DERNEK BAŞKANINA 14 YIL HAPİS İSTEMİ

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 06.01.2014 - 13:59, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

DERNEK BAŞKANINA 14 YIL HAPİS İSTEMİ

Burdur Usta Öğreticiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı hakkında, "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, Dernekler Kanunu'na muhalefet ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Burdur Usta Öğreticiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı hakkında, "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, Dernekler Kanunu'na muhalefet ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından 14 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Cumhuriyet Savcısı Cihat Köksal tarafından hazırlanan 3 sayfalık iddianamede,Burdur Usta Öğreticiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı V.C'nin işiz kadınlara yönelik meslek edindirme projesi hazırladığı, proje kapsamında kullanılmak üzere İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığından 24 bin lira hibe desteği sağlandığı belirtildi. Derneğin bazı yönetim kurulu üyelerinin polis merkezine müracaat ederek bu paranın V.C. tarafından amacına uygun kullanılmadığı, kursta kullanılan malzemelerin kursiyerlere para ile satıldığı, sahte fatura alınarak hibe parasından kursa harcama yapılmış gibi gösterildiğini, gelirlerin V.C. tarafından ne şekilde kullanıldığının bilinmediğinin söyledikleri anlatılan iddianamede, "Yine V.C'nin hibe parasından evine perde yaptırdığının iddia edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca iddialar ile ilgili soruşturma işlemlerine başlanmıştır" ifadesine yer verildi. Burdur Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, V.C. hakkında "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, Dernekler Kanunu'na muhalefet ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından TCK'nın 155/2 maddesi gereğince 1 yıldan 7 yıla kadar hapis, TCK 204/1 maddesi gereğince 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ile Dernekler Kanunu'nun 32/e maddesi gereğince 6 aydan 2 yıla kadar cezası verilmesi istendi. Aynı iddianamede, dernekte sayman olarak görev yapan A.Ö. için de "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, Dernekler Kanunu'na muhalefet" suçlarından TCK'nın 155/2 maddesi gereğince 1 yıldan 7 yıla kadar hapis ve Dernekler Kanunu'nun 32/e maddesi gereğince 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 
Burdur Usta Öğreticiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı hakkında, "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, Dernekler Kanunu'na muhalefet ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Burdur Usta Öğreticiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı hakkında, "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, Dernekler Kanunu'na muhalefet ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından 14 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Cumhuriyet Savcısı Cihat Köksal tarafından hazırlanan 3 sayfalık iddianamede,Burdur Usta Öğreticiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı V.C'nin işiz kadınlara yönelik meslek edindirme projesi hazırladığı, proje kapsamında kullanılmak üzere İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığından 24 bin lira hibe desteği sağlandığı belirtildi.

Derneğin bazı yönetim kurulu üyelerinin polis merkezine müracaat ederek bu paranın V.C. tarafından amacına uygun kullanılmadığı, kursta kullanılan malzemelerin kursiyerlere para ile satıldığı, sahte fatura alınarak hibe parasından kursa harcama yapılmış gibi gösterildiğini, gelirlerin V.C. tarafından ne şekilde kullanıldığının bilinmediğinin söyledikleri anlatılan iddianamede, "Yine V.C'nin hibe parasından evine perde yaptırdığının iddia edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca iddialar ile ilgili soruşturma işlemlerine başlanmıştır" ifadesine yer verildi.

Burdur Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, V.C. hakkında "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, Dernekler Kanunu'na muhalefet ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından TCK'nın 155/2 maddesi gereğince 1 yıldan 7 yıla kadar hapis, TCK 204/1 maddesi gereğince 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ile Dernekler Kanunu'nun 32/e maddesi gereğince 6 aydan 2 yıla kadar cezası verilmesi istendi.

Aynı iddianamede, dernekte sayman olarak görev yapan A.Ö. için de "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, Dernekler Kanunu'na muhalefet" suçlarından TCK'nın 155/2 maddesi gereğince 1 yıldan 7 yıla kadar hapis ve Dernekler Kanunu'nun 32/e maddesi gereğince 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.