“ELMALARI SOKAĞA DÖKME NOKTASINA GELDİK”

Gündem 26.02.2016 - 10:39, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

“ELMALARI SOKAĞA DÖKME NOKTASINA GELDİK”

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan TBMM'de süt üreticileri ve elma üreticilerinin sorunlarını gündeme getirdi.
Isparta’da, süt üreticileri gibi elma üreticilerinin de artık elmalarını sokağa dökme noktasına geldiklerini belirten Okutan; yaklaşık 600 bin ton elma üretildiğini; tonu 750 liraya üretilirken, neredeyse aynı fiyatlara elden çıkarmak durumunda kaldıklarını belirterek “İşin kötüsü, bizim elmalarımız yurt dışına ihraç edilirdi ama şimdi daha çok içeride tüketilmek durumunda kalıyor. Derhâl Hükûmetin bir önlem alması ve bu elmaların belki mültecilere, belki öğrencilere, belki başka tüketim alanlarına kaydırılarak çiftçilere destek olması gerekiyor” diyerek hükûmeti bu noktada göreve davet etti. Okutan konuşmasında Necmettin Erbakan'ın ölüm yıl dönümü münasebeti ile önceki gün Erzurumda vefat eden Mehmet Kırkıncı'ya da rahmet diledi.
MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan TBMM'de süt üreticileri ve elma üreticilerinin sorunlarını gündeme getirdi.

Isparta’da, süt üreticileri gibi elma üreticilerinin de artık elmalarını sokağa dökme noktasına geldiklerini belirten Okutan; yaklaşık 600 bin ton elma üretildiğini; tonu 750 liraya üretilirken, neredeyse aynı fiyatlara elden çıkarmak durumunda kaldıklarını belirterek “İşin kötüsü, bizim elmalarımız yurt dışına ihraç edilirdi ama şimdi daha çok içeride tüketilmek durumunda kalıyor. Derhâl Hükûmetin bir önlem alması ve bu elmaların belki mültecilere, belki öğrencilere, belki başka tüketim alanlarına kaydırılarak çiftçilere destek olması gerekiyor” diyerek hükûmeti bu noktada göreve davet etti.

Okutan konuşmasında Necmettin Erbakan'ın ölüm yıl dönümü münasebeti ile önceki gün Erzurumda vefat eden Mehmet Kırkıncı'ya da rahmet diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.