Doktorlardan, Türk Tabipler Birliğine kınama

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.01.2018 - 08:41, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Doktorlardan, Türk Tabipler Birliğine kınama

Doktorlar adına açıklama yapan Op. Dr. Süleyman Coşkun:  "Meslektaşlarımız ve sağlık çalışanları görev başında darp edilip, saldırıya uğrarken, şehit olurken dut yemiş bülbüle dönen bu birliğin yaptığı açıklamayı bir Türk hekimi olarak tanımıyoruz, bu birlik bizi temsil etmiyor, edemiyor" Antalya Kepez Devlet Hastanesinden bir grup doktor, Türk Tabipler Birliğinin Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili yaptığı "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" açıklamasını kınadı. Kepez Devlet Hastanesinde görev yapan bir grup doktor, soğuk havaya rağmen hastane bahçesinde toplanarak Türk Tabipler Birliğinin açıklamasına tepki gösterdi. Doktorlar adına açıklama yapan Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Coşkun, Türk milletinin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e çok önemli bir hareket yapıldığını kaydetti.   "Birliği tanımıyoruz" Sınırda Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden terör yuvalarına karşı yapılan harekatı sonuna kadar desteklediklerinin altını çizen Coşkun, "Şahsımın üyesi olmadığı ancak milli ve manevi değerlere bağlı birçok hekim arkadaşımızın üyesi bulunduğu Türk Tabipler Birliği bir açıklama yaparak yapılan operasyonu eleştirerek sözde barış çağrısı yapmaktadır. Daha önce Ayn-el Arap bölgesinde yaşanan operasyonlar sırasında da aynı tutumu sergileyen ve adeta terör örgütleri ağzı ile yapılan bu açıklamayı kabul etmemiz ve içimize sindirmemiz mümkün değildir. Meslektaşlarımız ve sağlık çalışanları görev başında darp edilip, saldırıya uğrarken, şehit olurken dut yemiş bülbüle dönen bu birliğin yaptığı açıklamayı bir Türk hekimi olarak tanımıyoruz. Bu birlik bizi temsil etmiyor, edemiyor" dedi.   "Bu nasıl bir mantık" Açıklamanın üzüntü verici olduğunu dile getiren Coşkun, "Bırakın hekim olmayı insan olan hiç kimsenin kabul edemeyeceği bu açıklamada aynı zamanda savaşanların hastalıklı bir ruh halini alacağı gibi fütursuz cümleler kullanılmıştır. Bizlere bu toprakları emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları da bahsettikleri gibi bir ruh halindeler miydi? Bu nasıl bir yaklaşım, nasıl bir mantıktır. Bizlere göre bu açıklamaları yapanların ruh halini kontrol ettirmeleri gerekir. Tüm kalbimizle ülkemizin ve milletimizin güvenliği için görev yapan kahraman güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından sağlık çalışanları görevlerinin başına döndü.  

Doktorlar adına açıklama yapan Op. Dr. Süleyman Coşkun:  "Meslektaşlarımız ve sağlık çalışanları görev başında darp edilip, saldırıya uğrarken, şehit olurken dut yemiş bülbüle dönen bu birliğin yaptığı açıklamayı bir Türk hekimi olarak tanımıyoruz, bu birlik bizi temsil etmiyor, edemiyor"

Antalya Kepez Devlet Hastanesinden bir grup doktor, Türk Tabipler Birliğinin Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili yaptığı "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" açıklamasını kınadı.

Kepez Devlet Hastanesinde görev yapan bir grup doktor, soğuk havaya rağmen hastane bahçesinde toplanarak Türk Tabipler Birliğinin açıklamasına tepki gösterdi. Doktorlar adına açıklama yapan Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Coşkun, Türk milletinin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e çok önemli bir hareket yapıldığını kaydetti.

 

"Birliği tanımıyoruz"

Sınırda Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden terör yuvalarına karşı yapılan harekatı sonuna kadar desteklediklerinin altını çizen Coşkun, "Şahsımın üyesi olmadığı ancak milli ve manevi değerlere bağlı birçok hekim arkadaşımızın üyesi bulunduğu Türk Tabipler Birliği bir açıklama yaparak yapılan operasyonu eleştirerek sözde barış çağrısı yapmaktadır. Daha önce Ayn-el Arap bölgesinde yaşanan operasyonlar sırasında da aynı tutumu sergileyen ve adeta terör örgütleri ağzı ile yapılan bu açıklamayı kabul etmemiz ve içimize sindirmemiz mümkün değildir. Meslektaşlarımız ve sağlık çalışanları görev başında darp edilip, saldırıya uğrarken, şehit olurken dut yemiş bülbüle dönen bu birliğin yaptığı açıklamayı bir Türk hekimi olarak tanımıyoruz. Bu birlik bizi temsil etmiyor, edemiyor" dedi.

 

"Bu nasıl bir mantık"

Açıklamanın üzüntü verici olduğunu dile getiren Coşkun, "Bırakın hekim olmayı insan olan hiç kimsenin kabul edemeyeceği bu açıklamada aynı zamanda savaşanların hastalıklı bir ruh halini alacağı gibi fütursuz cümleler kullanılmıştır. Bizlere bu toprakları emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları da bahsettikleri gibi bir ruh halindeler miydi? Bu nasıl bir yaklaşım, nasıl bir mantıktır. Bizlere göre bu açıklamaları yapanların ruh halini kontrol ettirmeleri gerekir. Tüm kalbimizle ülkemizin ve milletimizin güvenliği için görev yapan kahraman güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından sağlık çalışanları görevlerinin başına döndü.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.