ERASMUS hareketliliğinde MAKÜ ilk sıralarda

Dünya 09.10.2017 - 16:19, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ERASMUS hareketliliğinde MAKÜ ilk sıralarda

ERASMUS hareketliliğinde MAKÜ ilk sıralarda yer aldı
  Ulusal Ajans’ın açıkladığı rapora göre Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, 2006 ve sonrasında kurulan yükseköğretim kurumları arasında “Erasmus+” öğrenim hareketliliği, Öğrenci staj hareketliliği ve personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği sıralamasında devlet ve vakıf üniversiteleri olmak üzere 81 üniversite arasında ilk sıraları kaptı. Ulusal Ajans temsilcisinin açıkladığı verilere göre Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Erasmus+ öğrenci öğrenim hareketliliğinde 48 devlet ve 33 vakıf üniversitesi arasında ilk 3’te yer aldı. Ulusal Ajans’ın resmi internet sitesinde de duyurduğu sayısal verilerde, 24 aylık periyotlara göre yapılan değerlendirme sonucunda öğrenci öğrenim hareketliğinde 120 öğrenciyle Karabük Üniversitesi birinci sırada yer alırken, 109 öğrenciyle İstanbul Aydın Üniversitesi ikinci, 77 öğrenciyle Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi de üçüncü oldu. Öğrenci staj hareketliliğinde birinci sırada yer alan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi personel ders verme ve eğitim alma hareketliliğinde de birinci sırada yer aldı. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ; “2006 yılında kurulan üniversiteler arasında Erasmus hareketliğinde ilk sıralarda olduğumuz için mutluyuz. O günden bugüne kurulan 80’den fazla üniversite var bunların içinde iyi bir yerde olmak, mutluluk ve gurur verici. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın açıklaması ile de 2006 yılından sonra kurulan 40 üniversite arasında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" temalı proje çalışmaları kapsamında Üniversitemiz "Hayvancılık" alanında pilot yükseköğretim kurumu olarak seçilmişti. Bu proje alanında çalışmalarımız hızla devam ediyor. Uluslararasılaşma anlamında Erasmus ve Mevlana öğrenci değişim konularında pek çok ülkedeki üniversiteyle iş birliği protokolleri gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede Arnavutluk’taki öğrencilerin lisans ve doktora eğitimleri için Yüksek Öğretim Kurulu tarafından Türkiye’de burslu olarak üç üniversite belirlenmişti. Bu üç üniversiteden biri olan üniversitemizde Arnavutluk’tan iki lisans ve bir doktora öğrencisi eğitimlerine başladı. Üniversite olarak Mehmet Akif’in memleketi Balkanlara ayrı bir önem veriyoruz. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.  
ERASMUS hareketliliğinde MAKÜ ilk sıralarda yer aldı

 

Ulusal Ajans’ın açıkladığı rapora göre Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, 2006 ve sonrasında kurulan yükseköğretim kurumları arasında “Erasmus+” öğrenim hareketliliği, Öğrenci staj hareketliliği ve personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği sıralamasında devlet ve vakıf üniversiteleri olmak üzere 81 üniversite arasında ilk sıraları kaptı.

Ulusal Ajans temsilcisinin açıkladığı verilere göre Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Erasmus+ öğrenci öğrenim hareketliliğinde 48 devlet ve 33 vakıf üniversitesi arasında ilk 3’te yer aldı. Ulusal Ajans’ın resmi internet sitesinde de duyurduğu sayısal verilerde, 24 aylık periyotlara göre yapılan değerlendirme sonucunda öğrenci öğrenim hareketliğinde 120 öğrenciyle Karabük Üniversitesi birinci sırada yer alırken, 109 öğrenciyle İstanbul Aydın Üniversitesi ikinci, 77 öğrenciyle Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi de üçüncü oldu. Öğrenci staj hareketliliğinde birinci sırada yer alan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi personel ders verme ve eğitim alma hareketliliğinde de birinci sırada yer aldı.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ; “2006 yılında kurulan üniversiteler arasında Erasmus hareketliğinde ilk sıralarda olduğumuz için mutluyuz. O günden bugüne kurulan 80’den fazla üniversite var bunların içinde iyi bir yerde olmak, mutluluk ve gurur verici. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın açıklaması ile de 2006 yılından sonra kurulan 40 üniversite arasında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" temalı proje çalışmaları kapsamında Üniversitemiz "Hayvancılık" alanında pilot yükseköğretim kurumu olarak seçilmişti. Bu proje alanında çalışmalarımız hızla devam ediyor. Uluslararasılaşma anlamında Erasmus ve Mevlana öğrenci değişim konularında pek çok ülkedeki üniversiteyle iş birliği protokolleri gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede Arnavutluk’taki öğrencilerin lisans ve doktora eğitimleri için Yüksek Öğretim Kurulu tarafından Türkiye’de burslu olarak üç üniversite belirlenmişti. Bu üç üniversiteden biri olan üniversitemizde Arnavutluk’tan iki lisans ve bir doktora öğrencisi eğitimlerine başladı. Üniversite olarak Mehmet Akif’in memleketi Balkanlara ayrı bir önem veriyoruz. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.