DİNAR'IN AFŞAR KÖYÜNDE AĞAÇ BAYRAMI KUTLANDI

Gündem 23.03.2015 - 16:46, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

DİNAR'IN AFŞAR KÖYÜNDE AĞAÇ BAYRAMI KUTLANDI

DİNAR'IN AFŞAR KÖYÜNDE AĞAÇ BAYRAMI KUTLANDI
Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi Afşar köyünde her yıl düzenlenen “Ağaç Bayramı”nın bu yıl gerçekleştirilen 22. yine şölen havasında kutlandı.  1995 yılında Afşarlılar'ın “Çevreni sev çevreni koru” sözleri ile başlattığı Ağaç Bayramı bu yılda da çok güzel görüntülere tanık oldu. Genç, yaşlı, kadın, erkek herkesin çam fidanı dikerek dikimden sonra doyasıya eğlendiler. Dinar Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü öğrencileri, yurt Müdürü Nazım Yıldırım öncülüğünde Ağaç Bayramına katılarak fidan dikimi hususunda çok büyük destek verdi. Öğrencileriyle birlikte fidan diken Nazım Yıldırım, birçok fidanı toprakla buluşturduklarını, bu konuda yardımcı olan öğrencilerine teşekkür ettiğini söyledi. 22 yıldır 350 bin fidanı toprakla buluşturan Afşar Köylüleri, her yıl doğaya 16 bin fidan borçları olduğunu, tükettiklerini yerine koymak adına her yıl fidan dikimi gerçekleştireceklerini belirttiler. Yirmi üçüncü fidan dikiminde buluşmak üzere ayrılan Afşarlılar bu yılda da binlerce fidanı toprakla buluşturarak yeni bir rekor daha kırdı.
DİNAR'IN AFŞAR KÖYÜNDE AĞAÇ BAYRAMI KUTLANDI

Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi Afşar köyünde her yıl düzenlenen “Ağaç Bayramı”nın bu yıl gerçekleştirilen 22. yine şölen havasında kutlandı. 
1995 yılında Afşarlılar'ın “Çevreni sev çevreni koru” sözleri ile başlattığı Ağaç Bayramı bu yılda da çok güzel görüntülere tanık oldu. Genç, yaşlı, kadın, erkek herkesin çam fidanı dikerek dikimden sonra doyasıya eğlendiler. Dinar Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü öğrencileri, yurt Müdürü Nazım Yıldırım öncülüğünde Ağaç Bayramına katılarak fidan dikimi hususunda çok büyük destek verdi. Öğrencileriyle birlikte fidan diken Nazım Yıldırım, birçok fidanı toprakla buluşturduklarını, bu konuda yardımcı olan öğrencilerine teşekkür ettiğini söyledi. 22 yıldır 350 bin fidanı toprakla buluşturan Afşar Köylüleri, her yıl doğaya 16 bin fidan borçları olduğunu, tükettiklerini yerine koymak adına her yıl fidan dikimi gerçekleştireceklerini belirttiler. Yirmi üçüncü fidan dikiminde buluşmak üzere ayrılan Afşarlılar bu yılda da binlerce fidanı toprakla buluşturarak yeni bir rekor daha kırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.