Dolandırıcılık!

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.08.2018 - 12:15, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Dolandırıcılık!

Çantanın üstünde dolar altında kağıt parçaları
Antalya’da İranlı turiste dolar dolandırıcılığı Antalya’da ev almak isteyen İran uyruklu kişinin 30 bin Euro’sunu,’Türkiye’de Euro düşüyor, dolar yükseliyor” sözleriyle dolara çevirmeye ikna eden şüpheli turisti üstü gerçek dolar, altı kağıt parçalarıyla dolandırdığı ileri sürüldü.   İran uyruklu J.K. iki hafta önce ev almak için 30 bin Euro parasıyla Antalya’ya geldi. Daha önceden tanıdığı B.G.T. ile iletişim kuran J.K., Alper isimli altında lüks bir otomobil olan kişi ile tanıştırıldı. İki şüpheli J.K.’yı satın alabileceği bazı evleri gösterdi. Şüpheliler J.K.’yı,”Türkiye de dolar artıyor, Euro düşüyor” diye ikna edip 30 bin Euro’sunu dolara çevirmeye ikna etti. Bunun üzerine gayrimenkul satışı yaptığı iddia edilen Alper isimli şüpheli J.K.’ya 30 bin Euro karşılığında 40 bin doları hemen verebileceğini söyledi. J.K. teklifi kabul edip verilen çantadaki dolarları tek tek kontrol etti ve 100 doları da döviz bürosundan sorunsuz bozdurdu. Daha sonra 40 bin dolar olduğunu düşündüğü çantayı evde kontrol eden J.K., 4 deste şeklinde kağıt parçası gördü. Şüphelinin el çabukluğu ile gerçek dolarlarla, kağıt parçalarını değiştirdiğini tahmin eden J.K. hemen durumu polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olay yeri ve çevresinde yaptıkları çalışmada Alper isimli şüphelinin K.B. olduğu tespit etti. Alanya-Antalya yolu üzerinde yakalanan K.B.’nin aracında yapılan aramada 35 bin 500 dolar ele geçirildi. Şüpheli K.B. ifadesi için emniyete götürüldü.
Çantanın üstünde dolar altında kağıt parçaları

Antalya’da İranlı turiste dolar dolandırıcılığı

Antalya’da ev almak isteyen İran uyruklu kişinin 30 bin Euro’sunu,’Türkiye’de Euro düşüyor, dolar yükseliyor” sözleriyle dolara çevirmeye ikna eden şüpheli turisti üstü gerçek dolar, altı kağıt parçalarıyla dolandırdığı ileri sürüldü.

 

İran uyruklu J.K. iki hafta önce ev almak için 30 bin Euro parasıyla Antalya’ya geldi. Daha önceden tanıdığı B.G.T. ile iletişim kuran J.K., Alper isimli altında lüks bir otomobil olan kişi ile tanıştırıldı. İki şüpheli J.K.’yı satın alabileceği bazı evleri gösterdi. Şüpheliler J.K.’yı,”Türkiye de dolar artıyor, Euro düşüyor” diye ikna edip 30 bin Euro’sunu dolara çevirmeye ikna etti. Bunun üzerine gayrimenkul satışı yaptığı iddia edilen Alper isimli şüpheli J.K.’ya 30 bin Euro karşılığında 40 bin doları hemen verebileceğini söyledi. J.K. teklifi kabul edip verilen çantadaki dolarları tek tek kontrol etti ve 100 doları da döviz bürosundan sorunsuz bozdurdu. Daha sonra 40 bin dolar olduğunu düşündüğü çantayı evde kontrol eden J.K., 4 deste şeklinde kağıt parçası gördü. Şüphelinin el çabukluğu ile gerçek dolarlarla, kağıt parçalarını değiştirdiğini tahmin eden J.K. hemen durumu polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olay yeri ve çevresinde yaptıkları çalışmada Alper isimli şüphelinin K.B. olduğu tespit etti. Alanya-Antalya yolu üzerinde yakalanan K.B.’nin aracında yapılan aramada 35 bin 500 dolar ele geçirildi. Şüpheli K.B. ifadesi için emniyete götürüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.