ERCAN AKIN FEN LİSESİ’NDE NEVRUZ COŞKUSU

Gündem 25.03.2015 - 09:21, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ERCAN AKIN FEN LİSESİ’NDE NEVRUZ COŞKUSU

Nevruz Bayramı, Ercan Akın Fen Lisesince hazırlanan program çerçevesinde kutlandı.
Programa Vali Hasan Kürklü ve Eşi Nesibe Kürklü ile birlikte protokol üyeleri ve eşleri katıldı.  Protokol üyeleri eski Türk Devletleri'ne ait bayrakların eşliğinde alana giriş yaptı. Eski Türk geleneklerinin canlandırıldığı nevruz kutlama etkinliğinde at üstünde kutlama alanına giren bir lise öğrencisi Vali Hasan Kürklü’ye Türk Bayrağı hediye etti.  Programda Nevruz Bayramının kültürümüzdeki yeri ve önemi ile ilgili bilgi verilirken Nevruz ateşini Vali Hasan Kürklü ve Eşi Nesibe Kürklü birlikte yakarak sonrasında ateşin etrafında halay çeken öğrencilerin arasına karışarak halay çekti.  Protokol üyeleri nevruz geleneğini devam ettirerek yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladı. Davetlilere dağıtılan renkli yumurtalar da tokuşturularak nevruz kutlandı. Vali Hasan Kürklü ve eşi Nesibe Kürklü de nevruz geleneği olan renkli yumurtaları tokuşturdu.   Vali Hasan Kürklü ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in örs üzerinde çekiç ile demir dövmesi  eğlenceli dakikalar yaşanmasına sebep oldu.  Ercan Akın fen Lisesi bahçesine günün anısına ağaç dikilmesiyle etkinlik son bulurken program boyunca Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan bir müzik grubu davetlilere kopuz ezgilerini sundu.
Nevruz Bayramı, Ercan Akın Fen Lisesince hazırlanan program çerçevesinde kutlandı.

Programa Vali Hasan Kürklü ve Eşi Nesibe Kürklü ile birlikte protokol üyeleri ve eşleri katıldı. 

Protokol üyeleri eski Türk Devletleri'ne ait bayrakların eşliğinde alana giriş yaptı. Eski Türk geleneklerinin canlandırıldığı nevruz kutlama etkinliğinde at üstünde kutlama alanına giren bir lise öğrencisi Vali Hasan Kürklü’ye Türk Bayrağı hediye etti. 

Programda Nevruz Bayramının kültürümüzdeki yeri ve önemi ile ilgili bilgi verilirken Nevruz ateşini Vali Hasan Kürklü ve Eşi Nesibe Kürklü birlikte yakarak sonrasında ateşin etrafında halay çeken öğrencilerin arasına karışarak halay çekti. 

Protokol üyeleri nevruz geleneğini devam ettirerek yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladı. Davetlilere dağıtılan renkli yumurtalar da tokuşturularak nevruz kutlandı. Vali Hasan Kürklü ve eşi Nesibe Kürklü de nevruz geleneği olan renkli yumurtaları tokuşturdu.  

Vali Hasan Kürklü ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in örs üzerinde çekiç ile demir dövmesi  eğlenceli dakikalar yaşanmasına sebep oldu. 

Ercan Akın fen Lisesi bahçesine günün anısına ağaç dikilmesiyle etkinlik son bulurken program boyunca Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan bir müzik grubu davetlilere kopuz ezgilerini sundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.