ELLER HORONDA BİRLEŞTİ

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.01.2019 - 13:45, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ELLER HORONDA BİRLEŞTİ

Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya Karadenizliler Derneği’yle (ANTKARDER) düzenlendiği Hamsi Festivali, Selçuk Balcı konseriyle sona erdi.
Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya Karadenizliler Derneği’yle (ANTKARDER) düzenlendiği Hamsi Festivali, Selçuk Balcı konseriyle sona erdi. Muratpaşa Kent Meydanı’nda, iki günde 5 ton hamsinin de dağıtıldığı festivalde Belediye Başkanı Ümit Uysal ve festivale katılan 7’den 70’e herkesin elleri horonda birleşti.   Muratpaşa Belediyesi’nin ANTKARDER’le bu yıl ilkini gerçekleştiği Hamsi Festivali, hafta sonu Muratpaşa Kent Meydanı’nda gerçekleşti. 5 ton hamsinin dağıtıldığı, horon kurslarının düzenlendiği festivalde, şiddetli yağmur bile coşkuya engel olamadı. Karadeniz müziğinin sevilen sesi Selçuk Balcı’nın sahne aldığı festivalin son gününde Kent Meydanı’nı dolduran 7’den 70e Muratpaşalıların elleri horonda birleşti. Başkan Uysal da kurulan horonlarda komşularıyla yan yana, omuz omza durdu.   Başkan Uysal, festivalin kapanışında yaptığı konuşmada, İç Anadolu’dan Karadeniz ve Ege’ye tüm kültürlerin Türkiye’nin zenginliği olduğunu belirterek, “Ama bu zenginliği yaşamadıktan sonra bize hayrı ne değil mi? Her birini yaşamamız lazım. Her birini yaşatmamız lazım” dedi. Muratpaşa’da bunu 4’üncü yılını geride bırakan Yöreler Renkler Festivali’yle sağlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Uysal: "Bununla da yetinmeyip Hamsi Festivali’yle Karadeniz günlerini yaşıyoruz. Derneğimize, Dernek Başkanımız Halis Ekşi’ye, diğer derneklerimize, sanatçılarımıza ve sizlere sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Sizler olmasanız hiçbir anlamı yok. Nice böyle güzel günlerde hep beraber olalım. Her zaman tekrarladığımız bir söz var. ‘Kim olursan ol gel’ diyen Mevlana’nın izindeyiz. ‘Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz’ diyen Yunus Emre’nin izindeyiz. ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ diyen Hacı Bektaş Veli’nin izindeyiz. ‘Yurtta barış dünya da barış’ diyen ve ‘Sadece millet için çalışınız’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz.” diye konuştu. Başkan Uysal, ayrıca sanatçı Balcı’ya da bir teşekkür plaketi takdim etti.
Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya Karadenizliler Derneği’yle (ANTKARDER) düzenlendiği Hamsi Festivali, Selçuk Balcı konseriyle sona erdi.

Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya Karadenizliler Derneği’yle (ANTKARDER) düzenlendiği Hamsi Festivali, Selçuk Balcı konseriyle sona erdi. Muratpaşa Kent Meydanı’nda, iki günde 5 ton hamsinin de dağıtıldığı festivalde Belediye Başkanı Ümit Uysal ve festivale katılan 7’den 70’e herkesin elleri horonda birleşti.

 

Muratpaşa Belediyesi’nin ANTKARDER’le bu yıl ilkini gerçekleştiği Hamsi Festivali, hafta sonu Muratpaşa Kent Meydanı’nda gerçekleşti. 5 ton hamsinin dağıtıldığı, horon kurslarının düzenlendiği festivalde, şiddetli yağmur bile coşkuya engel olamadı. Karadeniz müziğinin sevilen sesi Selçuk Balcı’nın sahne aldığı festivalin son gününde Kent Meydanı’nı dolduran 7’den 70e Muratpaşalıların elleri horonda birleşti. Başkan Uysal da kurulan horonlarda komşularıyla yan yana, omuz omza durdu.

 

Başkan Uysal, festivalin kapanışında yaptığı konuşmada, İç Anadolu’dan Karadeniz ve Ege’ye tüm kültürlerin Türkiye’nin zenginliği olduğunu belirterek, “Ama bu zenginliği yaşamadıktan sonra bize hayrı ne değil mi? Her birini yaşamamız lazım. Her birini yaşatmamız lazım” dedi. Muratpaşa’da bunu 4’üncü yılını geride bırakan Yöreler Renkler Festivali’yle sağlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Uysal: "Bununla da yetinmeyip Hamsi Festivali’yle Karadeniz günlerini yaşıyoruz. Derneğimize, Dernek Başkanımız Halis Ekşi’ye, diğer derneklerimize, sanatçılarımıza ve sizlere sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Sizler olmasanız hiçbir anlamı yok. Nice böyle güzel günlerde hep beraber olalım. Her zaman tekrarladığımız bir söz var. ‘Kim olursan ol gel’ diyen Mevlana’nın izindeyiz. ‘Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz’ diyen Yunus Emre’nin izindeyiz. ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ diyen Hacı Bektaş Veli’nin izindeyiz. ‘Yurtta barış dünya da barış’ diyen ve ‘Sadece millet için çalışınız’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz.” diye konuştu.

Başkan Uysal, ayrıca sanatçı Balcı’ya da bir teşekkür plaketi takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.