DEMRELİLERİN NOEL BABA TEPKİSİ

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2013 - 10:38, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

DEMRELİLERİN NOEL BABA TEPKİSİ

ANTALYA'NIN DEMRE İLÇESİNDE YAŞAYAN VATANDAŞLAR AMERİKA’DAKİ TARTIŞMAYA DAHİL OLDU
 Uluslararası Marka Değerlendirme Kuruluşu Brand Finance’ın dünyanın en değerli markası seçtiği Noel Baba için Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan "Yağız Türk" yakıştırmasına, Noel Baba’nın memleketi Antalya'nın Demre ilçesinden tepki geldi.Hristiyanların en önemli dini bayramı olan Noel Bayramı’na günler kala ABD televizyonlarındaki şov programlarında Noel Baba’nın siyah mı beyaz mı olduğu yönündeki tartışmalar esnasında, bir katılımcının Noel Baba’nın aslında Demreli olduğunu söylemesi üzerine yapılan "Yağız bir Türk Noel Baba, insanları rahatsız edebilir" şeklindeki yoruma Demreliler gecikmeden cevap verdi.Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ise asıl adı St. Nikolaus olan Hristiyan Azizi Noel Baba’nın Demre’de yaşadığını tüm dünyanın bildiğine vurgu yaparak, kilisesini bu yıl 700 bin kişinin ziyaret ettiğini açıkladı. Basından takip ettiği kadarı ile marka değeri 1,6 trilyon dolar olarak açıklanan Noel Baba’nın imajını en yüksek seviyede tutabilmek için yerel yönetim olarak harcadıkları çabanın altını çizen Başkan Topçu, ilçenin tüm altyapı sorunlarını çözerek eksik olan otelleri dünya turizmine kazandırmaya çalıştıklarını belirtti. Kilise çevresinde yapılan iyileştirme çalışmalarına da dikkat çeken BaşkanTopçu, bir belediye başkanı ve bir Demreli olarak Noel Baba’nın mirasına her zaman sahip çıktığını sözlerine ekledi.Demreli Ali Kıtır ise, Noel Baba Meydanı'nda yaptığı açıklamada Patara’da doğan Noel Baba’nın Demre’de ikamet ettiğini ve bu süre içinde dini çalışmalar yaptığını hatırlatarak, Noel Baba’nın kilisesinin de Demre’de olduğunu kaydetti. "Noel Baba Demre’mize ait uluslararası bir değerdir. Demre’ye ait olan bir değerin Demre’ye veya Türkiye’ye ait değilmiş gibi adlandırılması bizi rencide etmiştir. Noel Baba’ya ve kültür mirasımıza sahip çıkıyoruz" diyen Kıtır, Demre’nin değeri olan Noel Baba’nın yanında olduklarını söyledi.Eğitimci Gizem Öztekin ise eğitimciler olarak her zaman Noel Baba’nın mirasına sahip çıktıklarını ve öğrencilerine de bu yönde öğütler verdiklerini belirterek, gelecek nesillerin de bu mirasa sahip çıkacağına olan inancını dile getirdi. 
ANTALYA'NIN DEMRE İLÇESİNDE YAŞAYAN VATANDAŞLAR AMERİKA’DAKİ TARTIŞMAYA DAHİL OLDU

 Uluslararası Marka Değerlendirme Kuruluşu Brand Finance’ın dünyanın en değerli markası seçtiği Noel Baba için Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan "Yağız Türk" yakıştırmasına, Noel Baba’nın memleketi Antalya'nın Demre ilçesinden tepki geldi.
Hristiyanların en önemli dini bayramı olan Noel Bayramı’na günler kala ABD televizyonlarındaki şov programlarında Noel Baba’nın siyah mı beyaz mı olduğu yönündeki tartışmalar esnasında, bir katılımcının Noel Baba’nın aslında Demreli olduğunu söylemesi üzerine yapılan "Yağız bir Türk Noel Baba, insanları rahatsız edebilir" şeklindeki yoruma Demreliler gecikmeden cevap verdi.
Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ise asıl adı St. Nikolaus olan Hristiyan Azizi Noel Baba’nın Demre’de yaşadığını tüm dünyanın bildiğine vurgu yaparak, kilisesini bu yıl 700 bin kişinin ziyaret ettiğini açıkladı. Basından takip ettiği kadarı ile marka değeri 1,6 trilyon dolar olarak açıklanan Noel Baba’nın imajını en yüksek seviyede tutabilmek için yerel yönetim olarak harcadıkları çabanın altını çizen Başkan Topçu, ilçenin tüm altyapı sorunlarını çözerek eksik olan otelleri dünya turizmine kazandırmaya çalıştıklarını belirtti. 
Kilise çevresinde yapılan iyileştirme çalışmalarına da dikkat çeken BaşkanTopçu, bir belediye başkanı ve bir Demreli olarak Noel Baba’nın mirasına her zaman sahip çıktığını sözlerine ekledi.
Demreli Ali Kıtır ise, Noel Baba Meydanı'nda yaptığı açıklamada Patara’da doğan Noel Baba’nın Demre’de ikamet ettiğini ve bu süre içinde dini çalışmalar yaptığını hatırlatarak, Noel Baba’nın kilisesinin de Demre’de olduğunu kaydetti. "Noel Baba Demre’mize ait uluslararası bir değerdir. Demre’ye ait olan bir değerin Demre’ye veya Türkiye’ye ait değilmiş gibi adlandırılması bizi rencide etmiştir. Noel Baba’ya ve kültür mirasımıza sahip çıkıyoruz" diyen Kıtır, Demre’nin değeri olan Noel Baba’nın yanında olduklarını söyledi.
Eğitimci Gizem Öztekin ise eğitimciler olarak her zaman Noel Baba’nın mirasına sahip çıktıklarını ve öğrencilerine de bu yönde öğütler verdiklerini belirterek, gelecek nesillerin de bu mirasa sahip çıkacağına olan inancını dile getirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.