ESNAFA HİBE VE KREDİ DESTEĞİ RESMÎ GAZETE YAYIMLANDI

Ekonomi 24.12.2020 - 15:53, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ESNAFA HİBE VE KREDİ DESTEĞİ RESMÎ GAZETE YAYIMLANDI

Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre başvurular e-devlet üzerinden alınacak...
Esnafa kira ve hibe desteğine ilişkin ayrıntıları içeren ‘Koronavirüs salgını nedeniyle verilecek hibe desteği programı ve uygulama esasları hakkındaki tebliğ’ Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre başvurular e-devlet üzerinden alınacak     Salgına ilişkin kısıtlamalar dolayısıyla işleri etkilenen esnafa yönelik sunulan hibe ve kredi desteğiyle ilgili detayları içeren tebliğ yayımlandı.   Tebliğe göre destek programı kapsamında hibe desteği; gelir kaybı desteği ve kira desteği olmak üzere iki şekilde sağlanacak. Destek programının süresi, Bakanlık internet sitesinden yapılan duyuruda belirtilen sürede başvuruların yapılması kaydıyla 2021 yılının Ocak, Şubat ve Mart ayları olmak üzere üç ay olacak. Ticari kazançları basit usulde tespit edilenlere, vergiden muaf esnafa ve bunların dışında kalan esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere aylık 1.000 Türk Lirası olmak üzere toplamda 3 bin Türk Lirası hibe desteği sağlanacak.   Gelir kaybı desteğinden faydalanabilecek gerçek kişilerin vergi sicil kayıtlarına göre esas faaliyetlerini yürüttükleri iş yerlerinin kira olması halinde, bu kişilere büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 Türk Lirası olmak üzere üç aylık toplamda 2.250 Türk Lirası, diğer yerlerde aylık 500 Türk Lirası olmak üzere toplamda 1.500 Türk Lirası kira desteği verilecek. İş yeri kira bedelinin kira desteği tutarının altında olması durumunda iş yeri kira tutarı kadar kira desteği ödenecek.      
Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre başvurular e-devlet üzerinden alınacak...

Esnafa kira ve hibe desteğine ilişkin ayrıntıları içeren ‘Koronavirüs salgını nedeniyle verilecek hibe desteği programı ve uygulama esasları hakkındaki tebliğ’ Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre başvurular e-devlet üzerinden alınacak

 

 

Salgına ilişkin kısıtlamalar dolayısıyla işleri etkilenen esnafa yönelik sunulan hibe ve kredi desteğiyle ilgili detayları içeren tebliğ yayımlandı.

 

Tebliğe göre destek programı kapsamında hibe desteği; gelir kaybı desteği ve kira desteği olmak üzere iki şekilde sağlanacak. Destek programının süresi, Bakanlık internet sitesinden yapılan duyuruda belirtilen sürede başvuruların yapılması kaydıyla 2021 yılının Ocak, Şubat ve Mart ayları olmak üzere üç ay olacak.

Ticari kazançları basit usulde tespit edilenlere, vergiden muaf esnafa ve bunların dışında kalan esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere aylık 1.000 Türk Lirası olmak üzere toplamda 3 bin Türk Lirası hibe desteği sağlanacak.

 

Gelir kaybı desteğinden faydalanabilecek gerçek kişilerin vergi sicil kayıtlarına göre esas faaliyetlerini yürüttükleri iş yerlerinin kira olması halinde, bu kişilere büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 Türk Lirası olmak üzere üç aylık toplamda 2.250 Türk Lirası, diğer yerlerde aylık 500 Türk Lirası olmak üzere toplamda 1.500 Türk Lirası kira desteği verilecek.

İş yeri kira bedelinin kira desteği tutarının altında olması durumunda iş yeri kira tutarı kadar kira desteği ödenecek.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.