(ENGELLİLER İÇİN) ÖZEL ANLAR

Gündem 04.12.2017 - 14:07, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

(ENGELLİLER İÇİN) ÖZEL ANLAR

BURDUR VALİLİĞİNDEN (ENGELLİLER İÇİN) ÖZEL ANLAR
- Engellilerden özel duygular Burdur Valiliğince Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün koordine ettiği 3 Aralık Dünya Engelliler  Günü vesilesi ile düzenlenen programda engelliler hünerlerini sergiledi; duygularını yansıttı. Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Salonunda gerçekleştirilen programda video gösterimleri, günün anlam ve önemini gösterir konuşmalar, halk oyunları ve mehter takımı gösterileri, şiirlerin okunması, çifte telli oyunları damga vurdu.  Programa Vali Vekili Hayri Sandıkçı , Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ve daire müdürlerinin yanı sıra rehabilitasyon merkezleri, öğrencileri, fiziksel ve mental engelliler katıldı. ÖZÜRLÜLÜK ORANI: DÜNYADA YÜZDE 10, TÜRKİYE’DE YÜZDE 12,3 Vali Vekili Hayri Sandıkçı günün anlam ve önemini belirtir konuşmasında dünyada yüzde 10 olan özürlü kişi sayısı oranının Türkiye’de yüzde 12,3 (10 milyon Türk vatandaşı) olduğuna dikkat çekip, devletin engelliler için her alanda adeta ‘devrim’ niteliğinde çalışmalarının olduğunu söyledi ve Türkiye’deki bu oranının neden fazla olduğunu maddeler halinde ekledi. Buna göre; Trafik kazalarının en aza indirilmesi, Terör etkilerinin minimuma düşürülmesi, Akraba evliliklerindeki gen yakınlığının önüne geçilmesi, İş güvenliğine dikkat edilmesi, Sağlıklı beslenme yapılması ya da zararlı hormonlu gıdaların tüketiminin bitirilmesi ile özürlülük oranı düşürülecek. 
BURDUR VALİLİĞİNDEN (ENGELLİLER İÇİN) ÖZEL ANLAR

- Engellilerden özel duygular

Burdur Valiliğince Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün koordine ettiği 3 Aralık Dünya Engelliler  Günü vesilesi ile düzenlenen programda engelliler hünerlerini sergiledi; duygularını yansıttı.

Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Salonunda gerçekleştirilen programda video gösterimleri, günün anlam ve önemini gösterir konuşmalar, halk oyunları ve mehter takımı gösterileri, şiirlerin okunması, çifte telli oyunları damga vurdu.  Programa Vali Vekili Hayri Sandıkçı , Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ve daire müdürlerinin yanı sıra rehabilitasyon merkezleri, öğrencileri, fiziksel ve mental engelliler katıldı.

ÖZÜRLÜLÜK ORANI: DÜNYADA YÜZDE 10, TÜRKİYE’DE YÜZDE 12,3

Vali Vekili Hayri Sandıkçı günün anlam ve önemini belirtir konuşmasında dünyada yüzde 10 olan özürlü kişi sayısı oranının Türkiye’de yüzde 12,3 (10 milyon Türk vatandaşı) olduğuna dikkat çekip, devletin engelliler için her alanda adeta ‘devrim’ niteliğinde çalışmalarının olduğunu söyledi ve Türkiye’deki bu oranının neden fazla olduğunu maddeler halinde ekledi. Buna göre;

Trafik kazalarının en aza indirilmesi,

Terör etkilerinin minimuma düşürülmesi,

Akraba evliliklerindeki gen yakınlığının önüne geçilmesi,

İş güvenliğine dikkat edilmesi,

Sağlıklı beslenme yapılması ya da zararlı hormonlu gıdaların tüketiminin bitirilmesi ile özürlülük oranı düşürülecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.