DENİZLERDE AV YASAĞI BAŞLADI

Gündem 15.04.2014 - 14:32, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

DENİZLERDE AV YASAĞI BAŞLADI

ANTALYA'DA 1 OCAK İLE 15 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA YAPILAN 604 DENETİMDE 15 USULSÜZ AVCILIK İÇİN CEZA KESİLDİĞİ BİLDİRİLDİ
Denizlerde av yasağı bugün başladı. 1 Ocak ile 15 Nisan tarihleri arasında yapılan 604 denetimde 15 usulsüz avcılık için ceza kesildiği bildirildi. Bir önceki av sezonuna göre kıyaslama yapıldığında hamsi avcılığında artış, istavrit ve çaça avcılığında sabit bir seyir, palamut avcılığında bir miktar düşüş olduğu tespit edildi.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüm denizlerde; 15 Nisan 2014 tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlayacağını açıkladı. 15 Nisan'dan itibaren, isteyen trol ve gırgır gemilerinin karasuların bitişiğindeki uluslararası sularda İl Müdürlüklerinden alınan izin belgesi ile “3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliği” ile getirilen düzenlemelere uyulması şartıyla su ürünleri avcılığı yapabileceği aktarıldı.HAMSİ AVCILIĞI ARTTI PALAMUT AVCILIĞI DÜŞTÜBakanlık'tan yapılan açıklamada ayrıca; “Balıkların av verimlerinde, yıllara göre dalgalanma görülebilmektedir. Avlanılan türler açısından, bir önceki av sezonu ile karşılaştırma yapıldığında; hamsi avcılığında artış, istavrit ve çaça avcılığında sabit bir seyir, palamut avcılığında bir miktar düşüş olduğu gözlenmiştir” denildi.DENETİMLER SONUCU 15 CEZAAntalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü su ürünleri denetim ekiplerinden alınan bilgiye göre, su ürünlerinde sürdürülebilir avcılığın sağlanması amacıyla, denizler, iç sular, balıkçı gemileri, karaya çıkış noktalarında, yol güzergahlarında, balık halleri ve perakende satış yerlerinde 1 Ocak ile 15 Nisan 2014 tarihleri arasında 604 denetim gerçekleştirildiği vurgulandı. Yapılan denetimlerde, 9 amatör avcılıktan 6 tane boy ve zaman yasağından olmak üzere toplam 15 usulsüz avcılık tespit edildiği ve 8 bin 280 TL ceza kesildiği belirtildi.15 Nisan itibariyle başlayan av yasağının 1 Eylül'de sona ereceği bildirildi.
ANTALYA'DA 1 OCAK İLE 15 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA YAPILAN 604 DENETİMDE 15 USULSÜZ AVCILIK İÇİN CEZA KESİLDİĞİ BİLDİRİLDİ

Denizlerde av yasağı bugün başladı. 1 Ocak ile 15 Nisan tarihleri arasında yapılan 604 denetimde 15 usulsüz avcılık için ceza kesildiği bildirildi. Bir önceki av sezonuna göre kıyaslama yapıldığında hamsi avcılığında artış, istavrit ve çaça avcılığında sabit bir seyir, palamut avcılığında bir miktar düşüş olduğu tespit edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüm denizlerde; 15 Nisan 2014 tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlayacağını açıkladı. 15 Nisan'dan itibaren, isteyen trol ve gırgır gemilerinin karasuların bitişiğindeki uluslararası sularda İl Müdürlüklerinden alınan izin belgesi ile “3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliği” ile getirilen düzenlemelere uyulması şartıyla su ürünleri avcılığı yapabileceği aktarıldı.

HAMSİ AVCILIĞI ARTTI PALAMUT AVCILIĞI DÜŞTÜ
Bakanlık'tan yapılan açıklamada ayrıca; “Balıkların av verimlerinde, yıllara göre dalgalanma görülebilmektedir. Avlanılan türler açısından, bir önceki av sezonu ile karşılaştırma yapıldığında; hamsi avcılığında artış, istavrit ve çaça avcılığında sabit bir seyir, palamut avcılığında bir miktar düşüş olduğu gözlenmiştir” denildi.

DENETİMLER SONUCU 15 CEZA
Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü su ürünleri denetim ekiplerinden alınan bilgiye göre, su ürünlerinde sürdürülebilir avcılığın sağlanması amacıyla, denizler, iç sular, balıkçı gemileri, karaya çıkış noktalarında, yol güzergahlarında, balık halleri ve perakende satış yerlerinde 1 Ocak ile 15 Nisan 2014 tarihleri arasında 604 denetim gerçekleştirildiği vurgulandı. Yapılan denetimlerde, 9 amatör avcılıktan 6 tane boy ve zaman yasağından olmak üzere toplam 15 usulsüz avcılık tespit edildiği ve 8 bin 280 TL ceza kesildiği belirtildi.
15 Nisan itibariyle başlayan av yasağının 1 Eylül'de sona ereceği bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.