Ercengiz’den Asgari Ücret Açıklaması

06.02.2019 - 17:35, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Ercengiz’den Asgari Ücret Açıklaması

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengizin bazı haber sitelerinde yer alan Belediye işçilerinin asgari ücretlerinin eksik yattığı haberi ile ilgili açıklamada bulundu.
 Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengizin bazı haber sitelerinde yer alan Belediye işçilerinin asgari ücretlerinin eksik yattığı haberi ile ilgili açıklamada bulundu. Sultandere Hizmet Kampüsünde belediye personeli ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, sitede yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını, bilinçli olarak çarpıtıldığını anlattı. Bu güne kadar verdikleri sözlerin her zaman arkasında olduklarını beliten Belediye Başkanı Ercengiz, “TBMM Grup toplantısında Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücretlerle ilgili yaptığı açıklama neticesinde, bugün 2020 TL’ye yükselen asgari ücretlerin CHP’li Belediyelerde en az 2.200 TL olarak uygulanması üzerine verdiğim sözün arkasından bugün maaşlarınızla ilgili sizlerin kafasını karıştırmak üzere menşei belli, oturduğu yerden göbeğini kaşıyıp yalan yanlış birtakım ifadelerde bulunan sözlere cevaben sizlerle bilgilendirme toplantısı yapma gereği duydum” dedi. Daha önceki dönemde işçilerin maaşını düzgün almadıklarını vurgulayan Başkan Ercengiz, “Öncelikle biz 2014 yılında göreve geldiğimizde maaşlarını düzgün bile alamayan arkadaşlarımız vardı. Şuan mesaisini ve maaşını günü gününe alamayan var mıdır? Belediyemizin o günkü hesaplarla size 2020 TL üzerinden yaptığımız hesaplamayla maaşları ödeyebilmenin maliyetinin yıllık 3 Milyona yakın bir rakam olduğunu bilerek ve hesap ederek bu maliyeti de karşılamayı göze alarak 5 yılda toplam 15 Milyon liralık bir kaynağı sizlere vermeyi bugünün Asgari Ücretinden zaten en başından taahhüt ettik” ifadelerini kullandı. HER ZAMAN EMEKÇİNİN YANINDA OLDUK, OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ Belediye işçilerinin maaşlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini aktaran Ercengiz şöyle konuştu: “ Biz hesapladığımız artışın tamamını kendi kaynaklarımızdan karşılamayı beyan ettiğimizi bildirdik. Bu talepte Maliye Bakanının 29.11. 2018 tarihli yazısı 696 sayılı KHK kapsamında taşeron şirketlerden kamuya geçiş yapılan işçilerin askeri ücretle olan bağları koptuğu için 01.01.2019 tarihinde almakta olduğu günlük ücretlerinde aynı tarihten itibaren 4 oranında zam yapılması gerektiği ve askeri ücret zamlarının söz konusu işçilere uygulanmayacağı bildirilmiştir. Biz de İşçilerimize Yüksek Hakem Kurulunca karara bağlanan Toplu İş Sözleşmesi hükümleri yerine, Belediyemizin ve Bahtaş Şirketimizin arasında imzalanan hizmet sözleşmesinin işçilerimizin ücretlerinin asgari ücret+ fazlası şeklinde ödenmesi için görüş istemiş olup, olumlu görüş alındığı taktirde işçilerimizin ücretleri söz verdiğimiz şekilde ve geriye dönük olarakta maaşlarda iyileştirme yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın”  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengizin bazı haber sitelerinde yer alan Belediye işçilerinin asgari ücretlerinin eksik yattığı haberi ile ilgili açıklamada bulundu.

 Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengizin bazı haber sitelerinde yer alan Belediye işçilerinin asgari ücretlerinin eksik yattığı haberi ile ilgili açıklamada bulundu. Sultandere Hizmet Kampüsünde belediye personeli ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, sitede yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını, bilinçli olarak çarpıtıldığını anlattı. Bu güne kadar verdikleri sözlerin her zaman arkasında olduklarını beliten Belediye Başkanı Ercengiz, “TBMM Grup toplantısında Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücretlerle ilgili yaptığı açıklama neticesinde, bugün 2020 TL’ye yükselen asgari ücretlerin CHP’li Belediyelerde en az 2.200 TL olarak uygulanması üzerine verdiğim sözün arkasından bugün maaşlarınızla ilgili sizlerin kafasını karıştırmak üzere menşei belli, oturduğu yerden göbeğini kaşıyıp yalan yanlış birtakım ifadelerde bulunan sözlere cevaben sizlerle bilgilendirme toplantısı yapma gereği duydum” dedi. Daha önceki dönemde işçilerin maaşını düzgün almadıklarını vurgulayan Başkan Ercengiz, “Öncelikle biz 2014 yılında göreve geldiğimizde maaşlarını düzgün bile alamayan arkadaşlarımız vardı. Şuan mesaisini ve maaşını günü gününe alamayan var mıdır? Belediyemizin o günkü hesaplarla size 2020 TL üzerinden yaptığımız hesaplamayla maaşları ödeyebilmenin maliyetinin yıllık 3 Milyona yakın bir rakam olduğunu bilerek ve hesap ederek bu maliyeti de karşılamayı göze alarak 5 yılda toplam 15 Milyon liralık bir kaynağı sizlere vermeyi bugünün Asgari Ücretinden zaten en başından taahhüt ettik” ifadelerini kullandı.

HER ZAMAN EMEKÇİNİN YANINDA OLDUK, OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Belediye işçilerinin maaşlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini aktaran Ercengiz şöyle konuştu: “ Biz hesapladığımız artışın tamamını kendi kaynaklarımızdan karşılamayı beyan ettiğimizi bildirdik. Bu talepte Maliye Bakanının 29.11. 2018 tarihli yazısı 696 sayılı KHK kapsamında taşeron şirketlerden kamuya geçiş yapılan işçilerin askeri ücretle olan bağları koptuğu için 01.01.2019 tarihinde almakta olduğu günlük ücretlerinde aynı tarihten itibaren 4 oranında zam yapılması gerektiği ve askeri ücret zamlarının söz konusu işçilere uygulanmayacağı bildirilmiştir. Biz de İşçilerimize Yüksek Hakem Kurulunca karara bağlanan Toplu İş Sözleşmesi hükümleri yerine, Belediyemizin ve Bahtaş Şirketimizin arasında imzalanan hizmet sözleşmesinin işçilerimizin ücretlerinin asgari ücret+ fazlası şeklinde ödenmesi için görüş istemiş olup, olumlu görüş alındığı taktirde işçilerimizin ücretleri söz verdiğimiz şekilde ve geriye dönük olarakta maaşlarda iyileştirme yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.