Dolandırıcılık haber dizisi: 9

Gündem 26.02.2016 - 09:05, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Dolandırıcılık haber dizisi: 9

“OĞLUNUZUN ASKER ARKADAŞIYIM”
Geçen yıl Batı Akdeniz Bölgesinde yaşanan dolandırıcılık olayı akıllara durgunluk verecek yollarla yaşandı. 2015’in sonlarına doğru, oğluyla aynı askeri birlikte olduğunu, vefat nedeniyle izin aldığını söyleyip, dolandırıcılık yaptı. Isparta Yalvaç’ta oğlu askerde olan bir aileyi tespit eden dolandırıcılar, eve gelerek, “oğullarının asker arkadaşı olduğunu, kendisinin annesinin öldüğü için memlekete gidecek yol parası bulamadığını” dile getirip, acındırarak iyi niyeti kötüye kullandı. Asker ailesine hikâyesini inandıran dolandırıcı yol parası alıp ortadan kayboldu. Aynı gün askerdeki oğluyla konuşan aile, böyle bir arkadaş olmadığını ve dolandırıldıklarını öğrendi. DOLANDIRICILIK NEDİR* Dolandırıcılık suçunun oluşabilmesi için; failin bir kimseyi, kandırabilecek nitelikte hileli davranışlarla hataya düşürüp, onun veya başkasının zararına, kendisine veya başkasına yarar sağlaması gerekmektedir. Hile nitelikli bir yalandır. Fail tarafından yapılan hileli davranış belli oranda ağır, yoğun ve ustaca olmalı, sergileniş açısından mağdurun inceleme olanağını ortadan kaldıracak nitelikte bir takım hareketler olmalıdır. Kullanılan hileli davranışlarla mağdur yanılgıya düşürülmeli ve bu yanıltma sonucu yalanlara inanan mağdur tarafından sanık veya bir başkasına haksız çıkar sağlanmalıdır.
“OĞLUNUZUN ASKER ARKADAŞIYIM”

Geçen yıl Batı Akdeniz Bölgesinde yaşanan dolandırıcılık olayı akıllara durgunluk verecek yollarla yaşandı.

2015’in sonlarına doğru, oğluyla aynı askeri birlikte olduğunu, vefat nedeniyle izin aldığını söyleyip, dolandırıcılık yaptı. Isparta Yalvaç’ta oğlu askerde olan bir aileyi tespit eden dolandırıcılar, eve gelerek, “oğullarının asker arkadaşı olduğunu, kendisinin annesinin öldüğü için memlekete gidecek yol parası bulamadığını” dile getirip, acındırarak iyi niyeti kötüye kullandı. Asker ailesine hikâyesini inandıran dolandırıcı yol parası alıp ortadan kayboldu. Aynı gün askerdeki oğluyla konuşan aile, böyle bir arkadaş olmadığını ve dolandırıldıklarını öğrendi.

DOLANDIRICILIK NEDİR*

Dolandırıcılık suçunun oluşabilmesi için; failin bir kimseyi, kandırabilecek nitelikte hileli davranışlarla hataya düşürüp, onun veya başkasının zararına, kendisine veya başkasına yarar sağlaması gerekmektedir. Hile nitelikli bir yalandır. Fail tarafından yapılan hileli davranış belli oranda ağır, yoğun ve ustaca olmalı, sergileniş açısından mağdurun inceleme olanağını ortadan kaldıracak nitelikte bir takım hareketler olmalıdır. Kullanılan hileli davranışlarla mağdur yanılgıya düşürülmeli ve bu yanıltma sonucu yalanlara inanan mağdur tarafından sanık veya bir başkasına haksız çıkar sağlanmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.