DOLANDIRICILIK HABER DİZİSİ-8

Gündem 25.02.2016 - 10:51, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

DOLANDIRICILIK HABER DİZİSİ-8

“BÜYÜ YAPMA BÜYÜ BOZMA”
 Batı Akdeniz Bölgesinde dikkat çeken bir başka dolandırıcılık yöntemi de büyü yapma ve büyü bozma üzerine yaşandı. 2015 yılında Afyonkarahisar ve Isparta başta olmak üzere Batı Akdeniz Bölgesinde bu tür dolandırıcılık olayları da gerçekleşti. Eli çabuk dolandırıcılar, özellikle ilkbahar ve yaz günlerinde balkonda veya kapı önlerinde oturan bayanların yanlarına giderek onlardan su isteyip, su içtikten sonra “Üzerime ağırlık çöktü, sizde büyü yapılmış” diyerek evden içeri girdi. Evdeki bayanlardan domates isteyen dolandırıcılar, ev sahibinin getirdiği domatesi kumaş mendil içine koyup, üstüne evdeki altın ve ziynet eşyalarını koymasını ve sonra sokaktan çakıl taşı toplanıp getirilmesini istedi. Altınlarını dolandırıcılara veren bayanlar da sokaktan çakıl taşları toplarken eve döndüklerinde dolandırıcının ve altınların ortadan kaybolduğunu gördü. “KISMETİNİZ KAPATILMIŞ” Büyü yapma ve büyü bozma yönteminin dışında dolandırıcıların kullandığı diğer bir yöntem de ‘kısmet açma’ yöntemi. Orta yaş ve üzerindeki bekar bayanların yaşadığı evleri tespit eden dolandırıcılar bir vesile ile bu eve girip, kısmet açma bahanesiyle para aldıkları tespit edildi. Ev sahibinden yumurta isteyen sahtekârlar, yumurtayı kendi hazırladıkları ve içi saç- kıl dolu olan mendile koyup, mendili açarak ev sahibine kısmetinin bu saçlarla kapandığını söyledi ve onların paralarını altınlarını alıp, ‘kısmetlerini açıp’ evden ayrıldı.  
“BÜYÜ YAPMA BÜYÜ BOZMA”

 Batı Akdeniz Bölgesinde dikkat çeken bir başka dolandırıcılık yöntemi de büyü yapma ve büyü bozma üzerine yaşandı. 2015 yılında Afyonkarahisar ve Isparta başta olmak üzere Batı Akdeniz Bölgesinde bu tür dolandırıcılık olayları da gerçekleşti.

Eli çabuk dolandırıcılar, özellikle ilkbahar ve yaz günlerinde balkonda veya kapı önlerinde oturan bayanların yanlarına giderek onlardan su isteyip, su içtikten sonra “Üzerime ağırlık çöktü, sizde büyü yapılmış” diyerek evden içeri girdi. Evdeki bayanlardan domates isteyen dolandırıcılar, ev sahibinin getirdiği domatesi kumaş mendil içine koyup, üstüne evdeki altın ve ziynet eşyalarını koymasını ve sonra sokaktan çakıl taşı toplanıp getirilmesini istedi. Altınlarını dolandırıcılara veren bayanlar da sokaktan çakıl taşları toplarken eve döndüklerinde dolandırıcının ve altınların ortadan kaybolduğunu gördü.

“KISMETİNİZ KAPATILMIŞ”

Büyü yapma ve büyü bozma yönteminin dışında dolandırıcıların kullandığı diğer bir yöntem de ‘kısmet açma’ yöntemi. Orta yaş ve üzerindeki bekar bayanların yaşadığı evleri tespit eden dolandırıcılar bir vesile ile bu eve girip, kısmet açma bahanesiyle para aldıkları tespit edildi. Ev sahibinden yumurta isteyen sahtekârlar, yumurtayı kendi hazırladıkları ve içi saç- kıl dolu olan mendile koyup, mendili açarak ev sahibine kısmetinin bu saçlarla kapandığını söyledi ve onların paralarını altınlarını alıp, ‘kısmetlerini açıp’ evden ayrıldı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.