DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ: 1 “KAPI ZİLİNE BAYAN ADI YAZMAYIN”

Gündem 17.02.2016 - 15:10, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ: 1 “KAPI ZİLİNE BAYAN ADI YAZMAYIN”

BATI AKDENİZ BÖLGESİNDEKİ VE BURDUR’DA YAPILAN DOLANDIRICLIK YÖNTEMLERİ VATANDAŞLARI HAYRETE DÜŞÜRÜYOR.
Burdur Kent Merkezinde birbirinden ilginç ve duyanları hayrete düşürecek dolandırıcılık olayları yaşanıyor. Bunlardan ilki evde yalnız yaşayan bayanların dolandırılması yöntemi. Dolandırıcılar, daha önceden apartman ve evlerin kapı zillerinde yazan bayan isimlerini tespit ediyor. Sonrasında iç içe geçmiş 10- 15 naylon poşetin içerisinde 5 adet yumurta koyup tespit ettiği ve çevresinde güvenlik kamerası olmayan evlerin kapı zillerine basıyor. Kapıyı açan bayana üst- yan veya kapı komşusunun ad ve soyadını verip, o komşusuna “köyden; yumurta, bal, tereyağı” gönderildiğini, o komşusunun evde olmadığını ve komşusuyla cep telefonundan görüşüp paketi o bayana vermesini istediğini söylüyor. Sonrasında o bayandan 50- 100- 150 TL alan dolandırıcı poşeti teslim edip, hızlı adımlarla kaçıyor. Bayan ise evine girip, 10 poşeti tek tek açıncaya kadar dolandırıcı çoktan uzaklaşmış oluyor ve sonuçta bayan en iç poşette sadece 5 adet yumurta bulup, 5 yumurtayı 100 TL’ye almış oluyor.   KOMŞULUK İLİŞKİSİ KÜLTÜRÜ Bu tür dolandırıcılık; iyi niyeti kötüye kullanmanın bir örneği. Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar gibi komşuluk ilişkilerinin ön planda tutulduğu şehirlere dadanan dolandırıcılar, komşusunun adını vererek iyi niyeti kötüye kullanıyor. Bu tür dolandırıcılık olayı Burdur kent merkezindeki birkaç mahallede birkaç defa yapıldı.   “ZİLE HER BASANA KAPIYI AÇMAYIN” Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise vatandaşları defalarca uyarmalarına rağmen, zile basınca kim olduğunu sormadan kapıyı direkt açma hataları devam ediyor. Özellikle evde tek başına yaşayan bayanları hedef seçen dolandırıcılar, komşuluk ilişkilerinden kaynaklanan iyi niyetleri kötüye kullanarak vatandaşların paralarını alıyorlar.
BATI AKDENİZ BÖLGESİNDEKİ VE BURDUR’DA YAPILAN DOLANDIRICLIK YÖNTEMLERİ VATANDAŞLARI HAYRETE DÜŞÜRÜYOR.

Burdur Kent Merkezinde birbirinden ilginç ve duyanları hayrete düşürecek dolandırıcılık olayları yaşanıyor. Bunlardan ilki evde yalnız yaşayan bayanların dolandırılması yöntemi. Dolandırıcılar, daha önceden apartman ve evlerin kapı zillerinde yazan bayan isimlerini tespit ediyor. Sonrasında iç içe geçmiş 10- 15 naylon poşetin içerisinde 5 adet yumurta koyup tespit ettiği ve çevresinde güvenlik kamerası olmayan evlerin kapı zillerine basıyor. Kapıyı açan bayana üst- yan veya kapı komşusunun ad ve soyadını verip, o komşusuna “köyden; yumurta, bal, tereyağı” gönderildiğini, o komşusunun evde olmadığını ve komşusuyla cep telefonundan görüşüp paketi o bayana vermesini istediğini söylüyor. Sonrasında o bayandan 50- 100- 150 TL alan dolandırıcı poşeti teslim edip, hızlı adımlarla kaçıyor. Bayan ise evine girip, 10 poşeti tek tek açıncaya kadar dolandırıcı çoktan uzaklaşmış oluyor ve sonuçta bayan en iç poşette sadece 5 adet yumurta bulup, 5 yumurtayı 100 TL’ye almış oluyor.

 

KOMŞULUK İLİŞKİSİ KÜLTÜRÜ

Bu tür dolandırıcılık; iyi niyeti kötüye kullanmanın bir örneği. Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar gibi komşuluk ilişkilerinin ön planda tutulduğu şehirlere dadanan dolandırıcılar, komşusunun adını vererek iyi niyeti kötüye kullanıyor. Bu tür dolandırıcılık olayı Burdur kent merkezindeki birkaç mahallede birkaç defa yapıldı.

 

“ZİLE HER BASANA KAPIYI AÇMAYIN”

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise vatandaşları defalarca uyarmalarına rağmen, zile basınca kim olduğunu sormadan kapıyı direkt açma hataları devam ediyor. Özellikle evde tek başına yaşayan bayanları hedef seçen dolandırıcılar, komşuluk ilişkilerinden kaynaklanan iyi niyetleri kötüye kullanarak vatandaşların paralarını alıyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.