EMNİYET EKİPLERİ TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINI GEÇİT VERMİYOR

Asayiş 05.10.2021 - 15:49, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

EMNİYET EKİPLERİ TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINI GEÇİT VERMİYOR

EMNİYET EKİPLERİ TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINI GEÇİT VERMİYOR
Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde kültür ve tabiat varlıklarının korunması, tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi yönelik yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.   Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 29.09.2021 günü Kışla Uygulama Noktasında durdurulan bir araçta bulunan (R.A) ve (H.K) isimli şahısların hal ve hareketlerinden şüphelenilmesi üzerine yapılan aramada; • 1 adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen Haç şeklinde obje, • 1 adet kadın figürlü kadın heykeli, • 1 adet alan tarama cihazı bulunarak el konulmuştur. Olayla ilgili araçta bulunan (R.A.) ve (H.K.) isimli şahıslara 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanununa Muhalefetten işlem yapılmış, şahıslar ifadelerine müteakip salıverilmiştir.
EMNİYET EKİPLERİ TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINI GEÇİT VERMİYOR

Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde kültür ve tabiat varlıklarının korunması, tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi yönelik yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.
 

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 29.09.2021 günü Kışla Uygulama Noktasında durdurulan bir araçta bulunan (R.A) ve (H.K) isimli şahısların hal ve hareketlerinden şüphelenilmesi üzerine yapılan aramada;

• 1 adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen Haç şeklinde obje,
• 1 adet kadın figürlü kadın heykeli,
• 1 adet alan tarama cihazı bulunarak el konulmuştur.

Olayla ilgili araçta bulunan (R.A.) ve (H.K.) isimli şahıslara 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanununa Muhalefetten işlem yapılmış, şahıslar ifadelerine müteakip salıverilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.