi ve Expo 2016 Antalya Ajansı, Su ve Doğa Temalı Burdur Bahçesine İl Bahçeleri kategorisinde üçüncülük ve Sürdürülebilirlik Özel Ödülüne layık görüldüğünü ifade eden Sarıca, Expo 2016 Antalya kapanış töreni vesilesiyle BIE (Uluslararası Sergiler Bürosu veya Le Bureau İnternationel des Expositions) Başkanı Steen Christensen, BIE İletişim Direktörü Antoine Bourdeix, BIE Türkiye’nin Baş Delegesi Emekli Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçi Murat Ersavcı, Expo 2016 Antalya Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül 30 Ekim 2016 tarihinde derece alan bahçeleri ziyaret etti. Yaklaşık yarım saati gecik proje hakkında bilgi aldılar. Edindikleri bilgilerden çok etkilendiklerini tarafımıza ifade ederek, ileriki Expo’lar da bu projenin olması gerektiğini belirttiler.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.