“ELEKTRİK SAYAÇLARI YANLIŞ OKUNDU”

Gündem 04.01.2016 - 15:15, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

“ELEKTRİK SAYAÇLARI YANLIŞ OKUNDU”

SANDIKLI’DA ELEKTRİK SAYAÇLARININ YANLIŞ OKUNDUĞU İDDİASI - BAŞTEPE KÖYÜ HALKINDAN DÜŞÜK FATURALARA TEPKİ
- KÖYLÜLERDEN SEFA ERDUR: - "ARALIK AYI ENDEKSLERİNİ DÜŞÜK GÖSTERİP TÜKETİMİ OCAK AYINDA ZAMLI FİYATTAN TAHSİL EDECEKLER" - "YILIN SON FATURALARI YÜZDE 40-70 ARASINDA DÜŞÜK GELDİ" - ODEAŞ: "TÜKETİCİ MAĞDUR EDİLMEYECEK"   Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Baştepe köyündeki vatandaşlar Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (OEDAŞ) sayaç okumada yanlışlık yaptığını iddia ederken, şirket yetkilileri, yeni dönemde enerji birim fiyatına uygulanacak zamla tüketicilerin mağdur edilmeyeceğini bildirdi. Baştepe köyü sakinlerinden Sefa Erdur, İhlas Haber Aajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada elektrik sayacı endekslerinin birbirine uymadığını öne sürerek, elektrik dağıtım şirketinin Ocak ayında uygulanacak zammı bir ay öncesinden, Aralık ayında faturalara yansıttığını iddia etti. Erdur, "Faturalarımızın daha önceki aylardan yüzde 40 ila 70 arasında düşük geldiğinin farkına vardık. Saatlerimizin endeksleri ile faturalarımızdaki endekslerini karşılaştırdığımız zaman, elektrik dağıtım şirketinin Aralık ayında endekslerinde düşük yazarak bizi kandırdığını düşündük ve yetkililere haber verdik. Bizim saatlerimizde düşük endeksle Aralık ayındaki faturayı kapatan şirket, Aralık ayında tükettiğimiz elektriği eksik yazıp Ocak ayında faturalandırmayı amaçlayarak, elektrik zammından dolayı haksız menfaat sağlayacaktır. Dolayısıyla elini vatandaşın cebindeki paraya sokmuş olacaktır. Bu yüzden biz gereken yerlere haber verdik. Faturalarımız burada, vatandaşlarımız burada, saatlerimiz evde. Yetkililerin bu işle alakalı tedbir alarak vatandaşın bu şekilde büyük şirketler vasıtasıyla dolandırılmasına engel olmasını istiyoruz" dedi. Köy kahvehanesi sahibi Mesut Erdur ise 11 aydır 400-450 lira elektrik faturası ödediğini belirterek, “Elektrik faturam, Aralık ayında 225 liraya düşmüştür. Bu son 5 günde de 150-160 kilovat elektrik yaktığım görünmektedir. Bunlar resmen bizim cebimizdeki paraya göz dikmişlerdir. Dolayısıyla bu ay gelen 225 liralık fark ocak ayında 700-750 lira gibi bir fark gelecektir” diye belirtti. OEDAŞ'TAN AÇIKLAMA Bu arada, İHA muhabirinin sorusu üzerine OEDAŞ'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, mevcut kullanılan Abone Yönetim Sisteminde fatura hesaplamalarının ilk okuma ve son okuma tarihleri baz alınarak yapıldığı belirtilerek, "Bunun nedeni ise, ilk okuma tarihinden itibaren yeni döneme kadar olan tüketimlerin, eski birim fiyattan; yeni dönemden son okuma tarihine kadar olan tüketimleri ise, yeni dönem birim fiyatlarından parçalı olarak hesaplanmasıdır. Bu sayede, iki dönem arasında tarife farkı (birim fiyata zam gelmesi) olması halinde, eski döneme ait enerji kullanımları eski döneme ait birim fiyatlardan hesaplandığından, yeni dönemde enerji birim fiyatına uygulanacak zamlardan tüketiciler mağdur edilmemektedir" denildi.  
SANDIKLI’DA ELEKTRİK SAYAÇLARININ YANLIŞ OKUNDUĞU İDDİASI - BAŞTEPE KÖYÜ HALKINDAN DÜŞÜK FATURALARA TEPKİ

- KÖYLÜLERDEN SEFA ERDUR:

- "ARALIK AYI ENDEKSLERİNİ DÜŞÜK GÖSTERİP TÜKETİMİ OCAK AYINDA ZAMLI FİYATTAN TAHSİL EDECEKLER"

- "YILIN SON FATURALARI YÜZDE 40-70 ARASINDA DÜŞÜK GELDİ"

- ODEAŞ: "TÜKETİCİ MAĞDUR EDİLMEYECEK"

 

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Baştepe köyündeki vatandaşlar Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (OEDAŞ) sayaç okumada yanlışlık yaptığını iddia ederken, şirket yetkilileri, yeni dönemde enerji birim fiyatına uygulanacak zamla tüketicilerin mağdur edilmeyeceğini bildirdi.

Baştepe köyü sakinlerinden Sefa Erdur, İhlas Haber Aajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada elektrik sayacı endekslerinin birbirine uymadığını öne sürerek, elektrik dağıtım şirketinin Ocak ayında uygulanacak zammı bir ay öncesinden, Aralık ayında faturalara yansıttığını iddia etti. Erdur, "Faturalarımızın daha önceki aylardan yüzde 40 ila 70 arasında düşük geldiğinin farkına vardık. Saatlerimizin endeksleri ile faturalarımızdaki endekslerini karşılaştırdığımız zaman, elektrik dağıtım şirketinin Aralık ayında endekslerinde düşük yazarak bizi kandırdığını düşündük ve yetkililere haber verdik. Bizim saatlerimizde düşük endeksle Aralık ayındaki faturayı kapatan şirket, Aralık ayında tükettiğimiz elektriği eksik yazıp Ocak ayında faturalandırmayı amaçlayarak, elektrik zammından dolayı haksız menfaat sağlayacaktır. Dolayısıyla elini vatandaşın cebindeki paraya sokmuş olacaktır. Bu yüzden biz gereken yerlere haber verdik. Faturalarımız burada, vatandaşlarımız burada, saatlerimiz evde. Yetkililerin bu işle alakalı tedbir alarak vatandaşın bu şekilde büyük şirketler vasıtasıyla dolandırılmasına engel olmasını istiyoruz" dedi.

Köy kahvehanesi sahibi Mesut Erdur ise 11 aydır 400-450 lira elektrik faturası ödediğini belirterek, “Elektrik faturam, Aralık ayında 225 liraya düşmüştür. Bu son 5 günde de 150-160 kilovat elektrik yaktığım görünmektedir. Bunlar resmen bizim cebimizdeki paraya göz dikmişlerdir. Dolayısıyla bu ay gelen 225 liralık fark ocak ayında 700-750 lira gibi bir fark gelecektir” diye belirtti.

OEDAŞ'TAN AÇIKLAMA

Bu arada, İHA muhabirinin sorusu üzerine OEDAŞ'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, mevcut kullanılan Abone Yönetim Sisteminde fatura hesaplamalarının ilk okuma ve son okuma tarihleri baz alınarak yapıldığı belirtilerek, "Bunun nedeni ise, ilk okuma tarihinden itibaren yeni döneme kadar olan tüketimlerin, eski birim fiyattan; yeni dönemden son okuma tarihine kadar olan tüketimleri ise, yeni dönem birim fiyatlarından parçalı olarak hesaplanmasıdır. Bu sayede, iki dönem arasında tarife farkı (birim fiyata zam gelmesi) olması halinde, eski döneme ait enerji kullanımları eski döneme ait birim fiyatlardan hesaplandığından, yeni dönemde enerji birim fiyatına uygulanacak zamlardan tüketiciler mağdur edilmemektedir" denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.