DÜNYA SIRALAMASINDA İLKLERDE

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.06.2018 - 10:32, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

DÜNYA SIRALAMASINDA İLKLERDE

SDÜ, Dünya Üniversiteleri Sıralamasına giren ilk 18’deki Türk üniversiteleri arasında
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Hollanda'daki Leiden Üniversitesi tarafından yapılan yayın üretme ve bu yayınlara yapılan atıflara göre dünya sıralamasında, Türkiye’den listeye giren ilk 18 üniversite arasında yer aldı. Hollanda'daki Leiden Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren CWTS Leiden Sıralama Sistemi ‘2018 Yılı Dünya Üniversiteleri Sıralaması’ açıklandı. 2013- 2016 yılları arasında gerçekleştirilen yayınlar ile bu yayınlara 2017 yılı sonuna kadar yapılan atıfların baz alındığı sıralamaya bu yıl ilk kez giren Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Türkiye üniversiteleri arasında 18. sırada yer aldı. SDÜ, dünya genelindeki üniversiteler sıralamasında ise 924. sıraya yerleşti. Web of Science Veri Tabanındaki kayıtlara göre, dünya genelinde en fazla yayın üreten üniversitelerin dahil edildiği sıralamada, üniversitelerin gerçekleştirdiği yayınlar ve bu yayınlara yapılan atıflar ile ulusal ve uluslararası iş birlikleri dikkate alındı.
SDÜ, Dünya Üniversiteleri Sıralamasına giren ilk 18’deki Türk üniversiteleri arasında

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Hollanda'daki Leiden Üniversitesi tarafından yapılan yayın üretme ve bu yayınlara yapılan atıflara göre dünya sıralamasında, Türkiye’den listeye giren ilk 18 üniversite arasında yer aldı.

Hollanda'daki Leiden Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren CWTS Leiden Sıralama Sistemi ‘2018 Yılı Dünya Üniversiteleri Sıralaması’ açıklandı. 2013- 2016 yılları arasında gerçekleştirilen yayınlar ile bu yayınlara 2017 yılı sonuna kadar yapılan atıfların baz alındığı sıralamaya bu yıl ilk kez giren Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Türkiye üniversiteleri arasında 18. sırada yer aldı. SDÜ, dünya genelindeki üniversiteler sıralamasında ise 924. sıraya yerleşti.

Web of Science Veri Tabanındaki kayıtlara göre, dünya genelinde en fazla yayın üreten üniversitelerin dahil edildiği sıralamada, üniversitelerin gerçekleştirdiği yayınlar ve bu yayınlara yapılan atıflar ile ulusal ve uluslararası iş birlikleri dikkate alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.