DOLU MEYVE BAHÇELERİNİ VURDU

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.06.2018 - 09:34, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

DOLU MEYVE BAHÇELERİNİ VURDU

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Karacaören köyünde akşam saatlerinde etkili olan dolu yağışı, meyve bahçelerinde büyük hasara yol açtı.
Sandıklı ilçesi Karacaören köyünde akşam saatlerinde başlayan ve 15 dakika süren dolu yağışı, kiraz, erik, vişne, ceviz ağaçlarında hasara neden oldu. Dolu meyvelerin dökülmesine ve dalların kırılmasına neden olurken, özellikle hasat dönemindeki kiraz ağaçlarında büyük zarar oluştu. Köy sakinlerinden Ahmet Özcan, “Akşamüzeri yağmur başladı. Ardından da dolu yağdı. 5-6 dakikada bütün mahsullere zarar vererek haşat etti. Çok mağduruz, çok kaybımız var. Allah’tan gelene bir şey diyemeyiz. Buna da şükrediyoruz. Bütün eriklere, kirazlara, domates, biber, patlıcan hepsinde zarar var. Bizim buralarda kiraz ve vişneler meşhurdur. Köydeki bazı arabaların kaportalarında da zarar var. Ekinlerin bazılarında da zarar var, buğday ve arpayı da yatırmış. Sebze fidanlarını yarı belinden kırmış. Buna da şükrediyoruz. Beterin beteri var” dedi. Köy halkı, zararlarının giderilmesi için devletten yardım beklediklerini belirttiler.
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Karacaören köyünde akşam saatlerinde etkili olan dolu yağışı, meyve bahçelerinde büyük hasara yol açtı.

Sandıklı ilçesi Karacaören köyünde akşam saatlerinde başlayan ve 15 dakika süren dolu yağışı, kiraz, erik, vişne, ceviz ağaçlarında hasara neden oldu. Dolu meyvelerin dökülmesine ve dalların kırılmasına neden olurken, özellikle hasat dönemindeki kiraz ağaçlarında büyük zarar oluştu.

Köy sakinlerinden Ahmet Özcan, “Akşamüzeri yağmur başladı. Ardından da dolu yağdı. 5-6 dakikada bütün mahsullere zarar vererek haşat etti. Çok mağduruz, çok kaybımız var. Allah’tan gelene bir şey diyemeyiz. Buna da şükrediyoruz. Bütün eriklere, kirazlara, domates, biber, patlıcan hepsinde zarar var. Bizim buralarda kiraz ve vişneler meşhurdur. Köydeki bazı arabaların kaportalarında da zarar var. Ekinlerin bazılarında da zarar var, buğday ve arpayı da yatırmış. Sebze fidanlarını yarı belinden kırmış. Buna da şükrediyoruz. Beterin beteri var” dedi.

Köy halkı, zararlarının giderilmesi için devletten yardım beklediklerini belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.