ERTUĞRUL SAĞLAM, KARİYER SÖYLEŞİSİ’NE KATILDI

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2013 - 12:02, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ERTUĞRUL SAĞLAM, KARİYER SÖYLEŞİSİ’NE KATILDI

ESKİŞEHİRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ERTUĞRUL SAĞLAM: - “FUTBOL KOŞUP, GOL ATMANIN ÖTESİNDE TOPLUMA ÖRNEK OLACAK DAVRANIŞLARIN SERGİLENDİĞİ ETKİNLİK OLMALI”
Futboldaki şiddet olaylarının bilinçli taraftarla çözülebileceğini söyleyen Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Futbol hayatında ön plana çıkarmak istediğim şey; 11 kişin sahada koşup, gol atıp, kupa kaldırmanın ötesinde, topluma da değer yargıları konusunda örnek olunması gerektiği, bir oyun olması gerektiğini anlatmaya çalıştım” dedi. Türk futbolunun efsane isimlerinden ve Eskişehirspor’un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan ile birlikte Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ‘Uluslararası Ticaret ve Finansman Kulübü’nün Kariyer Söyleşileri’ toplantısına katıldı.Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampusü Sabri Bektöre Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide ilk olarak konuşan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, “Keşfedilmişin üzerine kendi yeteneklerinizi koyduğunuz zaman daha başarılı olursunuz. Ne iş yaparsam yapayım, işimi en iyi yapmalıyım, her zaman ben hep bunu düşündüm. Sizler de bu düşünce ile hareket edin. Vasıflı olun, hayal edin, farkınızı ortaya koyun. Bugün dünya ülkeleri bile farklı arayışlarla yeni keşifler yapıyor. Bolca hayal edin. Hayal ettiğiniz de o hayale gitmeniz daha kolay olur. İnandığınız yolda giderseniz mutlaka doğru işi yapar ve doğru yolda ilerlersiniz. Ben dünya markası yapacağım diyerek çıktığım yolda bugün şirketimi ulusal düzeyde ses getirir bir şirket yaptım. Benim çocuklarımda eminin daha fazlasını yapacak. Herkesin bir alışkanlığı vardır, yaşam sevgileri vardır. Ben de bir Eskişehir fanatiğiyim, sevdalısıyım, hizmetçisiyim. Kırmızı-siyah takımı ile futbolu ile her şeyi ile farklı bir şehir. Ben de sizin gibiydim ama inandığım yolda devam ettim. Hedef koydum ve aldığım karaların her zaman arkasında durdum” diye konuştu.ERTUĞRUL SAĞLAM: “BURSASPOR ŞAMPİYONLUĞUNU O KADAR BASKIYA RAĞMEN ALDIK”Hoşcan’ın ardından söz alan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, hayat hikayesini anlatarak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Bir öğrencinin, ‘Sahalardaki şiddetin önüne sizce nasıl geçilir?’ sorusuna şu yanıtı verdi:"Futbol ve antrenörlük alanında ön plana çıkarmak istediğim şey; 11 kişin sahada koşup, gol attığı, kupa kaldırdığı bir oyunun ötesinde topluma da değer yargıları konusunda örnek olması gerektiğini anlatmaya çalıştım. Türk futboluna altın harfler ile yazılan Bursaspor şampiyonluğunda da o kadar baskıya rağmen bu işin düzgün yapılabileceğini gösterdik. Sizler eğitim seviyesi olarak, barış ortamının sağlanmasında etkin rol oynayan kişilersiniz. Bundan sonra sizlere daha fazla ihtiyaç var.”
ESKİŞEHİRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ERTUĞRUL SAĞLAM: - “FUTBOL KOŞUP, GOL ATMANIN ÖTESİNDE TOPLUMA ÖRNEK OLACAK DAVRANIŞLARIN SERGİLENDİĞİ ETKİNLİK OLMALI”

Futboldaki şiddet olaylarının bilinçli taraftarla çözülebileceğini söyleyen Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Futbol hayatında ön plana çıkarmak istediğim şey; 11 kişin sahada koşup, gol atıp, kupa kaldırmanın ötesinde, topluma da değer yargıları konusunda örnek olunması gerektiği, bir oyun olması gerektiğini anlatmaya çalıştım” dedi. 
Türk futbolunun efsane isimlerinden ve Eskişehirspor’un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan ile birlikte Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ‘Uluslararası Ticaret ve Finansman Kulübü’nün Kariyer Söyleşileri’ toplantısına katıldı.
Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampusü Sabri Bektöre Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide ilk olarak konuşan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, “Keşfedilmişin üzerine kendi yeteneklerinizi koyduğunuz zaman daha başarılı olursunuz. Ne iş yaparsam yapayım, işimi en iyi yapmalıyım, her zaman ben hep bunu düşündüm. Sizler de bu düşünce ile hareket edin. Vasıflı olun, hayal edin, farkınızı ortaya koyun. Bugün dünya ülkeleri bile farklı arayışlarla yeni keşifler yapıyor. Bolca hayal edin. Hayal ettiğiniz de o hayale gitmeniz daha kolay olur. İnandığınız yolda giderseniz mutlaka doğru işi yapar ve doğru yolda ilerlersiniz. Ben dünya markası yapacağım diyerek çıktığım yolda bugün şirketimi ulusal düzeyde ses getirir bir şirket yaptım. Benim çocuklarımda eminin daha fazlasını yapacak. Herkesin bir alışkanlığı vardır, yaşam sevgileri vardır. Ben de bir Eskişehir fanatiğiyim, sevdalısıyım, hizmetçisiyim. Kırmızı-siyah takımı ile futbolu ile her şeyi ile farklı bir şehir. Ben de sizin gibiydim ama inandığım yolda devam ettim. Hedef koydum ve aldığım karaların her zaman arkasında durdum” diye konuştu.

ERTUĞRUL SAĞLAM: “BURSASPOR ŞAMPİYONLUĞUNU O KADAR BASKIYA RAĞMEN ALDIK”
Hoşcan’ın ardından söz alan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, hayat hikayesini anlatarak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Bir öğrencinin, ‘Sahalardaki şiddetin önüne sizce nasıl geçilir?’ sorusuna şu yanıtı verdi:
"Futbol ve antrenörlük alanında ön plana çıkarmak istediğim şey; 11 kişin sahada koşup, gol attığı, kupa kaldırdığı bir oyunun ötesinde topluma da değer yargıları konusunda örnek olması gerektiğini anlatmaya çalıştım. Türk futboluna altın harfler ile yazılan Bursaspor şampiyonluğunda da o kadar baskıya rağmen bu işin düzgün yapılabileceğini gösterdik. Sizler eğitim seviyesi olarak, barış ortamının sağlanmasında etkin rol oynayan kişilersiniz. Bundan sonra sizlere daha fazla ihtiyaç var.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.