ELMALI MYO, BURDUR ŞEKER FABRİKASINDA

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.01.2014 - 16:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ELMALI MYO, BURDUR ŞEKER FABRİKASINDA

-Elmalı Meslek Yüksekokulu Otomasyon Programı öğrencileri Burdur Şeker Fabrikası'nı gezdi.
Elmalı Meslek Yüksekokulu Otomasyon Programı öğrencileri Burdur Şeker Fabrikası'nı gezdi. Teknik gezide fabrikanın elektrik ve otomasyon sistemlerini yerinde inceleyen öğrenciler, kullanılan elektrik enerjisi, üretimde kullanılan yöntemi ve aletlerle ilgili bilgiler aldı. Elmalı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nazan Dinç de öğrencilere şeker pancarının fabrikaya girdikten 36 saat sonra kristal şeker olarak çıktığını anlatarak, "Teslim alınan pancar fabrikaya yüzdürülerek iletilmektedir. Bu aşamada kendi ağırlığının 8-10 katı su harcanmaktadır. Pancar fabrikaya alındıktan sonra temizlenerek kıyılmaktadır. Daha sonra haşlanmakta, difüzyonla şeker içinden çekilmekte ve kanatılıp şerbet haline getirilmektedir. En son aşamada da kristal şeker elde edilmektedir. Şeker üretiminde yan ürün olarak da melas ve küspe ortaya çıkmaktadır" dedi. Dinç bu tür gezilerin öğrenciler için çok yararlı olduğunu belirterek, "Öğrenciler tekniker ünvanı aldıktan sonra çalışabilecekleri farklı yerleri de tanımış oluyorlar" şeklinde konuştu. 
-Elmalı Meslek Yüksekokulu Otomasyon Programı öğrencileri Burdur Şeker Fabrikası'nı gezdi.

Elmalı Meslek Yüksekokulu Otomasyon Programı öğrencileri Burdur Şeker Fabrikası'nı gezdi. 
Teknik gezide fabrikanın elektrik ve otomasyon sistemlerini yerinde inceleyen öğrenciler, kullanılan elektrik enerjisi, üretimde kullanılan yöntemi ve aletlerle ilgili bilgiler aldı. Elmalı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nazan Dinç de öğrencilere şeker pancarının fabrikaya girdikten 36 saat sonra kristal şeker olarak çıktığını anlatarak, "Teslim alınan pancar fabrikaya yüzdürülerek iletilmektedir. Bu aşamada kendi ağırlığının 8-10 katı su harcanmaktadır. Pancar fabrikaya alındıktan sonra temizlenerek kıyılmaktadır. Daha sonra haşlanmakta, difüzyonla şeker içinden çekilmekte ve kanatılıp şerbet haline getirilmektedir. En son aşamada da kristal şeker elde edilmektedir. Şeker üretiminde yan ürün olarak da melas ve küspe ortaya çıkmaktadır" dedi. 
Dinç bu tür gezilerin öğrenciler için çok yararlı olduğunu belirterek, "Öğrenciler tekniker ünvanı aldıktan sonra çalışabilecekleri farklı yerleri de tanımış oluyorlar" şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.