Dolandırıcılara Suçüstü

Asayiş 25.07.2020 - 14:27, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Dolandırıcılara Suçüstü

Dolandırıcılara Suçüstü
Burdur Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında kendisini albay olarak tanıtan dolandırıcının ve kablo hırsızlığı yapanların yakalandığı belirtildi. Burdur Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. “İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde kendisini farklı bir isimle TSK’da görevli bir Albay olarak tanıtan ve daha önce TSK’dan ilişiği kesilmiş, istifa etmiş şahısları tekrar mesleğe aldırmak vaadi ile dolandırmaya çalışan ve (6) altı ayrı dolandırıcılık olayı ile  başkasına ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama ve hükümlü ve tutuklunun kaçması suçundan aranma kaydı bulunan E.G isimli şahıs 23.07.2020 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmıştır.   Gözaltına alınan şüpheli E.G isimli şahıs tamamlanan adli işlemlerinin ardından 24.07.2020 tarihinde Burdur Cumhuriyet Başsavcılına sevk edilmiş buruda yapılan sorgusuna müteakip sevk edildiği Burdur Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmıştır.   YAKALANAN KABLO HIRSIZLARI TUTUKLANDI “Yeşilova İlçesi Akçaköy mülki sınırları içerisinde; 18.07.2020 günü U.B. ve Ö.B. isimli şahıslara ait Krom Ocağından yaklaşık olarak 210.000 (İki yüz on bin) TL değerinde kablo kimliği belirsiz kişi/kişilerce çalınmıştır. İl Jandarma Komutanlığı JASAT (Suç Araştırma Timi) Kısım Amirliğince yapılan titiz ve detaylı çalışmalar neticesinde, olayda kullanılan araç tespit edilmiş, aracın yapılan kamera ve PTS takibinde Denizli iline gittiği ve çalınan kabloları Denizli ilinde sattıkları tespit edilmiştir. Olayla ilgili olarak söz konusu suç eşyalarını satın alan M.S. ve N.S. isimli şahsılar ile suç eşyalarını satan N.D., E.A. ve H.K. isimli şahıslar tespit edilerek, Yeşilova Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, şüphelilerden; N.D., E.A. ve H.K. isimli şahıslar tutuklanarak Denizli Kocabaş D-Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir. Diğer şüphelilerden M.S. isimli şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, N.S. isimli şahıs ise alınan ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır.” denildi.
Dolandırıcılara Suçüstü

Burdur Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında kendisini albay olarak tanıtan dolandırıcının ve kablo hırsızlığı yapanların yakalandığı belirtildi.

Burdur Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

“İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde kendisini farklı bir isimle TSK’da görevli bir Albay olarak tanıtan ve daha önce TSK’dan ilişiği kesilmiş, istifa etmiş şahısları tekrar mesleğe aldırmak vaadi ile dolandırmaya çalışan ve (6) altı ayrı dolandırıcılık olayı ile  başkasına ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama ve hükümlü ve tutuklunun kaçması suçundan aranma kaydı bulunan E.G isimli şahıs 23.07.2020 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmıştır.
 
Gözaltına alınan şüpheli E.G isimli şahıs tamamlanan adli işlemlerinin ardından 24.07.2020 tarihinde Burdur Cumhuriyet Başsavcılına sevk edilmiş buruda yapılan sorgusuna müteakip sevk edildiği Burdur Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmıştır.

 

YAKALANAN KABLO HIRSIZLARI TUTUKLANDI

“Yeşilova İlçesi Akçaköy mülki sınırları içerisinde; 18.07.2020 günü U.B. ve Ö.B. isimli şahıslara ait Krom Ocağından yaklaşık olarak 210.000 (İki yüz on bin) TL değerinde kablo kimliği belirsiz kişi/kişilerce çalınmıştır.

İl Jandarma Komutanlığı JASAT (Suç Araştırma Timi) Kısım Amirliğince yapılan titiz ve detaylı çalışmalar neticesinde, olayda kullanılan araç tespit edilmiş, aracın yapılan kamera ve PTS takibinde Denizli iline gittiği ve çalınan kabloları Denizli ilinde sattıkları tespit edilmiştir.

Olayla ilgili olarak söz konusu suç eşyalarını satın alan M.S. ve N.S. isimli şahsılar ile suç eşyalarını satan N.D., E.A. ve H.K. isimli şahıslar tespit edilerek, Yeşilova Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, şüphelilerden; N.D., E.A. ve H.K. isimli şahıslar tutuklanarak Denizli Kocabaş D-Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir. Diğer şüphelilerden M.S. isimli şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, N.S. isimli şahıs ise alınan ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır.” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.