DEPREM TATBİKATINDA GÖRÜNMEZ KAZA

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.03.2019 - 09:42, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

DEPREM TATBİKATINDA GÖRÜNMEZ KAZA

Çöktüğü varsayılan binadan halatla inmeye çalışan AFAD görevlisi 3.kattan düştü
Isparta IYAŞ Selçuklu Ortaokulu’nda düzenlenen deprem tatbikatına gelen İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, temsili yaralıları depremden kurtardıktan sonra merdivenleri çöktüğü varsayılan binadan halatla inmeye çalışırken 3.kattan aşağı düştü. Talihsiz kazada 1 AFAD görevlisi yaralandı. Tatbikatta okulda bulunan 112 Acil Servis Ekipleri 4 kez temsili yaralı götürdükleri ambulansla bu kez gerçekten yaralanan görevliyi hastaneye sevk etti. AFAD Isparta İl Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla IYAŞ Selçuklu Ortaokulu’nda öğrencilere yönelik deprem eğitimi ve bina tahliye tatbikatı düzenledi. Tatbikat kapsamında ilk olarak sınıflarda öğrencilere deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması gerekenleri anlatan görevliler, daha sonra bina içerisinde depreme yakalanılması halinde yapılması gerekenleri uygulamalı şekilde gerçekleştirdiler. Eğitim çalışması sonrasında, ortaokul öğrencileri yaklaşık 2 dakikada tüm okulu boşaltarak, belirlenen güvenli bölgeye ulaştılar.
Çöktüğü varsayılan binadan halatla inmeye çalışan AFAD görevlisi 3.kattan düştü

Isparta IYAŞ Selçuklu Ortaokulu’nda düzenlenen deprem tatbikatına gelen İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, temsili yaralıları depremden kurtardıktan sonra merdivenleri çöktüğü varsayılan binadan halatla inmeye çalışırken 3.kattan aşağı düştü. Talihsiz kazada 1 AFAD görevlisi yaralandı. Tatbikatta okulda bulunan 112 Acil Servis Ekipleri 4 kez temsili yaralı götürdükleri ambulansla bu kez gerçekten yaralanan görevliyi hastaneye sevk etti.

AFAD Isparta İl Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla IYAŞ Selçuklu Ortaokulu’nda öğrencilere yönelik deprem eğitimi ve bina tahliye tatbikatı düzenledi.

Tatbikat kapsamında ilk olarak sınıflarda öğrencilere deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması gerekenleri anlatan görevliler, daha sonra bina içerisinde depreme yakalanılması halinde yapılması gerekenleri uygulamalı şekilde gerçekleştirdiler. Eğitim çalışması sonrasında, ortaokul öğrencileri yaklaşık 2 dakikada tüm okulu boşaltarak, belirlenen güvenli bölgeye ulaştılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.