Demokrasi Şehitleri, 15 Temmuz Şehitler Ormanı ile yaşatılacak

Gündem 16.07.2018 - 14:37, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Demokrasi Şehitleri, 15 Temmuz Şehitler Ormanı ile yaşatılacak

Burdur'da Demokrasi Şehitleri, "15 Temmuz Şehitler" Ormanı ile yaşatılacak
Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programları kapsamında ilimizde anlamlı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte 15 Temmuz Şehitler Ormanı ismi verilen alana Vali Hasan Şıldak ve beraberinde yer alan protokol üyeleri tarafından fidan dikimi yapıldı. (Demokrasi Şehitlerimizin adının yaşatılacağı 30 dekarlık alanda 5 bin çam ağacı bulunuyor.) Düzenlenen fidan dikim programına başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı ve kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı.   Fidan dikimi öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Hasan Şıldak; “Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Şehitler Ormanı adı verilen 30 dönümlük alanda fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Bugün hem fidan dikecek, hem de günün anlam ve önemine binaen şehitlerimizin adlarının yaşatılması adına 15 Temmuz Şehitler Ormanı’nın açılışını yapacağız. Biliyorsunuz böyle faaliyetler sembolik anlam ifade ediyor. Bizler için de özel ve hafızamızda her zaman hatırlayacağımız bir etkinlik olacak. Anayol kenarında olan alanın bakımı temizliği Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılarak, korumaya alınmış, levhası tabelası asılmış. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Her vesilede ifade ettiğimiz gibi 15 Temmuz’un hafızalardan silinmesini önleyecek bazı sembolik unsurlara ihtiyaç var. Burdur ilimizde bu sembol alanlardan birisi de bu orman olacaktır. Burayı gözümüz gibi bakacağız. Ağaçlarımız büyüdükçe bizim belleğimizdeki, bilincimizdeki 15 Temmuz ruhu daha da canlı kalacak” ifadelerini kullandı. Vali Hasan Şıldak’ın açılış konuşmasının ardından İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından dua yapıldı. Yapılan dua sonrası Vali Şıldak ve protokol üyeleri 15 Temmuz Şehitler Ormanında fidan dikimi yaptı.  
Burdur'da Demokrasi Şehitleri, "15 Temmuz Şehitler" Ormanı ile yaşatılacak

Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programları kapsamında ilimizde anlamlı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte 15 Temmuz Şehitler Ormanı ismi verilen alana Vali Hasan Şıldak ve beraberinde yer alan protokol üyeleri tarafından fidan dikimi yapıldı.

(Demokrasi Şehitlerimizin adının yaşatılacağı 30 dekarlık alanda 5 bin çam ağacı bulunuyor.)

Düzenlenen fidan dikim programına başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı ve kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı.

 

Fidan dikimi öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Hasan Şıldak; “Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Şehitler Ormanı adı verilen 30 dönümlük alanda fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Bugün hem fidan dikecek, hem de günün anlam ve önemine binaen şehitlerimizin adlarının yaşatılması adına 15 Temmuz Şehitler Ormanı’nın açılışını yapacağız.

Biliyorsunuz böyle faaliyetler sembolik anlam ifade ediyor. Bizler için de özel ve hafızamızda her zaman hatırlayacağımız bir etkinlik olacak. Anayol kenarında olan alanın bakımı temizliği Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılarak, korumaya alınmış, levhası tabelası asılmış. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Her vesilede ifade ettiğimiz gibi 15 Temmuz’un hafızalardan silinmesini önleyecek bazı sembolik unsurlara ihtiyaç var. Burdur ilimizde bu sembol alanlardan birisi de bu orman olacaktır. Burayı gözümüz gibi bakacağız. Ağaçlarımız büyüdükçe bizim belleğimizdeki, bilincimizdeki 15 Temmuz ruhu daha da canlı kalacak” ifadelerini kullandı.

Vali Hasan Şıldak’ın açılış konuşmasının ardından İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından dua yapıldı. Yapılan dua sonrası Vali Şıldak ve protokol üyeleri 15 Temmuz Şehitler Ormanında fidan dikimi yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.