DEMRE’YE SEL DUVARLARI

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.02.2016 - 14:26, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

DEMRE’YE SEL DUVARLARI

DEMRE'DE SELE KARŞI ÖNLEM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Antalya’nın Demre ilçesinde sel felaketleri ile karşı karşıya bırakan Sakar Deresi’ne önlem için bölgeye tünel ve set yapılıyor. DSİ ile İnşaat firması arasında yapılan Demre Köşkerler Deresi ıslahı inşaatı işinin sözleşmesi sonrası çalışmalar devam ediyor. AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, çalışmaların başladığı bölgede incelemelerde bulundu. Kış aylarında sel ve su baskınlarına neden olup, bölge halkının tarım alanlarına zarar veren Sakar Deresi için 110 metrelik dev bir tünelin bittiğini kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, önlem için ayrıca 8 metre yüksekliğinde ve 500 metre uzunluğunda bir set yapıldığını söyledi. Projenin 2017 yılında faaliyete geçeceğini aktaran Başkan Arıcı, “Sakar deresinden gelen sel ve su taşkınları, 110 metre uzunluğunda dev bir tünel ve yüksekliği 8 metre olan bir setle önlenecek. Çalışmalar son hızla devam ediyor. Yapılan bu proje ile birlikte Köşkerler Mahallesi yıllardır yaşadığı büyük sıkıntıdan kurtulmuş olacak” diye konuştu.
DEMRE'DE SELE KARŞI ÖNLEM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Antalya’nın Demre ilçesinde sel felaketleri ile karşı karşıya bırakan Sakar Deresi’ne önlem için bölgeye tünel ve set yapılıyor.

DSİ ile İnşaat firması arasında yapılan Demre Köşkerler Deresi ıslahı inşaatı işinin sözleşmesi sonrası çalışmalar devam ediyor. AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, çalışmaların başladığı bölgede incelemelerde bulundu.

Kış aylarında sel ve su baskınlarına neden olup, bölge halkının tarım alanlarına zarar veren Sakar Deresi için 110 metrelik dev bir tünelin bittiğini kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, önlem için ayrıca 8 metre yüksekliğinde ve 500 metre uzunluğunda bir set yapıldığını söyledi. Projenin 2017 yılında faaliyete geçeceğini aktaran Başkan Arıcı, “Sakar deresinden gelen sel ve su taşkınları, 110 metre uzunluğunda dev bir tünel ve yüksekliği 8 metre olan bir setle önlenecek. Çalışmalar son hızla devam ediyor. Yapılan bu proje ile birlikte Köşkerler Mahallesi yıllardır yaşadığı büyük sıkıntıdan kurtulmuş olacak” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.