DOMETES DİKİMLERİ BAŞLADI

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 11.09.2020 - 17:22, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

DOMETES DİKİMLERİ BAŞLADI

Kumluca'da güz sezonu domates dikimleri başladı…
Örtü altı sebze üretiminin önemli merkezlerinden Antalya'nın Kumluca ilçesinde, erken güz dönemi fide dikimlerine başlandı. İlçede yılda 55 bin dekar alanda yapılan üretimin ilk fideleri toprakla buluştu. Çiftçiler, diktikleri fideleri çeşitlerine göre 2,5 ay sonra ürün hasat etmeye başlayacak. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kumluca ve yöresinde yeni sezon örtü altı sebze üretimi için çiftçilerin erken güzlük domates fidelerini toprakla buluşturmaya başladıklarını söyledi. Bir ay sonrası baharlık ve sezonluk fidelerin dikimlerinin yapılacağını ifade eden Kökce, "İlçemizde ortalama 55 bin dönüm alanda örtü altı sera üretimi yapılmakta. Bu yıl tahminimiz seralarımızın yüzde 65'inde domates üretimi yapılacak. Yaklaşık 10 gündür çiftçilerimiz güzlük fide dikimlerini yapıyorlar, yaklaşık bir ay sonrası sezonluk fidelerimiz dikilecek." diye konuştu. Kökce, domates dışında biber, patlıcan, salatalık ve kabak gibi ürünlerinde üretiminin yapıldığını kaydetti.  
Kumluca'da güz sezonu domates dikimleri başladı…

Örtü altı sebze üretiminin önemli merkezlerinden Antalya'nın Kumluca ilçesinde, erken güz dönemi fide dikimlerine başlandı.

İlçede yılda 55 bin dekar alanda yapılan üretimin ilk fideleri toprakla buluştu. Çiftçiler, diktikleri fideleri çeşitlerine göre 2,5 ay sonra ürün hasat etmeye başlayacak.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kumluca ve yöresinde yeni sezon örtü altı sebze üretimi için çiftçilerin erken güzlük domates fidelerini toprakla buluşturmaya başladıklarını söyledi.

Bir ay sonrası baharlık ve sezonluk fidelerin dikimlerinin yapılacağını ifade eden Kökce, "İlçemizde ortalama 55 bin dönüm alanda örtü altı sera üretimi yapılmakta. Bu yıl tahminimiz seralarımızın yüzde 65'inde domates üretimi yapılacak. Yaklaşık 10 gündür çiftçilerimiz güzlük fide dikimlerini yapıyorlar, yaklaşık bir ay sonrası sezonluk fidelerimiz dikilecek." diye konuştu.

Kökce, domates dışında biber, patlıcan, salatalık ve kabak gibi ürünlerinde üretiminin yapıldığını kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.