EN GENÇ KORODAN EN ESKİ BESTE

Sanat 20.02.2015 - 11:39, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

EN GENÇ KORODAN EN ESKİ BESTE

EN GENÇ KORODAN EN ESKİ BESTE
Antalya’nın en genç TSM korosu olan Kepez Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu, 23 Şubat’ta ‘Dünden Bugüne Türk Müziği’ adlı özel bir konser düzenliyor.  Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde 23 Şubat’ta ve saat 20.00’de başlayacak konser, ücretsiz olarak sunulacak. Antalya’nın çeşitli bölgelerinden gelen Türk müziği severlerden oluşan koro, yaş ortalamasının 30 olmasıyla kendi dalında en genci olma özelliği taşıyor. Konserin özelliği, klasik dönemden günümüze bestelerden oluşturulmuş repertuarı. Gece 1300’lü yılların bestekarı Amed Nesimi’den başlıyor, günümüz bestekarlarından Sadettin Kaynak’ın bir eseriyle bitiyor. Toplamda ise 16 beste yorumlanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Klasik Türk Müziği Topluluğu’nun keman virtüözü Evren Turna ile TRT sanatçısı Halil Uğur Kutlu, konuk solist sanatçı olarak konsere katılıyor. Haftada 4 gün ders alıp yılda 5 konser veren topluluğun repertuar ve şan eğitmeni Tahir Çetin, bu konserin şefi olarak karşımıza çıkacak.
EN GENÇ KORODAN EN ESKİ BESTE

Antalya’nın en genç TSM korosu olan Kepez Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu, 23 Şubat’ta ‘Dünden Bugüne Türk Müziği’ adlı özel bir konser düzenliyor. 
Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde 23 Şubat’ta ve saat 20.00’de başlayacak konser, ücretsiz olarak sunulacak. Antalya’nın çeşitli bölgelerinden gelen Türk müziği severlerden oluşan koro, yaş ortalamasının 30 olmasıyla kendi dalında en genci olma özelliği taşıyor.
Konserin özelliği, klasik dönemden günümüze bestelerden oluşturulmuş repertuarı. Gece 1300’lü yılların bestekarı Amed Nesimi’den başlıyor, günümüz bestekarlarından Sadettin Kaynak’ın bir eseriyle bitiyor. Toplamda ise 16 beste yorumlanacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Klasik Türk Müziği Topluluğu’nun keman virtüözü Evren Turna ile TRT sanatçısı Halil Uğur Kutlu, konuk solist sanatçı olarak konsere katılıyor. Haftada 4 gün ders alıp yılda 5 konser veren topluluğun repertuar ve şan eğitmeni Tahir Çetin, bu konserin şefi olarak karşımıza çıkacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.