DSYB BAŞKANI ÖZCAN: YILDA 1 MİLYON BUZAĞI ÖLÜYOR

Ekonomi 05.08.2017 - 15:01, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

DSYB BAŞKANI ÖZCAN: YILDA 1 MİLYON BUZAĞI ÖLÜYOR

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan 2016 yılı verilerine göre bir yılda 1 milyon buzağı ölümü gerçekleştiğini söyledi.
 Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan 2016 yılı verilerine göre bir yılda 1 milyon buzağı ölümü gerçekleştiğini söyledi. Özcan” beslenme barınak şartları annesi ile aynı yerde kalma gibi nedenlerle buzağı ölümleri gerçekleşiyor. Koruyucu hekimliğin devreye girmesiyle buzağı ölümleri ortadan kalkacaktır” dedi.   KORUYUCU HEKİMLİK OLMAZSA OLMAZIMIZ Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanlığına aday olan Özcan Türkiye’de büyük işletmeler dışında koruyucu hekimliğin uygulanmadığına dikkat çekti. Özcan” koruyucu hekimliğin mutlaka uygulamamız gerekiyor. Önümüzdeki  en önemli projelerden biri bu. Bu yöntem aşılama yapılarak süt miktarının  artmasına, bununla birlikte aşı çalışması ile giderilen hastalıklar nedeniyle  iki doğum aralığı kısalmasını ve bu yolla Türkiye’de var olan 6 milyon buzağı sayısının 8 milyona çıkmasına gayret edeceğiz” dedi. Aşılama ve koruyucu hekimlik bilincinin küçük ve orta ölçekli işletmelerde oluşturulması gerektiğini söyleyen Özcan, aşılama başta olmak üzere koruyucu hekimlik hizmetini kurumlar ucuza oluşturarak ülke geneline yaygınlaştırılmalıdır” diye konuştu. HAYVAN İTHALATINI ÖNLERİZ 2016 yılında 1 milyon buzağı ölümüne dikkat çeken Özcan” beslenme barınak şartları annesi ile aynı yerde kalma gibi nedenlerle buzağı ölümleri gerçekleşiyor. Koruyucu hekimliğin devreye girmesiyle buzağı ölümleri ortadan kalkacaktır. Bir taraftan hayvan ithal edebilmek için çabalarken bir taraftan da ortaya çıkan buzağı ölümleri ciddi bir boyuta ulaştı. Bu da dışa bağımlılığı artırıyor. Koruyucu hekimlikle hayvan ithalatını önleriz ” dedi.
Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan 2016 yılı verilerine göre bir yılda 1 milyon buzağı ölümü gerçekleştiğini söyledi.

 Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan 2016 yılı verilerine göre bir yılda 1 milyon buzağı ölümü gerçekleştiğini söyledi. Özcan” beslenme barınak şartları annesi ile aynı yerde kalma gibi nedenlerle buzağı ölümleri gerçekleşiyor. Koruyucu hekimliğin devreye girmesiyle buzağı ölümleri ortadan kalkacaktır” dedi.

 

KORUYUCU HEKİMLİK OLMAZSA OLMAZIMIZ

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanlığına aday olan Özcan Türkiye’de büyük işletmeler dışında koruyucu hekimliğin uygulanmadığına dikkat çekti. Özcan” koruyucu hekimliğin mutlaka uygulamamız gerekiyor. Önümüzdeki  en önemli projelerden biri bu. Bu yöntem aşılama yapılarak süt miktarının  artmasına, bununla birlikte aşı çalışması ile giderilen hastalıklar nedeniyle  iki doğum aralığı kısalmasını ve bu yolla Türkiye’de var olan 6 milyon buzağı sayısının 8 milyona çıkmasına gayret edeceğiz” dedi. Aşılama ve koruyucu hekimlik bilincinin küçük ve orta ölçekli işletmelerde oluşturulması gerektiğini söyleyen Özcan, aşılama başta olmak üzere koruyucu hekimlik hizmetini kurumlar ucuza oluşturarak ülke geneline yaygınlaştırılmalıdır” diye konuştu.

HAYVAN İTHALATINI ÖNLERİZ

2016 yılında 1 milyon buzağı ölümüne dikkat çeken Özcan” beslenme barınak şartları annesi ile aynı yerde kalma gibi nedenlerle buzağı ölümleri gerçekleşiyor. Koruyucu hekimliğin devreye girmesiyle buzağı ölümleri ortadan kalkacaktır. Bir taraftan hayvan ithal edebilmek için çabalarken bir taraftan da ortaya çıkan buzağı ölümleri ciddi bir boyuta ulaştı. Bu da dışa bağımlılığı artırıyor. Koruyucu hekimlikle hayvan ithalatını önleriz ” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.