Dur ihtarına uymayan motosiklet sürücülerine 30 bin lira ceza

Asayiş 09.05.2020 - 15:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Dur ihtarına uymayan motosiklet sürücülerine 30 bin lira ceza

BURDUR’da Jandarma ve Polisin dur ihtarına uymayan iki motor sürücüsüne ceza yağdı.
  Jandarma ve Polisin Dur ihtarına uymayarak kaçan plakaları kapatılmış iki yarış motoru sürücüsü ile motorlarda yolcu olarak bulunan iki kişiye 30 bin lira İdari Para cezası uygulandı. Karamanlı İlçesi’nden Burdur istikametine aşırı hızlı, plakaları kapalı şekilde seyreden iki yarış motoru Jandarmanın dur ihtarına uymadı. Yapılan ihbar üzerine motorlar Göl Polis Lojmanları uygulama noktasında da dur ihtarına uymayarak kent merkezine girdi. Burada da polisin Dur ihtarına uymayan iki yarış motoru sürücüsü trafik güvenliğini tehlikeye sokarak Antalya istikametine kaçtı. Motor sürücüleri Çeltikçi İlçe Emniyet Amirliği ekiplerinin yoldaki bariyer uygulaması sonucu Sefa Ç.’nin (27) kullandığı 20 AAB 577 Plakalı motor ile Berkant S.’nin kullandığı 20 ADJ 408 Plakalı motorlar Çeltikçi kavşağında yakalandı. Motor sürücüleri ile motorlarda yolcu olarak bulunan Ferdi Hilal G. (22) ve Muhammed Can A. (25)’in GBT sorguları yapıldı. Motor sürücülerine trafik güvenliğini tehlikeye sokmak, tehlikeli şerit değiştirmek, dur ikazına uymamak, kırmızı ışık ihlali, yayaya yol vermemek, motorlar üzerinde mevzuata aykırı olarak teknik değişiklik yapmak, kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmamak, diğer araçları makas atmak suretiyle geçmek maddelerinden gerekli trafik idari para cezası uygulanarak sürücü ehliyetleri 2 ay süreyle geri alınarak motorlar otoparka çekildi. Ayrıca motor sürücüleri ile motorda yolcu olarak bulunanlara Çeltikçi İlçe Emniyet Amirliği’nce, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, Bulaşıcı Hastalıklara Karşı Alınan Tedbirlere Aykırı Davranma ve Görevli Memura Direnmeden adli işlem ve Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına aykırı davranmaktan (sosyal mesafe kurallarına uymamak ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasına uymamak) idari işlem başlatıldı.   kaynak: Burdur Yeni Gün   
BURDUR’da Jandarma ve Polisin dur ihtarına uymayan iki motor sürücüsüne ceza yağdı.
 

Jandarma ve Polisin Dur ihtarına uymayarak kaçan plakaları kapatılmış iki yarış motoru sürücüsü ile motorlarda yolcu olarak bulunan iki kişiye 30 bin lira İdari Para cezası uygulandı.


Karamanlı İlçesi’nden Burdur istikametine aşırı hızlı, plakaları kapalı şekilde seyreden iki yarış motoru Jandarmanın dur ihtarına uymadı. Yapılan ihbar üzerine motorlar Göl Polis Lojmanları uygulama noktasında da dur ihtarına uymayarak kent merkezine girdi. Burada da polisin Dur ihtarına uymayan iki yarış motoru sürücüsü trafik güvenliğini tehlikeye sokarak Antalya istikametine kaçtı.


Motor sürücüleri Çeltikçi İlçe Emniyet Amirliği ekiplerinin yoldaki bariyer uygulaması sonucu Sefa Ç.’nin (27) kullandığı 20 AAB 577 Plakalı motor ile Berkant S.’nin kullandığı 20 ADJ 408 Plakalı motorlar Çeltikçi kavşağında yakalandı.
Motor sürücüleri ile motorlarda yolcu olarak bulunan Ferdi Hilal G. (22) ve Muhammed Can A. (25)’in GBT sorguları yapıldı.
Motor sürücülerine trafik güvenliğini tehlikeye sokmak, tehlikeli şerit değiştirmek, dur ikazına uymamak, kırmızı ışık ihlali, yayaya yol vermemek, motorlar üzerinde mevzuata aykırı olarak teknik değişiklik yapmak, kavşaklara yaklaşırken hızını azaltmamak, diğer araçları makas atmak suretiyle geçmek maddelerinden gerekli trafik idari para cezası uygulanarak sürücü ehliyetleri 2 ay süreyle geri alınarak motorlar otoparka çekildi.


Ayrıca motor sürücüleri ile motorda yolcu olarak bulunanlara Çeltikçi İlçe Emniyet Amirliği’nce, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, Bulaşıcı Hastalıklara Karşı Alınan Tedbirlere Aykırı Davranma ve Görevli Memura Direnmeden adli işlem ve Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına aykırı davranmaktan (sosyal mesafe kurallarına uymamak ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasına uymamak) idari işlem başlatıldı.

 

kaynak: Burdur Yeni Gün 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.