Derya Can, Dünya rekorunu 68 metreye çıkarttı

Dünya (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.11.2018 - 19:05, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Derya Can, Dünya rekorunu 68 metreye çıkarttı

Serbest dalış rekortmeni Derya Can, Burdur'daki Salda Gölü'nde, tatlı suda dünya kadınlar serbest dalış rekorunu 68 metreyle kırmayı başardı.
Serbest dalış Dünya ve Türkiye rekortmeni milli sporcu Derya Can, Salda Gölü'nde rekor denemesi yaptı. Rekor denemesini Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Yeşilova Kaymakamı Abdulhamit Karaca, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, daire amirleri ve vatandaşlar izledi. Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) gözlemcileri denetiminde yapılan rekor denemesinde Derya Can 2 dakika 5 saniyede paletsiz sabit ağırlık kategorisinde tatlı suda dünya kadınlar serbest dalış rekorunu 68 metreye çıkardı. Derya Can'ın rekoru CMAS yönetim kurulu tarafından onaylandıktan sonra kesinleşeceği belirtildi. Dalışın ardından Derya Can, üzerinde "Başta Başöğretmen Atatürk ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun. Dünya rekorum öğretmenlerimize armağan olsun" yazılı pankartla gazetecilere poz verdi. Türk bayrağı açarak kıyıya çıkan Derya Can, çok mutlu olduğunu belirterek, "Çok güzel bir gün. Su çok soğuk ancak güzel bir dalıştı. Bugün Öğretmenler Günü, ben de bir öğretmenim. Bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum, rekorumu onlara hediye ediyorum. Buraya gelirken sponsorumuz yoktu, ekibimizle 'Gideceğiz ve bu rekoru kıracağız' dedik. Kredi çektim, masrafları ödedik. Daha sonra Burdur Valiliği'nin ve Belediye Başkanı'nın destekleriyle başvuru masraflarını ödedik" dedi.
Serbest dalış rekortmeni Derya Can, Burdur'daki Salda Gölü'nde, tatlı suda dünya kadınlar serbest dalış rekorunu 68 metreyle kırmayı başardı.

Serbest dalış Dünya ve Türkiye rekortmeni milli sporcu Derya Can, Salda Gölü'nde rekor denemesi yaptı. Rekor denemesini Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Yeşilova Kaymakamı Abdulhamit Karaca, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, daire amirleri ve vatandaşlar izledi.

Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) gözlemcileri denetiminde yapılan rekor denemesinde Derya Can 2 dakika 5 saniyede paletsiz sabit ağırlık kategorisinde tatlı suda dünya kadınlar serbest dalış rekorunu 68 metreye çıkardı. Derya Can'ın rekoru CMAS yönetim kurulu tarafından onaylandıktan sonra kesinleşeceği belirtildi.

Dalışın ardından Derya Can, üzerinde "Başta Başöğretmen Atatürk ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun. Dünya rekorum öğretmenlerimize armağan olsun" yazılı pankartla gazetecilere poz verdi. Türk bayrağı açarak kıyıya çıkan Derya Can, çok mutlu olduğunu belirterek, "Çok güzel bir gün. Su çok soğuk ancak güzel bir dalıştı. Bugün Öğretmenler Günü, ben de bir öğretmenim. Bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum, rekorumu onlara hediye ediyorum. Buraya gelirken sponsorumuz yoktu, ekibimizle 'Gideceğiz ve bu rekoru kıracağız' dedik. Kredi çektim, masrafları ödedik. Daha sonra Burdur Valiliği'nin ve Belediye Başkanı'nın destekleriyle başvuru masraflarını ödedik" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.