“EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ” İRAN'A

Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.10.2018 - 10:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

“EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ” İRAN'A

55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ödülünü İranlı yönetmen Jafar Panahi’nin yönettiği “Üç yüz” filmi aldı. Gecede sinemada 20 yılını dolduran ünlü komedyen Cem Yılmaz'a, "Yaşam boyu başarı ödülü" verildi
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 55’inci kez gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Film Festivali için, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki kapanış töreni düzenlendi. Törenin açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sinema dolu bir hafta yaşatan festivalin sonuna geldiklerini belirterek, 8 askerin şehit olduğu terör saldırısını kınadı. Yüzyıllar boyunca, dil, din etnisite farkı bilmeden barış içinde yaşadıklarını belirten Türel, “Biz halen hiçbir ayrım yapmadan tüm insanlığı kucaklıyoruz. Antalya milyonlarca insanın birlikte yaşadığı barış ve huzur şehridir. Antalya dünyanın en huzurlu şehirlerinden biridir. Antalya Film Festivalini 55. yılına getirten Antalyalılara teşekkürlerimi sunuyorum. Antalya’nın güzel insanları 55 yıldır sinema sevdasının ateşini söndürmedi. Bu yıl korteje olan ilgi yoğundu. 6 kilometrelik korteje büyük ilgi gördü. Festival filmlerine ilgi yoğundu. Barışı aradık, mülteci olduk, 1200 konukla bir araya geldik. Filmleri 34 bin 900 kişi izledi” dedi. Antalya’yı sinema sektörünün merkezlerinden biri yapmak gibi bir hedeflerinin olduğunu ifade eden Türel, gelecek yıl Türkiye sinema ödüllerini başlatacaklarını ve ödülleri festival sarayında vereceklerini kaydetti. Festivalde verilen ödüller ise şöyle: “En iyi film: “Üç Yüz” yönetmen Jafar Panahi (İran) En iyi yönetmen:” Bir Aile İşi” filminden Kore-eda Hirokazu(Japonya) En iyi kadın oyuncu: “Ayka” filminden, Samal Yeslyamova(Rusya,Almanya,Polonya,Kazakistan,Çin) En iyi erkek oyuncu: ”Kafernahum” filminden, Zain Al Rafeea(Lübnan,ABD) Jüri özel ödülü: “ Kailash”(ABD) Behlül Dal ödülü: “Çınar”(Türkiye) Genç Jüri Ödülü: “Kafernahum”(Lübnan,ABD) Dr. Avni Tolunay İzleyici Ödülü: “Göç Mevsimi” (Kolombiya, Danimarka,Meksika)”  
55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ödülünü İranlı yönetmen Jafar Panahi’nin yönettiği “Üç yüz” filmi aldı. Gecede sinemada 20 yılını dolduran ünlü komedyen Cem Yılmaz'a, "Yaşam boyu başarı ödülü" verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 55’inci kez gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Film Festivali için, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki kapanış töreni düzenlendi. Törenin açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sinema dolu bir hafta yaşatan festivalin sonuna geldiklerini belirterek, 8 askerin şehit olduğu terör saldırısını kınadı. Yüzyıllar boyunca, dil, din etnisite farkı bilmeden barış içinde yaşadıklarını belirten Türel, “Biz halen hiçbir ayrım yapmadan tüm insanlığı kucaklıyoruz. Antalya milyonlarca insanın birlikte yaşadığı barış ve huzur şehridir. Antalya dünyanın en huzurlu şehirlerinden biridir. Antalya Film Festivalini 55. yılına getirten Antalyalılara teşekkürlerimi sunuyorum. Antalya’nın güzel insanları 55 yıldır sinema sevdasının ateşini söndürmedi. Bu yıl korteje olan ilgi yoğundu. 6 kilometrelik korteje büyük ilgi gördü. Festival filmlerine ilgi yoğundu. Barışı aradık, mülteci olduk, 1200 konukla bir araya geldik. Filmleri 34 bin 900 kişi izledi” dedi.

Antalya’yı sinema sektörünün merkezlerinden biri yapmak gibi bir hedeflerinin olduğunu ifade eden Türel, gelecek yıl Türkiye sinema ödüllerini başlatacaklarını ve ödülleri festival sarayında vereceklerini kaydetti.

Festivalde verilen ödüller ise şöyle:

“En iyi film: “Üç Yüz” yönetmen Jafar Panahi (İran)

En iyi yönetmen:” Bir Aile İşi” filminden Kore-eda Hirokazu(Japonya)

En iyi kadın oyuncu: “Ayka” filminden, Samal Yeslyamova(Rusya,Almanya,Polonya,Kazakistan,Çin)

En iyi erkek oyuncu: ”Kafernahum” filminden, Zain Al Rafeea(Lübnan,ABD)

Jüri özel ödülü: “ Kailash”(ABD)

Behlül Dal ödülü: “Çınar”(Türkiye)

Genç Jüri Ödülü: “Kafernahum”(Lübnan,ABD)

Dr. Avni Tolunay İzleyici Ödülü: “Göç Mevsimi” (Kolombiya, Danimarka,Meksika)”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.