“Depremevlerinde TOKİ işe başlasın istiyoruz”

Gündem 08.01.2018 - 16:42, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

“Depremevlerinde TOKİ işe başlasın istiyoruz”

    Burdur Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi işbirliğinde hazırlanan Bozkurt Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Maliyet Analizi Sözleşmesi’ni imzalayan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Vatandaşımızın ev sahibi olmasına kimse engel olmasın, TOKİ Depremevlerinde bir an önce işe başlasın istiyoruz” dedi.   Burdur Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi işbirliğinde hazırlanan Bozkurt Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinde adım adım sona gelindi. Bozkurt Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Maliyet Analizi Sözleşmesi Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından imzalandı.   Projesi detaylarını açıklayan Başkan Ercengiz, “Bozkurt Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin Toplu Konut İdaresiyle ilgili yapılan sözleşme gereği belli bir noktaya geldik. Toplu Konut İdaresi ofis kurarak hak sahipleriyle görüşme aşamasında. Bu noktada artık TOKİ hak sahipleriyle görüşerek, hak sahiplerine verilecek konutların metrekare cinsinden bedelleri ve karşılığında alacakları daireler belirlenecek.” dedi.   “Sosyal devlet, halkın olanı halka verendir”   Ön protokol imza aşamasında Burdur Belediyesine ait yaklaşık 9 bin metrekare araziyi TOKİ’ye bedelsiz verdiklerini belirten Başkan Ercengiz, “Arazilerimizi TOKİ’ye bedelsiz devrederken hak sahipleri için üretilecek dairelerin metrekarelerinin arttırılması talep ettik. Bu talebimiz doğrultusunda 320 konuttan mevcut hak sahiplerine 8.72 metrekare daha büyük daireler oluşturulduğu Toplu Konut İdaresi tarafından ifade edildi. Şu an itibariyle 64.80 metrekarelik konut almak isteyen hak sahibi 30 vatandaşımız fark ödemeden daire sahibi olabilecek.” diye konuştu.   “Biz bedelsiz verdik siz de verin”   Maliyet Analizi Sözleşmesinde Maliye’ye ait 5 bin 972 metrekare arazinin karşılığında Maliye’ye 25 konut taahhüt edildiği anlaşılmaktadır. Maliye’ye verilecek olan 25 dairenin maliyetinin de toplam inşaat maliyetlerine eklenecek. 25 dairenin maliyeti toplam proje maliyetine bindirilmemiş olsaydı hak sahiplerine 6 metrekare daha büyük konutlar yapılacak ve 210 vatandaşımız bedel ödemeden konut sahibi olacaktır. Burdur Belediyesinin yaptığı gibi vatandaşımıza daha büyük konutlar, vatandaşımıza maliyet çıkarmamak adına Maliye kendisine ait 5 bin 972 metrekare araziyi 6306 yasa gereğince TOKİ’ye bedelsiz verebilir.” diye konuştu.   Vatandaşın ev sahibi olmasına engel olmayın   Yatırımın önünü tıkayan değil, yatırımın önünü açan bir anlayış içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Ercengiz, “Vatandaşımızın yanında olmak adına herhangi bir çıkar gözetmedik. Vatandaşımızın insanca yaşayabileceği konutları üretilmesi amacıyla haklarımızdan vazgeçtik. Vatandaşımıza yük getirecek proje bedellerini şişiren maliyetlerin kaldırılmasını talep ediyoruz. Rantın yanında değil vatandaşımızın yanındayız. Söz verdiğimiz gibi vatandaşımızın yanında durarak kentsel dönüşümün bir an önce başlaması talebimizi tekrarlayarak sözleşmeyi imzalıyoruz. Vatandaşımızı konut sahibi yapacağımızın müjdesini veriyoruz.” dedi.

 

 

Burdur Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi işbirliğinde hazırlanan Bozkurt Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Maliyet Analizi Sözleşmesi’ni imzalayan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Vatandaşımızın ev sahibi olmasına kimse engel olmasın, TOKİ Depremevlerinde bir an önce işe başlasın istiyoruz” dedi.

 

Burdur Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi işbirliğinde hazırlanan Bozkurt Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinde adım adım sona gelindi. Bozkurt Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Maliyet Analizi Sözleşmesi Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından imzalandı.

 

Projesi detaylarını açıklayan Başkan Ercengiz, “Bozkurt Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin Toplu Konut İdaresiyle ilgili yapılan sözleşme gereği belli bir noktaya geldik. Toplu Konut İdaresi ofis kurarak hak sahipleriyle görüşme aşamasında. Bu noktada artık TOKİ hak sahipleriyle görüşerek, hak sahiplerine verilecek konutların metrekare cinsinden bedelleri ve karşılığında alacakları daireler belirlenecek.” dedi.

 

“Sosyal devlet, halkın olanı halka verendir”

 

Ön protokol imza aşamasında Burdur Belediyesine ait yaklaşık 9 bin metrekare araziyi TOKİ’ye bedelsiz verdiklerini belirten Başkan Ercengiz, “Arazilerimizi TOKİ’ye bedelsiz devrederken hak sahipleri için üretilecek dairelerin metrekarelerinin arttırılması talep ettik. Bu talebimiz doğrultusunda 320 konuttan mevcut hak sahiplerine 8.72 metrekare daha büyük daireler oluşturulduğu Toplu Konut İdaresi tarafından ifade edildi. Şu an itibariyle 64.80 metrekarelik konut almak isteyen hak sahibi 30 vatandaşımız fark ödemeden daire sahibi olabilecek.” diye konuştu.

 

“Biz bedelsiz verdik siz de verin”

 

Maliyet Analizi Sözleşmesinde Maliye’ye ait 5 bin 972 metrekare arazinin karşılığında Maliye’ye 25 konut taahhüt edildiği anlaşılmaktadır. Maliye’ye verilecek olan 25 dairenin maliyetinin de toplam inşaat maliyetlerine eklenecek. 25 dairenin maliyeti toplam proje maliyetine bindirilmemiş olsaydı hak sahiplerine 6 metrekare daha büyük konutlar yapılacak ve 210 vatandaşımız bedel ödemeden konut sahibi olacaktır. Burdur Belediyesinin yaptığı gibi vatandaşımıza daha büyük konutlar, vatandaşımıza maliyet çıkarmamak adına Maliye kendisine ait 5 bin 972 metrekare araziyi 6306 yasa gereğince TOKİ’ye bedelsiz verebilir.” diye konuştu.

 

Vatandaşın ev sahibi olmasına engel olmayın

 

Yatırımın önünü tıkayan değil, yatırımın önünü açan bir anlayış içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Ercengiz, “Vatandaşımızın yanında olmak adına herhangi bir çıkar gözetmedik. Vatandaşımızın insanca yaşayabileceği konutları üretilmesi amacıyla haklarımızdan vazgeçtik. Vatandaşımıza yük getirecek proje bedellerini şişiren maliyetlerin kaldırılmasını talep ediyoruz. Rantın yanında değil vatandaşımızın yanındayız. Söz verdiğimiz gibi vatandaşımızın yanında durarak kentsel dönüşümün bir an önce başlaması talebimizi tekrarlayarak sözleşmeyi imzalıyoruz. Vatandaşımızı konut sahibi yapacağımızın müjdesini veriyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.