Ercengiz, Engelleri birlikte aşacağız

Siyaset 18.02.2014 - 11:45, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Ercengiz, Engelleri birlikte aşacağız

Engelli ve engelli aileleriyle bir araya gelen CHP Burdur Belediye Başkan Adayı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, engellilerin önündeki engelleri birlikte aşacaklarını söyledi.
CHP Burdur Belediye Başkan Adayı Ecz. Ali Orkun Ercengiz ve CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Merkezi’nde engelli ve engelli aileleriyle bir araya geldi. Engellilerin sorunlarını dinleyen Ercengiz, engellilerle ilgili yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sorunlarını anlatan engelli ve engelli aileleri, engellilerin her zaman unutulduğu ve Burdur'da engellilere yönelik bir hizmetin olmadığından şikayet etti. Yeni yapılan kaldırımlarda engelli rampalarının çok dik olduğunu belirten engelliler, garaj ve konferans salonu gibi mekanlarda da engellilere için ne bir tuvalet ne de giriş çıkış için rampa olmadığını ifade ettiler. Engellilerin sadece yılda 2 gün hatırlandığını belirten Ecz. Ali Orkun Ercengiz, “Engelli olmak toplumdan soyutlanmak değildir. Herkes birer engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak için çalışacağız" dedi. Engellilerle ilgili yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren  Ercengiz, "Engellilerimizin kendi masraflarını çıkarabilmeleri için meslek edindirme kurslarını açmamız gerekiyor. Bunun yanında mesleklerini icra edebilecek koşullar ortaya koymamız gerekiyor. Engellilerimiz için bir at çiftliği girişimi oldu ancak herhangi bir destek alamadılar. Bununla ilgili sadece at çiftliği değil bir kompleks olarak bir çalışmamız olacak. Engelli vatandaşlarımızı da bu projenin içine katarak onları istihdam edeceğiz. Engellilerimiz Gazi Caddesi dışında kaldırımlarda engelli rampası bulamıyor. Engellilerimiz araçlarla birlikte yollardan gidip geliyor. Engelli çocuklarımız için hiç bir yerde engelli oyun parkı yok. Belediyemizde engelliler için bir birim oluşturacağız. Biz bunlar için çalışacağız. Engellilerimizi tekrar topluma kazandıracağız" diye konuştu.
Engelli ve engelli aileleriyle bir araya gelen CHP Burdur Belediye Başkan Adayı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, engellilerin önündeki engelleri birlikte aşacaklarını söyledi.

CHP Burdur Belediye Başkan Adayı Ecz. Ali Orkun Ercengiz ve CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Merkezi’nde engelli ve engelli aileleriyle bir araya geldi. Engellilerin sorunlarını dinleyen Ercengiz, engellilerle ilgili yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sorunlarını anlatan engelli ve engelli aileleri, engellilerin her zaman unutulduğu ve Burdur'da engellilere yönelik bir hizmetin olmadığından şikayet etti. Yeni yapılan kaldırımlarda engelli rampalarının çok dik olduğunu belirten engelliler, garaj ve konferans salonu gibi mekanlarda da engellilere için ne bir tuvalet ne de giriş çıkış için rampa olmadığını ifade ettiler.

Engellilerin sadece yılda 2 gün hatırlandığını belirten Ecz. Ali Orkun Ercengiz, “Engelli olmak toplumdan soyutlanmak değildir. Herkes birer engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak için çalışacağız" dedi.

Engellilerle ilgili yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren  Ercengiz, "Engellilerimizin kendi masraflarını çıkarabilmeleri için meslek edindirme kurslarını açmamız gerekiyor. Bunun yanında mesleklerini icra edebilecek koşullar ortaya koymamız gerekiyor. Engellilerimiz için bir at çiftliği girişimi oldu ancak herhangi bir destek alamadılar. Bununla ilgili sadece at çiftliği değil bir kompleks olarak bir çalışmamız olacak. Engelli vatandaşlarımızı da bu projenin içine katarak onları istihdam edeceğiz. Engellilerimiz Gazi Caddesi dışında kaldırımlarda engelli rampası bulamıyor. Engellilerimiz araçlarla birlikte yollardan gidip geliyor. Engelli çocuklarımız için hiç bir yerde engelli oyun parkı yok. Belediyemizde engelliler için bir birim oluşturacağız. Biz bunlar için çalışacağız. Engellilerimizi tekrar topluma kazandıracağız" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.