EKSİKLİĞİ BEYİNDE KALICI HASARA NEDEN OLABİLİR!

Yaşam 10.05.2022 - 16:01, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

EKSİKLİĞİ BEYİNDE KALICI HASARA NEDEN OLABİLİR!

Eksikliği beyinde kalıcı hasara neden olabilir! Bu belirtilere dikkat
Uzmanlar B12 vitamininin alınamaması durumunda sinir sistemi ve beyinde ciddi ve kalıcı hasarlar oluşabileceğini söyledi.   İnsan vücudu tarafından kendi kendine üretilemeyen bir vitamin olduğu için ekstra önemli olan B12 vitamini değerlerine karşı çok dikkatli olunması gerekiliyor. Özellikle et, yumurta, balık, süt ve süt ürünlerinde yüksek oranda B12 vitamini bulunur. B12 EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ NELERDİR? Vücuda yeterli miktarda B12 vitamininin alınamaması durumunda B12 vitamini eksikliği ortaya çıkar. Bu durum, sinir sistemi ve beyinde ciddi ve kalıcı hasara yol açabilir. Tedavi edilmeyen ve ciddi boyuta ulaşana kadar fark edilmeyen B12 vitamini eksikliği kişide derin depresyona, paranoya ve sanrılara, hafıza kaybına, idrar kaçırma ile tat ve koku kaybına dahi yol açabilmektedir. İnsan vücudu kırmızı kan hücreleri, sinirler ve DNA yapımı için B12 vitaminine ihtiyaç duymaktadır. B12 vitamininin aynı zamanda doğurganlık üzerinde olumlu bir etkisi olduğu bilinmektedir. B12 vitamini eksikliğinin belirtileri rahatsızlık ciddi boyutlara ulaşana kadar kendini belli etmeyebilir. Semptomların yavaş yavaş ortaya çıkıp zamanla yoğunlaştığı da görülebilir. B12 vitamini eksikliğinin belirtileri arasında, unutkanlık, kalp çarpıntısı, güçsüzlük, duygu durum bozuklukları, dikkat eksikliği ve odaklanma sorunu, üşüme, halsizlik, yorgunluk, uzuvlarda uyuşmalar (el, kol ve bacakta), dil üzerinde şişme, ağız ülserleri (aftlar), cilt kuruluğu, saç dökülmesi, kilo kaybına neden olur. B12 vitamini eksikliği tedavi edilmezse, ciddi nörolojik sorunlara ve kan hastalıklarına yol açabilir.   
Eksikliği beyinde kalıcı hasara neden olabilir! Bu belirtilere dikkat

Uzmanlar B12 vitamininin alınamaması durumunda sinir sistemi ve beyinde ciddi ve kalıcı hasarlar oluşabileceğini söyledi.

 

İnsan vücudu tarafından kendi kendine üretilemeyen bir vitamin olduğu için ekstra önemli olan B12 vitamini değerlerine karşı çok dikkatli olunması gerekiliyor.

Özellikle et, yumurta, balık, süt ve süt ürünlerinde yüksek oranda B12 vitamini bulunur.

B12 EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • Vücuda yeterli miktarda B12 vitamininin alınamaması durumunda B12 vitamini eksikliği ortaya çıkar. Bu durum, sinir sistemi ve beyinde ciddi ve kalıcı hasara yol açabilir.
  • Tedavi edilmeyen ve ciddi boyuta ulaşana kadar fark edilmeyen B12 vitamini eksikliği kişide derin depresyona, paranoya ve sanrılara, hafıza kaybına, idrar kaçırma ile tat ve koku kaybına dahi yol açabilmektedir.
  • İnsan vücudu kırmızı kan hücreleri, sinirler ve DNA yapımı için B12 vitaminine ihtiyaç duymaktadır.
  • B12 vitamininin aynı zamanda doğurganlık üzerinde olumlu bir etkisi olduğu bilinmektedir.
  • B12 vitamini eksikliğinin belirtileri rahatsızlık ciddi boyutlara ulaşana kadar kendini belli etmeyebilir. Semptomların yavaş yavaş ortaya çıkıp zamanla yoğunlaştığı da görülebilir.
  • B12 vitamini eksikliğinin belirtileri arasında, unutkanlık, kalp çarpıntısı, güçsüzlük, duygu durum bozuklukları, dikkat eksikliği ve odaklanma sorunu, üşüme, halsizlik, yorgunluk, uzuvlarda uyuşmalar (el, kol ve bacakta), dil üzerinde şişme, ağız ülserleri (aftlar), cilt kuruluğu, saç dökülmesi, kilo kaybına neden olur.
  • B12 vitamini eksikliği tedavi edilmezse, ciddi nörolojik sorunlara ve kan hastalıklarına yol açabilir. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.