DÖRT BOYNUZLU KURBANLIK GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.09.2014 - 14:13, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

DÖRT BOYNUZLU KURBANLIK GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

BURDUR'DA YAŞAYAN EMEKLİ RUHİ VURGUN'UN ALDIĞI DÖRT BOYNUZLU KURBANLIK, GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI
Burdur’un Menderes Mahallesi’nde yaşayan 68 yaşındaki emekli Ruhi Vurgun'un Kurban Bayramı için aldığı 4 boynuzlu kurbanlık görenleri şaşırttı.Aldığı kurbanlığının dört boynuzu olmasını yadırgamadığını dile getiren Ruhi Vurgun, komşularının kurbanlığı görünce şaşırdıklarını söyledi. Menderes Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde kurbanlığına bakan Ruhi Vurgun, komşularından bazılarının dört boynuzlu kurbanlık almasına tepki gösterdiğini de söyledi. Vurgun, "İki tane kurbanlık aldım. Birinde 4 boynuz vardı. Benim için bir mahsuru yok. Boynuzları görünce şaşırmadım. Komşularım, 'Niye bunun 4 tane boynuzu var?' dedi. Ben de, 'Allah tarafından böyle yaratılmış' dedim. Koyunları tanesini 230 TL’ye aldım. Kurban Bayramı’nda da keseceğim" diye konuştu.Öte yandan dört boynuzlu kurbanlığın Kurban Bayramı'nda kesilebileceğini belirten Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak, iki boynuz fazlalığının bir önemi olmadığını söyledi. Müftü Bayrak, "Kurbanlığın 4 boynuzunun olması herhangi bir sorun oluşturmuyor ancak kurbanlığın boynuzları dipten kırılmışsa, boynuz kırıksa kurban edilemez. Tam çıkmış fazla boynuzlar sorun teşkil etmez" dedi.
BURDUR'DA YAŞAYAN EMEKLİ RUHİ VURGUN'UN ALDIĞI DÖRT BOYNUZLU KURBANLIK, GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Burdur’un Menderes Mahallesi’nde yaşayan 68 yaşındaki emekli Ruhi Vurgun'un Kurban Bayramı için aldığı 4 boynuzlu kurbanlık görenleri şaşırttı.
Aldığı kurbanlığının dört boynuzu olmasını yadırgamadığını dile getiren Ruhi Vurgun, komşularının kurbanlığı görünce şaşırdıklarını söyledi. Menderes Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde kurbanlığına bakan Ruhi Vurgun, komşularından bazılarının dört boynuzlu kurbanlık almasına tepki gösterdiğini de söyledi. Vurgun, "İki tane kurbanlık aldım. Birinde 4 boynuz vardı. Benim için bir mahsuru yok. Boynuzları görünce şaşırmadım. Komşularım, 'Niye bunun 4 tane boynuzu var?' dedi. Ben de, 'Allah tarafından böyle yaratılmış' dedim. Koyunları tanesini 230 TL’ye aldım. Kurban Bayramı’nda da keseceğim" diye konuştu.
Öte yandan dört boynuzlu kurbanlığın Kurban Bayramı'nda kesilebileceğini belirten Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak, iki boynuz fazlalığının bir önemi olmadığını söyledi. Müftü Bayrak, "Kurbanlığın 4 boynuzunun olması herhangi bir sorun oluşturmuyor ancak kurbanlığın boynuzları dipten kırılmışsa, boynuz kırıksa kurban edilemez. Tam çıkmış fazla boynuzlar sorun teşkil etmez" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.