Ercengiz’den Erdoğan'a SU Yanıtı

20.02.2019 - 14:30, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Ercengiz’den Erdoğan'a SU Yanıtı

'Seçim çalışmaları için Burdur’umuza gelen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da ne yazık ki 31 Aralık 2017 tarihinde Burdur’umuza gelen dönemin Başbakanı Binali Yıldırım gibi yanlış bilgilendirilmiştir.'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Burdur mitinginde Burdur’un içme suyu ile ilgili olarak isale hattının Belediye tarafından yapılmadığını ve suların içilemediğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğanı’ın yanlış bilgilendirildiğini söyleyen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Seçim çalışmaları için Burdur’umuza gelen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da ne yazık ki 31 Aralık 2017 tarihinde Burdur’umuza gelen dönemin Başbakanı Binali Yıldırım gibi yanlış bilgilendirilmiştir. Burdur içme suyunun gerçek hikayesi şöyledir: 2014 yerel seçimlerini kazandıktan 3 ay Belediyemiz Su İşleri Müdürlüğü’nün bir yazısı ile DSİ 182. Şube Müdürlüğüne Burdur’un içme suyu ile alakalı görüşlerimizi ve taleplerimizi bildirdik. Burdur'un içme suyundaki sıkıntıları Cumhurbaşkanımızın talimatı ile dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu tarafından takip edilerek isale hattı çalışmaları, 10 bin metreküplük ana depo, Atatürk Mahallesi’nde 5.000 m3’lük depo yenilemesi, Gökpınar Mevkiindeki sondajların yenilenmesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Arıtma Yumuşatma tesisi olmak üzere DSİ tarafından yürütülmektedir. Tüm bu işlerin 98’lik bölümü DSİ tarafından tamamlanmış, sadece Atatürk Mahallesi’nde yenilenmesi planlanan 5.000 m3’lük depo ile MAKÜ Yerleşkesi içerisindeki Arıtma Yumuşatma Tesisi’nin yapım işleri kalmıştır” dedi. 2018 yılı haziran ayında ihalesi yapılması beklenen Arıtma Yumuşatma Tesisi’nin dolar kurundaki dalgalanma ve ekonomik kriz nedeni ile 2018 Hükümet Yatırım Planı’ndan çıkarıldığını aktaran Başkan Ercengiz, Sayın Cumhur Başkanımızın Burdur Mitingi’nde söylediği gibi Burdur Belediyesi’nin yapamadığı, yapmadığı, hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır. Aksine hükümet yetkililerine şunu da ifade ediyoruz: Hükümetiniz, dolar kurundaki dalgalanmadan dolayı tedirgin ve yatırım planlarını öteleyecek ise imzalanacak bir protokolle bugünden sonra yapılacak işlerin tamamını Burdur Belediyesi olarak biz yapabiliriz” şeklinde konuştu. ‘SUÇ BELEYİYENİN DEĞİL ÜLKEYİ İYİ YÖNETEMEYENLERİN’ Su konusunda suçun Belediyede değil ülkeyi iyi yönetemeyen yöneticilerde aranması gerektiğini ifade eden Ercengiz, “Burada suç Burdur Belediyesi’nin değil, ülkeyi iyi yönetemeyen ekonomik anlamda dar boğaza sokan ve ekonomik bir fırtınanın içine sürükleyenlerindir. Burdur Belediyesi teknik, mali ve personel bakımından hiç olmadığı kadar güçlü ve donanımlıdır. Kentimize gelen devlet büyüklerimizi Sayın Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı yanıltıp yanlış yönlendirenler, Burdur Halkı’na nereler yaparlar kararı halkımız versin” şeklinde sözlerine son verdi.  
'Seçim çalışmaları için Burdur’umuza gelen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da ne yazık ki 31 Aralık 2017 tarihinde Burdur’umuza gelen dönemin Başbakanı Binali Yıldırım gibi yanlış bilgilendirilmiştir.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Burdur mitinginde Burdur’un içme suyu ile ilgili olarak isale hattının Belediye tarafından yapılmadığını ve suların içilemediğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğanı’ın yanlış bilgilendirildiğini söyleyen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Seçim çalışmaları için Burdur’umuza gelen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da ne yazık ki 31 Aralık 2017 tarihinde Burdur’umuza gelen dönemin Başbakanı Binali Yıldırım gibi yanlış bilgilendirilmiştir. Burdur içme suyunun gerçek hikayesi şöyledir: 2014 yerel seçimlerini kazandıktan 3 ay Belediyemiz Su İşleri Müdürlüğü’nün bir yazısı ile DSİ 182. Şube Müdürlüğüne Burdur’un içme suyu ile alakalı görüşlerimizi ve taleplerimizi bildirdik. Burdur'un içme suyundaki sıkıntıları Cumhurbaşkanımızın talimatı ile dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu tarafından takip edilerek isale hattı çalışmaları, 10 bin metreküplük ana depo, Atatürk Mahallesi’nde 5.000 m3’lük depo yenilemesi, Gökpınar Mevkiindeki sondajların yenilenmesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Arıtma Yumuşatma tesisi olmak üzere DSİ tarafından yürütülmektedir. Tüm bu işlerin 98’lik bölümü DSİ tarafından tamamlanmış, sadece Atatürk Mahallesi’nde yenilenmesi planlanan 5.000 m3’lük depo ile MAKÜ Yerleşkesi içerisindeki Arıtma Yumuşatma Tesisi’nin yapım işleri kalmıştır” dedi. 2018 yılı haziran ayında ihalesi yapılması beklenen Arıtma Yumuşatma Tesisi’nin dolar kurundaki dalgalanma ve ekonomik kriz nedeni ile 2018 Hükümet Yatırım Planı’ndan çıkarıldığını aktaran Başkan Ercengiz, Sayın Cumhur Başkanımızın Burdur Mitingi’nde söylediği gibi Burdur Belediyesi’nin yapamadığı, yapmadığı, hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır. Aksine hükümet yetkililerine şunu da ifade ediyoruz: Hükümetiniz, dolar kurundaki dalgalanmadan dolayı tedirgin ve yatırım planlarını öteleyecek ise imzalanacak bir protokolle bugünden sonra yapılacak işlerin tamamını Burdur Belediyesi olarak biz yapabiliriz” şeklinde konuştu.

‘SUÇ BELEYİYENİN DEĞİL ÜLKEYİ İYİ YÖNETEMEYENLERİN’

Su konusunda suçun Belediyede değil ülkeyi iyi yönetemeyen yöneticilerde aranması gerektiğini ifade eden Ercengiz, “Burada suç Burdur Belediyesi’nin değil, ülkeyi iyi yönetemeyen ekonomik anlamda dar boğaza sokan ve ekonomik bir fırtınanın içine sürükleyenlerindir. Burdur Belediyesi teknik, mali ve personel bakımından hiç olmadığı kadar güçlü ve donanımlıdır. Kentimize gelen devlet büyüklerimizi Sayın Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı yanıltıp yanlış yönlendirenler, Burdur Halkı’na nereler yaparlar kararı halkımız versin” şeklinde sözlerine son verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.