Emlakçılık İşi Yapan ve Emlakçılık Yapacakların Dikkatine

Gündem 16.03.2020 - 11:10, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Emlakçılık İşi Yapan ve Emlakçılık Yapacakların Dikkatine

Emlakçılık işi yapan ve emlakçılık yapacakların Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları için 26 Mart 2020 tarihine kadar gerekli evrakları BUTSO’ya teslim etmeleri gerekiyor.
Emlakçılık işi yapan ve emlakçılık yapacakların Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları için 26 Mart 2020 tarihine kadar gerekli evrakları BUTSO’ya teslim etmeleri gerekiyor.   Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, emlakçılık işi yapan ve yapacakların MYK Mesleki Yeterlilik Belgesini almaları hakkında açıklamada bulundu. Emlak danışmanlığı yapan veya yapmak isteyenler için gerekli evrakların son teslim tarihinin 26 Mart 2020 Perşembe günü olduğuna dikkat çeken Başkan Yusuf Keyik: “Odamız üyesi olsun veya olmasın MYK emlak danışmanlığı yapanlar ya da emlak danışmanlığı yapmak isteyenlerin evraklarını teslim etmeleri için iki haftadan az bir süre kaldı. Bu süre sonunda Mesleki Yeterlilik Belgesi alamayanlar emlak faaliyeti yapamayacak, yeni işletme açamayacak” şeklinde konuştu.   Emlakçılar için Mesleki Yeterlilik Belgesi ve son başvuru tarihi hakkında detaylar veren Başkan Yusuf Keyik: “Bilindiği üzere; Mesleki Yeterlilik Belgesi, bireylerin herhangi bir meslekte, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından oluşturulmuş ulusal yeterliliklerde belirtilen şartları karşılamaları halinde sahip olabilecekleri bir belgedir. Mesleki Yeterlilik Belgesi sayesinde kişiler, kendi mesleklerinde yeterli bilgi ve beceriye sahip olduklarını belgelemektedir. Bunu sağlayabilmek için, MYK tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları görevlendirilmiştir. Bir meslekte mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen kişiler, o meslekte yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşuna başvuru yaparlar. Yetkili belgelendirme kuruluşu kişinin başvurusunu uygun bulursa o kişiyi değerlendirmeye tabi tutar. Değerlendirme sonucunda başarılı bulunanlar mesleki yeterlilik belgesine sahip olurlar.   Yürürlükte olan ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’ gereği; Tapu Kütüğüne kayıtlı olsun ya da olmasın taşınmaz alım-satımı ve kiralanması ile tapu işlemlerine aracılık eden, taşınmazla ilgili danışmanlık ve yönetim hizmeti veren gerçek ve tüzel tacirler bu yılın Ağustos ayı sonuna kadar Emlak Danışmanları MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almak zorundadır. Bu belgeyi almayanların emlak faaliyeti yapmaları ve yeni işletme açmaları mümkün olmayacaktır.   Burdur Ticaret ve Sanayi Odası; Odamız üyesi olsun veya olmasın ‘Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi’ alınmasına aracılık etmektedir. Bu sebeple, Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen kişi veya işletmelerin 26 Mart 2020 Perşembe günü saat 16.00’a kadar gerekli evrakları odamıza teslim etmeleri gerekmektedir.  Bu evrakların neler olduğu Odamızın web sayfasında yayınlanmaktadır” dedi.
Emlakçılık işi yapan ve emlakçılık yapacakların Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları için 26 Mart 2020 tarihine kadar gerekli evrakları BUTSO’ya teslim etmeleri gerekiyor.

Emlakçılık işi yapan ve emlakçılık yapacakların Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları için 26 Mart 2020 tarihine kadar gerekli evrakları BUTSO’ya teslim etmeleri gerekiyor.

 

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, emlakçılık işi yapan ve yapacakların MYK Mesleki Yeterlilik Belgesini almaları hakkında açıklamada bulundu. Emlak danışmanlığı yapan veya yapmak isteyenler için gerekli evrakların son teslim tarihinin 26 Mart 2020 Perşembe günü olduğuna dikkat çeken Başkan Yusuf Keyik: “Odamız üyesi olsun veya olmasın MYK emlak danışmanlığı yapanlar ya da emlak danışmanlığı yapmak isteyenlerin evraklarını teslim etmeleri için iki haftadan az bir süre kaldı. Bu süre sonunda Mesleki Yeterlilik Belgesi alamayanlar emlak faaliyeti yapamayacak, yeni işletme açamayacak” şeklinde konuştu.

 

Emlakçılar için Mesleki Yeterlilik Belgesi ve son başvuru tarihi hakkında detaylar veren Başkan Yusuf Keyik: “Bilindiği üzere; Mesleki Yeterlilik Belgesi, bireylerin herhangi bir meslekte, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından oluşturulmuş ulusal yeterliliklerde belirtilen şartları karşılamaları halinde sahip olabilecekleri bir belgedir. Mesleki Yeterlilik Belgesi sayesinde kişiler, kendi mesleklerinde yeterli bilgi ve beceriye sahip olduklarını belgelemektedir. Bunu sağlayabilmek için, MYK tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları görevlendirilmiştir. Bir meslekte mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen kişiler, o meslekte yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşuna başvuru yaparlar. Yetkili belgelendirme kuruluşu kişinin başvurusunu uygun bulursa o kişiyi değerlendirmeye tabi tutar. Değerlendirme sonucunda başarılı bulunanlar mesleki yeterlilik belgesine sahip olurlar.

 

Yürürlükte olan ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’ gereği; Tapu Kütüğüne kayıtlı olsun ya da olmasın taşınmaz alım-satımı ve kiralanması ile tapu işlemlerine aracılık eden, taşınmazla ilgili danışmanlık ve yönetim hizmeti veren gerçek ve tüzel tacirler bu yılın Ağustos ayı sonuna kadar Emlak Danışmanları MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almak zorundadır. Bu belgeyi almayanların emlak faaliyeti yapmaları ve yeni işletme açmaları mümkün olmayacaktır.

 

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası; Odamız üyesi olsun veya olmasın ‘Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi’ alınmasına aracılık etmektedir. Bu sebeple, Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen kişi veya işletmelerin 26 Mart 2020 Perşembe günü saat 16.00’a kadar gerekli evrakları odamıza teslim etmeleri gerekmektedir.  Bu evrakların neler olduğu Odamızın web sayfasında yayınlanmaktadır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.